sovrum med morgonrock på vägg
kök och vardagsrum sett från hall
matplats i kök med öppen planlösning mot vardagsrum
kök med köksö

HEDENS EKOBY I BÅSTAD

Vi har valt ut det bästa till dig!

Med Hedens ekoby i Båstad vill vi vara med att skapa framtidens hållbara boende. Ett område där det ska vara enkelt att leva ett liv med låg klimatpåverkan och där man vet att husen har uppförts efter samma filosofi. Man har gjort skillnad från första dagen!

Ansvarig mäklare: Henric Johansson  | henric@bostadco.se | Telefon 0731499502

Antal bostadsrättsparhus

6

Antal rum&kök

5

Antal kvadrat

121

Så här började allt.. Och nu får du chansen att boka ditt hus i en underbar miljö!

JUST NU: Bokningen är igång!

 

Av 12 lägenheter finns just nu 8 lägenheter kvar att köpa – 4 är bokade.

Vill du leva nära naturen? Här bor du 500 meter från havet, 5 minuter på cykel från tågstationen, med utegym runt hörnet och med solceller på taket. Här kan du må bra på riktigt! Nu finns möjligheten att boka och köpa en bostad i ett av de sex bostadsrättsparhusen om 121 kvm som fördelar sig på fem rum och kök. Planlösningen är väl genomtänkt där vi på entréplan erbjuds kök och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till uteplats, duschrum samt tvättstuga. På övre plan har vi tre bra sovrum, klädkammare samt allrum och badrum centralt placerat. Boendet omgärdas av härliga grönytor för såväl rekreation som för hopp och lek. Husen har väl klimateffektiva system för uppvärmning och ventilation där solceller producerar el!

Vi erbjuder ett attraktivt bostadsrättsparhus där vi kombinerar det bästa av två världar; bostadsrättsformen som gör att vi slipper det yttre underhållet och lagfart -och pantbrevskostnader, i kombination med att vi får ett eget hus där vi bara kan njuta av tillvaron!

Fast pris utan budgivning: 2 695 000 kr

Månadsavgift till föreningen: 5 900 kr

Solceller = 0:- i värmekostnad

Reserverade och bokade lägenheter

Bokade bostäder: lgh 4, 2, 10, 12

Inspirationsbilder

Ritningar

Byggnadsteknisk information

Byggt med omsorg om dig och klimatet!

 

Frånluftsvärmepump för uppvärmning av tappvarmvatten och golvvärme på bottenvåning och vattenburna radiatorer på ovanvåning.
Solcellspaket: Tillsammans med värmepumpens effektiva styrsystem och en smart kommunikation kan värmepumpen anpassa sig efter den genererade solelen som produceras.
Den del som blir överskott skickas vidare ut på elnätet.
Ventilation: Tilluft i springventiler i fönster och vägg och frånluften ventileras ut genom frånluftsvärmepumpen som återvinner värmen i luften.

 

Bostäderna är anslutna till fiber från Bjärekraft där varje innehavare tecknar avtal efter egna önskemål.

Vi bygger våra hus med omtanke om både människa och miljö. Våra hus har bra ventilation för bra inomhusklimat. Det är energisnåla hus som står på en stabil grund. De byggs för att klara en minimal energiförbrukning med effektiv isolering, fönster med energiglas och vattenburen golvvärme i hela huset. Minskad energiåtgång ger både lägre kostnader och mindre miljöpåverkan genom hela byggprocessen. 1:A villan bostadsrätts koncept bygger på att producera smarta bostäder på ett smart sätt! Dels för att kapa kostnader, men också för att ge våra kunder den bästa bostaden för pengarna. En hållbar bostadsproduktion innebär att bygga yteffektiva och resurssnåla bostäder med effektiva och resurssnåla byggmetoderl

När du flyttar in i ditt nya hus har vi redan sett till att du har plats att njuta av lantluften under bar himmel. I trädgården, som är precis lagom stor för att vara lättskött, har vi byggt ett härligt trädäck och anlagt en mjuk, skön gräsmatta. I förrådet förvarar du din gräsklippare (eller varför inte låna grannens) och andra saker som tar plats. I tomtgränsen planteras gröna häckar och mellan dig och grannen reser vi ett skyddande plank. Omtanke om människa och miljö, precis som det ska vara!

