fbpx

Fotografera bostaden inför försäljning

För att en bild säger mer än 1000 ord och en 3D-visning berättar en roman!

Tillsammans med vår fotograf har vi arbetat fram ett bildmanér som ligger i tiden, som är ärligt och tilltalande. Men fotografen är varken trollkarl eller stylist – och det går inte att städa rummet i photoshop. Man måste lägga manken till inför hans besök för att få fina bilder helt enkelt. Att styla bostaden inför fotograferingen blir allt vanligare, men du kommer långt med att fixa iordning bostaden själv! Vi har några tips på vägen som underlättar arbetet. Du kan också låta dig inspireras av alla fina bostadsbilder på Hemnet och Pinterest!

Den viktiga fotograferingen

Bostad&Co

TIPS INFÖR FOTOGRAFERINGEN

” Prova att fotografera bostaden med din mobil eller kamera när du känner dig nöjd! Blev resultatet fint? Eller finns det något som blir bättre av att ändra? Ibland ser man till exempel sladdar som ligger på golvet lättare på bild, eller att stolen som blev kvar i rummet är bättre att flytta bort!

Bostaden ser annorlunda ut på bild

I verkligheten ser man inte sladdarna, kalsongerna på golvet eller hur nedsuttna soffkuddarna ser ut – men det gör man på bild!

• Se till att allt är rent och fräscht och att ta bort allt som ger ett rörigt intryck: lappar på kylskåpet, tidningar och post på bordet, köksmaskiner på bänken, onödiga prylar på bord och bänkar, onödiga kläder i hallen osv. Se till att sängarna är ombäddade, stolar inskjutna och sakerna ligger på sin plats.

• Putsa speglar, plocka undan vardagliga hygienartiklar. Häng om handdukarna fint, plocka fram fina tvålen och ställ en grön kvist på handfatet, i fönstret eller på en hylla.

• Färsk frukt, kryddor och blommor portioneras ut där det passar! Snittblommor är vackrast med nya snitt och nytt vatten några timmar innan fotografering och visning.

• Det är trevligt att visa hur man använder ett rum – till exempel en fika på bordet, en bok och filt i läsfåtöljen, en tänd brasa om vintern. Glöm inte utemiljön!

• Tända ljus under den mörka årstiden ger stämning, även om det är ljust i rummet på bilden.

• Vissa rum har ett särskilt vackert ljus under vissa tider på dygnet – tala gärna om detta för fotografen!

• Klipp gräs, kratta löv eller skotta snö! En blomkruka med en fin plantering på farstutrappan känns välkomnande även på bild.

Inspireras av vårt bildgalleri

BEVAKNING
______

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad!

Klicka på länken nedan och fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!