UTGÅNGSPRIS
3 975 000 kr

MÅNADSAVGIFT
8 182 kr inkl I månadsavgiften ingår värme och vatten.

LÄGENHETSTYP
Bostadsrätt. Vån 1 av 4. Hiss

STORLEK
4 rok varav 2 sovrum
137 kvm

STENVINKELSGATAN 11C - CENTRUM

________________

Här har ägaren gnuggat geniknölarna och omvandlat ett gammalt stall till ett modernt boende!

Tillsammans med Lilla Arkitekten har ägaren gnuggat geniknölarna och omvandlat ett gammalt stall till en modern bostad helt olik andra boenden. Gårdshuset mitt i stan har ett snyggt maskulint kök med plåttapet och lyxig touch i form av schysta kapitalvaror, ett industrigolv som känns mjukt under fötterna och takbjälkar i den del av bostaden som är öppen i nock. Här har tegelväggen med nischer bevarats och trappan upp till ovanvåningen är en snygg lösning. Vi uppfylls av rymden och ljuset i bostaden där i princip alla väggar plockats bort till förmån för öppna ytor och där takfönstren låter ljuset strila ner i vardagsrummet. Vid renoveringen har man dolt alla ledningar och kontakter, vilket ger en clean look och både ljud och ljus har fällts in i taket på ett smakfullt vis. I denna bostad finner vi idag ett par snygga badrum, två sovrum och en stor walk in closet, utöver vardagsrum och kök i öppen planlösning. Innergården bjuder på möjligheter till middagar och fikastunder utomhus! Titta gärna på bilderna, men boka hellre en visning för att få uppleva känslan som inte går att fånga i bild - denna bostad vill du inte missa, vi lovar!

visning-skor-i-hall

VISNINGSANMÄLAN 
 
Personliga visningstider
 

kuddkrig-budgivning

BUDGIVNING
 
Utgångspris
3 975 000 kr

OTHER

OMRÅDE
 
Halmstad
Centrum

broker

MÄKLARE
 
Andréas Nilsson
ante@bostadco.se

SE BOSTADEN I 3D-VIEW - THE DOLLHOUSE EXPERIENCE

Välkommen på visning när det passar dig! Här vandrar du runt i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna, precis som i Google Streetview. Ta dig tid att titta närmare på tapeter, golv eller utsikt - du väljer! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL - välkommen hem!

FAKTA

_______________

Unikt, centralt & modernt!

 

BOENDEFORM - Bostadsrätt, Gårdshus

LÄGENHETSNUMMER - C1001

BYGGÅR - 1895

ANDEL I FÖRENINGEN - 13,27

AVGIFT TILL FÖRENINGEN - 8 182 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme och vatten.

DRIFTSKOSTNAD: 1 470 kr/mån fördelat på
hushållsel 1 180 kr
hemförsäkring 290 kr
Driftskostnaden baseras på 3 personer.

TV/INTERNET - Internet och TV via ADSL tecknas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.
ENERGIDEKLARATION -

RUMSBESKRIVNING

________________

Till bostaden finns idag tre entréer, av den fjärde finns bara spår som minner om tiden då detta var ett stall. Historien viskar vidare om att det senare omvandlades till verkstad. Alla dörrar vetter inåt gården, där den mittersta används som huvudentré och välkomnar dig rätt in i köket. Du hänger av dig till höger i en garderob i en nisch. Grått klinkergolv som tål det mesta.

Köket är en maskulin historia i svart, grått och rostfritt som mjukas upp av arbetsbänkarna i ek. Strikt, snyggt och piffat med en kvinnlig touch låter detta kök lätt ett flertal personer arbeta i u-formen. Alla kapitalvaror är från Smeg (2018) och Electrolux och köket är IKEA.
(Kapitalvaror: Kyl och frys - Smeg Colonial, side by side i antracitgrått, 90 cm Induktionsspis Classic med dubbla ugnar och multizon, Fläktkåpa Cortina. Micro Electrolux och inbyggd diskmaskin från samma leverantör. Två diskhoar.

Plåttapeten "Palmer" är så verklighetstrogen att jag tar på väggen för att känna av materialet. Som en fond täcker den väggen i köket mot ett sovrum med badrum en suite. Rummet har en egen entré till gården och får på så vis extra många möjliga användningsområden - Låter du tonåringen bo här? Gästerna? Eller nyttjar du rummet som arbetsrum, hall/groventré eller eget sovrum? På golvet ligger ett tåligt bambugolv.

Badrummet är till tre väggar klädda i ett liggande långsmalt kakel i vitt med mörk fog. Golvet har grå klinkerplattor som letar sig upp på väggen i duschhörnan och även här finns ett ljudsystem i taket. Tvättstället har högblanka röda luckor och väggskåpen vita. En tvättmaskin och torktumlare av nyare årtal har placerats här.