Så här bygger vi ditt hus

Ditt hus är ett 2-plansparhus som byggs inomhus i husfabrik i norra Skåne. Korta transporter från fabriken till byggarbetsplatsen ger minsta miljöpåverkan i det avseendet, vilket känns viktigt. Husen monteras sedan på en gjuten betongplatta. Stommen i byggnaden är en klassisk träkonstruktion. Den liggande träpanelen stryks med rött och grönt. På taken monteras solceller och huset förses med en värmepanna, en Nibe F 730.

Pannan är en frånluftspanna och med tillskott från solenergin skall driften motsvara en större delen av uppvärmningskostnaden, sett på årsbasis. Fönster i treglas och god isolering skall komplettera värmesystemet så att minsta möjliga energi går åt till att skapa ert sköna inomhusklimat. Frånluftsvärmesystemet tillser också att luften blir fräsch och behaglig inomhus. På bottenvåningen värms hela ytan med golvvärme och övre plan värms med radiatorer i det vattenburna systemet. Det kommer att finnas anslutning till fibernät med god hastighet.

Vi har valt att höja innertaket till 2,50 meter. De ytterligare 10 centimeter som är utöver standard ger en förvånansvärt stor effekt på rymdkänslan i bostaden. Utvändigt ordnar vi häckar runt trädgårdarna och vi anlägger sköna trädäck att spendera dagarna på. Trädäcket har anslutning både till huset och förrådet vilket skapar god tillgänglighet för alla. Vi anlägger en gräsmatta och gångar i betongplattor, och ytan där bilen skall stå är asfalterad för att klara bilens belastning. Vi reserverar oss för ändringar i utemiljön efter de faktiska förhållanden som kan komma att uppstå allteftersom som husen byggs. De illustrationer som finns på markanläggningarna kan därför komma att avvika från slutresultatet.

G = Golv
V = Väggar
T = Tak
Ö = Övrigt
I = Inredning

BAD
G: Klinker
V: Kakel
T: Målning
I: Tvättställskommod 60 med spegel
Belysningsarmatur
Badkar

KLÄDVÅRD
G: Klinker, med sockel i samma material
V: Målat
T: Målat slätt utan taklist
I: Inredning enligt ritning.
Vaskskåp med infällnadsvask
Laminatbänkskiva över tvättmaskin & torktumlare.
Installationsgarderob och kombinerat städskåp
Frånluftsvärmepump från Nibe
Tvättmaskin
Torktumlare
Belysningsarmatur

WC/DUSCH
G: Klinker
V: Kakel
T: Målat slätt utan taklist
I: Tvättställskommod 60 cm
Duschvägg 90×90 i klarglas
Belysningsarmatur

ENTRÉ
G: Klinker
V: Målade
T: Målat slätt utan taklist
Ö: Golvsockel vitmålad
I: Ingen inredning

KLÄDKAMMARE
G: Ekparkett
V: Målade
T: Målat slätt utan taklist
Ö: Golvsockel vitmålad
Fönsterbänk i kalksten
Ingen inredning

FÖRRÅD UNDER TRAPPA
G: Ekparkett
V: Målade
T: Målat slätt utan taklist
Ö: Golvsockel vitmålad
Installationsvägg med golvvärmeskåp och mediaskåp
Ingen inredning

SOVRUM 1:
G: Ekparkett
V: Målade
T: Målat slätt utan taklist
Ö: Golvsockel vitmålad
Fönsterbänk i kalksten
Nisch med plats för garderober alt skjutdörrsgarderob

SOVRUM 2:
G: Ekparkett
V: Målade
T: Målat slätt utan taklist
Ö: Golvsockel vitmålad
Fönsterbänk i kalksten
Garderob G6

SOVRUM 3:
G: Ekparkett
V: Målade
T: Målat slätt utan taklist
Ö: Golvsockel vitmålad
Fönsterbänk i kalksten

