Älskade walk in closet, klädkammare och garderob!

Kärt barn har många namn och utseendet på klädförvaringsrummet lika många. Oavsett vad vi kallar det där stället så är det en ganska viktig plats för alla de där kläderna vi har. Eller säger att vi inte har.

Definiera rummet – skillnaden på garderob och walk in closet!

När vi pratar om walk in closet förs i alla fall mina tankar till en lyxigare variant, med plats för vackra boxar, stänger, hyllor, skofack och förvaring för slipsar och halsband – gärna i små fack eller korgar där de syns.
En klädgarderob känns trängre, djup och lite mörk, gott om plats men inte så god översyn.
Klädkammaren har god översyn, kanske hatthylla med stänger under och plats för skor på golvet.
Dressing room och en större walk in closet är rummet man klär man sig. Här finns utöver vad du hittar i en walk in closet, också en helkroppspegel, sittyta och en strykbräda! Möblerat och snyggt!
Klädskåp eller kort och gott garderob har klädstänger och kanske hyllplan.

Sortera rätt och använd dina kläder!

Om du tillhör släktet ”samlare” gissar jag att en walk in closet är en dröm för dig. En samlare kan aldrig få för mycket plats till förvaring. Men bara plats räcker inte om man också vill använda det man samlat på sig på ett optimalt sätt. Om du har märkta kartonger staplade på hög i förrådet så vet du vad jag pratar om. Är de genomskinliga ökar chansen att sakerna kommer till användning. Har du en källare med flertalet rum, en rymlig vind eller ett garage du inte parkerar bilen i – så har du ett drömläge – då kan du också börja sortera sakerna du har på hyllor. Så om vi tar klädkammaren till exempel… Beroende på hur mycket plats du har kan du inreda mer eller mindre luftigt och lyxigt. A och O är ändå att du ska kunna se dina kläder.

10 måsten för din walk in closet!

Hur ska du nu tänka när du vill inreda din lyxiga walk in closet?

  • Klädstänger – så många som möjligt. Ju fler plagg du hänger desto fler ser du! Häng gärna dubbla rader och gör plats för skor längst ner. En hylla mellan varje rad hängande kläder gör att längre plagg inte fastnar i raden under eller i skorna, utan vilar på hyllan. Tips för städat intryck: Matcha efter färg eller ton samt typ av plagg.
  • Belysning – du måste kunna se kläderna ordentligt. Spottar som belyser kläderna och en snygg pendel som hänger i taket ger ett städat intryck och lyxig rumskänsla.
  • Lådor – eftersom du inte vill hänga allt – är bättre än hyllplan eller fack, eftersom du kan dra ut dem och se kläderna/göra plats för fler. På hyllplanen kan du ha förvaringslådor som du kan dra ut (gärna med lock om du inte använder innehållet så ofta)
  • Skohyllor
  • Små lådfack för slipsar, underkläder, strumpor, smycken etc.
  • Utrymme för väskor
  • Spegel
  • Sittplats, gärna med förvaring under
  • En förvaringsö om det finns plats. Gärna med plats att vika eller stryka kläder på.
  • En sopsäck där du kan lägga dina kläder som inte längre har en plats bland de andra. Du vet vilka jag menar – de där kläderna som aldrig blev använda, som väntar på att du ska gå ner en storlek, som väntar på ett matchande plagg eftersom det inte passar till något du redan har, som väntar på rätt säsong och när säsongen kommer inte används – bort med dem! De tar plats låter dig tro att du har en massa kläder som du inte har. Men det där är ett helt annat blogginlägg…

Lyxigt deluxe är när man mellan sitt sovrum och badrum har en klädkammare. Finns det dessutom en tvättstuga i samma enhet är drömmen om maximal logistik uppfylld!

inreda walk in closet

Vilken typ av klädförvaring väljer du?
/Jessika

Ps. Bilderna är tagna i samband med tidigare förmedlingar och credit går till Fredrik Andersson på xcLens

Bostad&Co är en fristående mäklarbyrå med stark förankring och lång erfarenhet i och av Halmstad. Vi har ett stort lokaltnätverk och vårt mål är att du ska bli så nöjd att du rekommenderar oss vidare.