Vardagsrummet ligger öppet med köket och markeras av ett rött epoxigolv samt en bevarad tegelvägg som behandlats. Rummet är uppdelat i en matplats och en tv-hörna och vid bakre väggen leder en öppen svart trappa upp till övre plan. Ovan soffgruppen är taket öppet i nock och vackra takbjälkar sätter ton åt rummet. Takfönstren släpper in mer av det ljus som redan rikligen flödar in från de många fönstren ut mot gården. Spottar och ljudsystem är infällt i taket, kablar och rör i väggar och golv - här finns inget som stör estetiken. Takhöjden på hela nedre plan är 290 cm.

OVANVÅNING

Loftgången leder oss till ett öppet sovrum, en klädkammare deluxe och ett badrum. Öppningen till nedre plan ramas in av ett räcke i glas och rostfritt, snyggt kontrasterande och matchande med tegel och bjälkar. Ett mycket vackert, svartlutat golv har lagts i rummen.

I sovrummet finns en fransk balkong i en charmig taknisch. Intill sovrummet finner vi klädkammaren, också möjligt att nyttja som rum av den karaktär man önskar - arbetsrum?

Badrummet är stort och helkaklat med en metallisk look i mörka plattor av olika storlekar. Takfönstret släpper in dagsljus och låter dig släppa ut ångan från varma duschar eller bad. Badkaret är en designad dröm med vacker rundning och fin blandare. Tvättstället är gjort för två och handdukstorken har sex rack.

ÖVRIGTs

________________

Totalrenoverad bostad där ingenting i inredningen är äldre än 2011. Säljarna själva säger att "det här är ingen bostad man säljer egentligen, faktum är att vi inte heller hade tänkt oss det innan den där perfekta villatomten dök upp!" Och vi förstår deras kluvna känslor. Allt är noga utvalt och genomtänkt i samråd med en erfaren arkitekt, vilket märks i detaljerna. Väggarna har rivits till förmån för öppna ytor och går naturligtvis att återställa för den som önskar mer separerade ytor. Man slås genast av rymden och akustiken i bostaden. Två parametrar som brukar stå i kontrast till varandra men som här ger ett öppet och ombonat intryck med en tystnad som man inte förväntar sig. Här bor du med närhet till allt som stan erbjuder och ändå med känslan av att bo i en liten villa på ett lugnt läge.

Renoveringsfakta:

Golv - gjutit platta och flytspacklat in vattenburen golvvärme på bottenvåningen (PEUH Kakel). Epoxygolvet i vardagsrummet gjordes av RA-golv.
VVS - allt gjort från grunden (Comfort).
Dörrarna har måttbeställts från Veinge Specialsnickeri.
Måleri & spackel (Perra Ivarsson) tapet/färgval genom Inspiratören.
All el och data (Prenad).
Specialbeställd trappa till andra våningen från ett svets- och snickeriföretag.
Badrum våning 2 - Eluppvärmt golv flytspacklat av (PEUH Kakel). Badkar och golvblandare (Westerbergs, 2018).
Luftvärmepump med AC (Godes Kylteknik, 2018)
Utsidans tegelfasad är omfogad. Taket är omlagt (Nyhems Plåt).
Kapitalvaror från 2018 (SMEG).

FÖRENINGEN

________________

 

FÖRENING

Brf Gårdsbjörken

ALLMÄN INFO

Brf Gårdsbjörken som är belägen på ett lugnt men ändå mycket centralt läge består av totalt 14 antal lägenheter belägna på adresserna Stenvinkelsgatan 11A och 11B. Fastigheten har en rustik känsla med anor från 1895 vilket upplevs direkt i trapphusen.
Här bor ni med direkt närhet till Halmstads shoppingstråk, restauranger, butiker, nöjen, parkmiljö och träningsanläggningar. Lägg därtill gångavståndet till Galgbergets vackra promenadstråk liksom västra stranden.

ÖVRIGA UTRYMMEN 

I källarplan finns förråd som följer lägenheten.

På den gemensamma innergården finns grillplats till medlemmarnas förfogande.

Gemensam tvättstuga i källaren (trapphus 11B) utrustad med två tvättmaskin, torktumlare samt torkrum.

Uppställningsplats för cyklar på innergården.

UPPLÅTEN MARK

. Föreningen äger marken

PARKERING

Möjlighet finns att teckna boendeparkering på gatorna i området.
Garageplats finns att hyra (i mån av plats) i kommunens garage (Boktryckaren) med nedfart från Nordbanegatan alternativt i garaget vid Norra station.

VÄRME & VENTILATION

Fjärrvärme.
Självdrag.

RENOVERINGAR

ÖVRIGT

Pantsättningsavgiften är kr. Överlåtelseavgift om kr betalas av säljaren. Juridisk person accepteras Ja som köpare.

INTRESSERAD?

_______________

Känns denna bostad intressant för dig eller någon du känner? Vi hjälper dig eller din vän med svar på alla frågor och funderingar. Hur vill du gå vidare nu?

”Vi vill hjälpa människor att hitta hem!” Bostad&Co

Malin Jonavin med My i famnen i Grötvik

VI HJÄLPER DIG

_______________

Vi vill att du ska känna dig trygg och säker på att du gör rätt genom din bostadskarriär.

För vi är ju inte bara här och nu. Vi finns kvar genom livets alla skeden!