ALLRUM:
G: Ekparkett
V: Målade
T: Målat slätt utan taklist
Ö: Golvsockel vitmålad
Fönsterbänk i kalksten
Fönsterdörr med fransk balkong
Vindslucka med stege

VARDAGSRUM:
G: Ekparkett
V: Målade
T: Målat slätt utan taklist
Ö: Golvsockel vitmålad
Fönsterbänk i kalksten

KÖK:
G: Ekparkett
V: Målade
T: Målat slätt utan taklist
Ö: Golvsockel vitmålad
Fönsterbänk i kalksten
Stänkskydd över bänkskiva och diskbänk i kök, kakel
I: Inredning från Ballingslöv enligt ritning
Köksmaskiner från Siemens
Kyl & Frys
Diskmaskin
Inbyggnadsugn
Inbyggnadsmicro
Keramisk induktionshäll
Infälld fläkt i överskåp

ÖVRIGT
Förråd ingår enligt ritning
Ytterdörrar och förrådsdörr med låssystem ASSA 2000
Fönster med Aluklädd utsida och vitmålat trä på insida.
Innerdörrar släta vita
Fönsterbänkar i kalksten
Brandvarnare 1 st / våningsplan
Mediacentral med fiber för tv, bredband och telefoni.

Rätt till smärre ändringar av konstruktion, material och eventuell felskrivning förbehålles.

Arkitektens tankar

Närheten till ängsmiljö och hav är en viktig del av miljötänket för Karin Petterssons Arkitektbyrå. De anser att naturen är inte bara vacker utan också bra för familjens hälsa. Närhet till hav och skog främjar promenader, bad, lek och bus – vilket är som balsam för själen. I vår stressade tillvaro är det viktigt. Här berättar de om sin vision!

”Att det skulle vara ett område med hög miljöprofil var självklart för vårt kontor eftersom vi haft en specialinriktning mot just miljövänligt byggande under de senaste åren. Att bygga hus med lågt koldioxidavtryck är alltid en prioriterad fråga för oss. För oss innebär den ekologiska stämpeln också att man värnar om naturen kring husen. Med det menar vi att det finns rikligt med träd, odlingar, ängsblommor med mera, som bidrar till den biologiska mångfalden. Om vi ska rangordna de ekologiska attributen är det nog just byggmaterial, biologisk mångfald och sen energi. Anledningen till att det ser ut så är att vi i Sverige har varit väldigt bra på att skärpa energikraven de senaste åren. Idag kan varenda nybyggd villa i princip bli självförsörjande på energi genom solen. Från att ha varit något som bara de mest entusiastiska förespråkarna investerade i, och som faktiskt ansågs som något förfulande, är solpaneler något som vi börjar se i de flesta projekt. Idag är det lönsamt, känns modernt och är lättillgängligt. Och det är ett tydligt statement; alla kan se att -Aha, den familjen gör något för miljön!”

Inred med Mija Kinning - känd från TV

Nu när du har hittat ditt drömhus på den plats du vill bo på, återstår bara det roliga! För en av de roligaste sakerna med att flytta in i ett nybyggt hus är att du sjäv bestämmer inredningen. Känner du dig osäker? Bara lugn, vi sitter med lösningen!

När du köper en bostad genom 1:A villan bostadsrätt är grunden redan lagd. I bostadsrättsköpet ingår en noga utvald originalinredning med maskiner, utrustning och material av hög kvalitet. Inredningen är smakfullt komponerad av den kända inredningsdesignern Mija Kinning. Om du vill göra det riktigt enkelt för dig låter du hennes fingertoppskänsla styra – eller så tar du hjälp av Mija för att skapa din alldeles egen touch på din nya bostad!

Så här går det till: 

1. Du väljer att köpa ett av husen på Heden i Båstad
2. Vid tecknande av avtal med oss så bokas samtidigt ett möte in med Mija Kinning.
3. Innan det mötet får du inlogg till din personliga tillvalssida hos oss där du kan ”leka” med valen.
4. Mötet med Mija syftar till att gå igenom och slutföra dina val och tillval, samt att du ska få goda råd och tips av henne. Ni går igenom så att de val du har gjort innan mötet funkar bra ihop och du får se dina val i verkligheten.
5. När mötet är avslutat så är du klar, inget spring runt på stan efter kakelplattor och tapetrullar!

