Har du bostadsdrömmar? Tips när du köper bostad!

Har du bostadsdrömmar? Det kan vara klokt att tänka över vad som är viktigt för dig i jakten på den perfekta bostaden! Skaffa koll, lägg upp en strategi, prata med banken och förbered din egen försäljning om du bor i en ägd bostad! 

Så här skaffar du dig koll!

Du besöker området som du vill bo i under olika tider på dygnet och låtsas att du redan bor där. Detta är bra när du vill veta om du kommer att trivas på platsen. Du går på visningar. Många visningar. Du lär dig nu vad du ska titta efter, fråga om och så har du något att jämföra med. Följer du slutpriserna i området du är intresserad av leder det till att du får ett hum om priserna. Nu har du koll!

Du lägger upp en strategi!

Det finns många budgivningsstrategier. En går ut på att du chockhöjer buden med höga belopp snabbt för att skrämmas, en annan smyger genom att du långsamt höjer med små belopp och blir svårläst och uthållig. En del lägger ett förbud redan innan ordinarie visningstid varit och andra lägger skambud. Oavsett vilken strategi du väljer är det viktigt att du har koll på ditt lånelöfte när budgivningen drar igång. Bra är om du redan innan du aktivt letar bostad förankrar med banken vad du får (och VILL!!) låna. Tänk på att det ibland finns fler parametrar än pengar som är intressanta för säljaren. Dessa kan vara flexibel inflyttning, att man kan erbjuda en ersättningsbostad eller att man kan tänka sig att bekosta flytten t ex!

Läs mer om budgivningen här

Du missar väl inte förmarknaden? – snart till salu, kommande, på gång…

En växande trend är att du inte längre hittar alla bostäder på Hemnet! Istället dyker de upp på mäklarnas egna hemsidor. På Bostad&Co sida kallar vi dessa bostäder för ”kommande”. Det är inte alla kommande bostäder som vi annonserar ut på öppna marknaden. De säljs istället på förhand till intressenter som hört av sig i processen. Det kan också vara av stort värde att du anmäler sig till intresseregistret eftersom inte alla bostadssäljare vill annonsera ut sina bostäder över huvud taget. Istället ber de oss mäklare om att vi letar upp en köpare utanför marknaden.

Här hittar du våra kommande förmedlingar (när vi har några..)

Förbered din egen försäljning

Skapa lite lugn och ro i kaoset. Fördelarna att förbereda sig i god tid är många. När drömbostaden plötsligt dyker upp har du fattat alla beslut och vet hur du ska gå vidare! Prata med din mäklare om dina drömmar och mål. Vi på Bostad&Co vill hjälpa dig att hitta hem! Vi bevakar marknaden och har koll på vad som är på gång.

Samtidigt som vi hjälper dig att leta gör vi din nuvarande bostad startklar för försäljning! Det gör att du snabbt är igång när det gäller. Detta gäller även dig som köper tidigt i ett nyproduktionsprojekt. Du betalar ingenting för tjänsten och har därför allt att vinna och inget att förlora!

Läs mer om hur du gör dig startklar här

Har du koll?

Lyxigt deluxe är när man mellan sitt sovrum och badrum har en klädkammare. Finns det dessutom en tvättstuga i samma enhet är drömmen om maximal logistik uppfylld!

Uppfyll dina bostadsdrömmar

När man känner sig komplett trygg, lugn och hemma – den känslan!

Hur ser dina bostadsdrömmar ut?

Bilderna har vår fotograf Fredrik Andersson från xcLens tagit i samband med fotograferingar av våra förmedlade bostäder. 

Blir du sugen på att köpa bostad eller vill veta mer? Hör av dig till oss med dina frågor!

Lycka till!
/Jessika

Bostad&Co är en fristående mäklarbyrå med stark förankring och lång erfarenhet i och av Halmstad. Vi har ett stort lokaltnätverk och vårt mål är att du ska bli så nöjd att du rekommenderar oss vidare.