Här hittar du mer information om närområdet

Att bo i Båstad!

Lev livet nära naturen på Bjärehalvön

 

Livet på Bjärehalvön levs med hjärta och puls. Här finner du ett levande kultur- och nöjesliv och en småskalighet som berikar själen! Gårdsbutikerna på Bjärehalvön erbjuder närodlat till såväl invånare som turister. Här lever du det saltstänkta livet på landet och har ändå nära till motorväg, järnväg och flygplats!

 

En stor andel av befolkningen i Båstad med omnejd arbetar inom industri, jordbruk och turism. Småföretagsamheten är hög där 20 procent ansvarar driver ett företag! Med ett läge ostört nära motorväg, järnväg och flygplats, är du inte långt ifrån större städer eller Europa! Härifrån tar det en halvtimme till Halmstad, Ängelholm eller Helsingborg, ett par timmar till Göteborg eller Köpenhamn.

Båstad kommun strävar att vara det självklara valet för barnfamiljer i Öresundsregionen och aktiviteter och möjligheter är många här. Goda cykel- och promenadvägar gör att man enkelt kan ta sig till Båstad i väster och Mellbystrand i nordost. Ginstleden är en trevlig cykelled längs Laholmsbuktens vackra jordbruksbygder och tar dig mot Halmstad och vidare till Göteborg. I närområdet finner du t ex trollskogen vid Naturreservatet Skummeslöv Södra samt vandringsstigar som Bokskogen, Bäckstigen, Ekstigen och Tallstigen, allt i Eskilstorpsstrand. I Petersberg finner du dagligvaruhandel och tennisbanor. Riviera har fått namnet efter den finkorniga sandstranden där man på 40-talet byggde det lyxiga hotellet ”Rivieran”. I utkanten av området ligger Åstad och där finner man Båstads nya knutpunkt – järnvägsstationen.

Området präglas av tillgången till skog och hav och är sedan länge populärt för både fritidsboende som åretruntboende. Stranden som passerar nedanför området, Laholmsbuktens strand, är den längsta sammanhängande sandstranden i Sverige. Den sträcker sig från Stensåns mynning i Söder till Halmstad i norr, 12 kilometer med sanddyner och strandängar som följer den mjukt rundade bukten hela vägen. Stranden är mjuk, bred och långgrund och inbjuder till sol, bad och strandaktiviteter! Här trivs vind- och kitesurfare.

I Båstad centrum finner vi att charketurier, bagerier, små butiker och caféer trängs bland charmiga bostäder. Längs hamnen och stranden ligger restaurangerna på rad med anrika hotellet Skansen på tronen. Här ligger även de ökända tennisbanorna där Swedish Open går av stapeln sedan 7 decennier, och numera också Swedish Padel Open. Tennisen håller ett hårt grepp om Båstad med inte mindre än 14 grusbanor, 6 inomhusbanor och en padelbana!

Den aktive uppskattar även närbelägna Kungsbygget, Vallåsen och Malenbadet som finns att tillgå med äventyr och naturupplevelser på agendan. Även golf och ridning har en stark plats på kartan här!

Steg-för-steg och några förklarande ord

Att köpa en ny bostadsrätt är något alldeles speciellt. Allt är nytt och fräscht och du har möjlighet att redan från början sätta rätt prägel på just din bostad. Att bo i bostadsrätt innebär att du blir medlem i föreningen och har rätt att utnyttja din lägenhet utan tidsbegränsning. I stadgarna hittar du föreningens regler och området tar man hand om tillsammans. En nybyggd bostad innebär också att energiförbrukningen är lägre och att allt har miljöanpassats. Och det är ju viktigt eftersom din månadsavgift står i relation till föreningens kostnader, som alla medlemmar är med och delar på!

När vad hur går det till?

 

Att köpa en ny bostadsrätt är något alldeles speciellt. Allt är nytt och fräscht och du har möjlighet att redan från början sätta rätt prägel på just din bostad. Att bo i bostadsrätt innebär att du blir medlem i föreningen och har rätt att utnyttja din lägenhet utan tidsbegränsning. I stadgarna hittar du föreningens regler och området tar man hand om tillsammans. En nybyggd bostad innebär också att energiförbrukningen är lägre och att allt har miljöanpassats. Och det är ju viktigt eftersom din månadsavgift står i relation till föreningens kostnader, som alla medlemmar är med och delar på!

Bokningsavtal

När du hittat bostaden du vill ha kan du teckna ett bokningsavtal. I samband med detta betalar du även en bokningsavgift. När bokningsavgiften är betald blir bostaden bokad för din räkning. Under det här skedet är det också bra att du har kontaktat din bank och fått klart med lånelöfte.

Upplåtelseavtal

Nästa steg är att teckna upplåtelseavtal. I samband med det betalas 10% av den totala insatsen som handpenning.

Kontinuerlig information

Under tiden du väntar på att din nya bostad ska färdigställas informerar vi dig om hur arbetet fortskrider.

Slutbesiktning

När det närmar sig tillträde görs en slutbesiktning av din nya bostad. Vid besiktning närvarar en oberoende besiktningsman och kontrollerar att arbetet är fackmannamässigt utfört.

Insatser och avtal

Information om insatser och avgifter framgår av prislista eller av den ekonomiska planen. Månadsavgiften betalar du i förskott, månadsvis från och med tillträdesdagen. Resterande del av insatsen erläggs på tillträdesdagen.

Liten ordlista

Bostadsrättsförening (BRF)

En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening, som har till ändamål att i föreningens hus upplåta lägenheter med bostadsrätt utan tidsbegränsning. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten och medlemmarna äger en viss andel av denna, samtidigt som de har rätten att nyttja en viss lägenhet. Beslut om fastigheten och gemensamma utrymmen fattas under särskilda former under föreningens årsmöten eller extramöten. Särskilda bestämmelser om bostadsrättsföreningar finns i bostadsrättslagen.

Byggherre

Den som för egen räkning utför eller låter utföra byggnads-, rivnings- eller markarbeten. Byggherren är alltid ytterst ansvarig för att byggnaden eller anläggningen uppfyller gällande normer och bestämmelser. Vid nyproduktion av bostadsrätter är det bostadsrättsföreningen som är byggherre.

Ekonomisk plan

En ekonomisk plan visar den ekonomiska och tekniska beskrivningen av bostadsrättsföreningens verksamhet över en period på 11 år. Innan en bostadsrättsförening får upplåta lägenheter med bostadsrätt måste föreningen upprätta en ekonomisk plan, som skall granskas av en av Bolagsverket behörig intygsgivare och sedan registreras hos Bolagsverket. Den ekonomiska planen är offentlig och kan vid behov beställas från Bolagsverket. Sker förändringar av väsentlig betydelse skall en ny ekonomisk plan upprättas. Kostnaderna i kalkylen är de slutliga kostnaderna för föreningens hus.

Upplåtelseavtal

Den allra första gången en bostadsrätt köps, skrivs ett upplåtelseavtal. Detta tecknas mellan föreningen och köparen. Kommande avtal kallas överlåtelseavtal och tecknas mellan säljare och köpare. Det är inte tillåtet att upplåta bostadsrätter utan tillstånd av Bolagsverket. Bolagsverket lämnar tillstånd när en ekonomisk plan har registrerats och bostadsrättsföreningen ställt betryggande säkerhet hos Bolagsverket för återbetalning av insatsen till bostadsrättshavarna. Upplåtelseavtalet är skriftligt och ska innehålla parternas namn, den lägenhet upplåtelsen avser samt de belopp som ska betalas som insats och årsavgift samt i förekommande fall upplåtelseavgift.

FÖRSTA VILLAN BOSTADSRÄTT
______

logga_forstavillan