MDA0OXwwMDAwMDAwMzU0MHw1OA..
 • 13 500 000 kr
 • 2,5 plans villa med inrett källarplan
 • 1907
 • 10 rok. varav 6 sovrum
  250 + 147 kvm

Ugerupsgatan 1 - Centralt/Väster


Vackert på Väster

Pampig villa med bevarad charm och fina moderniseringar. Överallt älskar vi de tidstypiska, målade spegeldörrarna med fina karmar, de höga golvsocklarna, den luftiga takhöjden och söta takrosetterna. Helrenoverat kök, tillbyggt isolerat uterum, dubbelgarage och en modern, fullt uthyrbar lägenhet i källaren tillhör de moderna inslagen. Trädgården är lummig och insynsskyddad. Här spenderar vi dagarna på en solig altan. Det charmiga översta planet är inrett med en bastu, källaren med bar. Läget på Väster innebär korta promenader till citypuls eller en pulshöjande aktivitet på Galgberget - vi tror du kommer att trivas!

visning
Personliga visningstider
BOKA DIN TID KONTAKTA MIG FÖR ANNAN TID
visning

Utgångspris
13 500 000 kr

LÄS MER OM BUD BEVAKA SLUTPRISET
area

Halmstad

Centralt/Väster

INFO KARTA
broker

Andréas "Ante" Nilsson

ante@bostadco.se

RING 0731499501
RUMSBESKRIVNING
Välkommen hem! Entrén till detta hus gör vi via röda, vackra pardörrar med överljus och kittad spröjs. Vi stampar av oss gruset på klinkergolvet och hänger av oss kappan, innan vi går igenom nästa pardörr in till den inre hallen, även denna med glasöppningar och överljus ovanför dörrbladen. Just pardörrar är återkommande i huset. I den inre hallen finner vi en vacker mosaikparkett med fries och målade väggar med franska liljor i mönstret.

Till höger finner vi ett större kontor, till vänster ett rymligt vardagsrum. En otroligt vacker kakelugn pryder detta rum som har fönster i två väderstreck. Fiskbensparkett med fries på båda dessa golv. Överallt älskar vi de tidstypiska, målade spegeldörrarna av klassisk helfransk modell med fina karmar, de höga golvsocklarna, den luftiga takhöjden och söta takrosetterna. Vi finner spännande takvinklar, prång och vrår - såna som man bara finner i hus som dessa.

Köket nås enkelt och smidigt via en groventré mot parkeringsplatsen. Det är ett renoverat större allmogekök, modernt i sitt utförande, med bevarade detaljer. Öppna hyllplan, gott om skåp. Två vaskar gör att vi inte behöver gå på varandra när vi lagar maten och arbetsytorna är så stora att hela familjen kan hjälpas åt! Stänkskyddet vid den ena arbetsbänken täcker på motsvarande sida hela väggen, ett grått stavkakel - sobert och snyggt. Spottarna i taket ger god allmänbelysning och plockas upp i en nedsänkt pendel i matrumsdelen. På golvet ligger en nyare parkett, i matrummet en äldre mosaikparkett med fries. Här finner vi också en fantastisk väggmålning av Halmstadkonstnären Thomas Müller uppå halva väggen och en bedårande trappa till ovanvåningen.
Kapitalvaror; Spishäll, fläktkåpa, kyl och frys, inbyggd ugn i arbetshöjd samt micro - allt i rostfritt. Vi finner även en integrerad diskmaskin.

Direkt till höger från groventrén sett finner vi en wc med halvkaklade väggar, och vidare når vi vardagsrummet.


SOVRUM EN TRAPPA UPP

En charmig trappa upp finner vi tre sovrum. Eller fyra om vi räknar det kontoret som ligger i fil med det innersta rummet. Två sovrum har klädkammare, ett har en fönstersnisch och ett har utgång till en balkong. Rummet med balkong har fiskbensparkett, de andra rummen trägolv. Rummen är tapetserade upp till fönstrens karmöverstycken. En vacker lösning som gör att rummet känns större. Inte för att det behövs - rummen är rymliga som de är, utan för att få en än luftigare känsla. De stora fönstren med vackra spöjs släpper in ett fint dagsljus.

Alla rum är sammankopplade av en vacker övre hall och trapphall med fin bröstpanel. Här återkommer husets utsökta dörrar, med eller utan glasbågar, enkla eller i par.

Ett wc-rum med klinkergolv och vädringsfönster, och ett nästan helkaklat duschrum med duschväggar och kommod.

ÖVERSTA PLAN

Välkommen till ett charmigt plan! Trappan vindlar upp med vitmålad snickarsnidad handledare. Här finner vi ett charmigt allrum trägolv och målade väggar med snedtak. Spotskenorna i taket har ljus som går att dimra. Rummet har utgång till balkong, en vedkamin, kattvind och charmig atmosfär.
Ett modernt helkaklat badrum med både badkar och dusch samt en rymlig bastu med stort fönster, gör att vi lätt spenderar många timmar här!


EN TRAPPA NER

Källaren är mycket trivsam med sina vitmålade källarväggar med inslag av träbjälkar, ljusa klinkergolv och fönstergluggar som släpper in förvånansvärt mycket ljus. Här finner vi en bar, vinkällare och fräsch tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

I källaren finner vi även en lägenhet med kök och vardagsrum i öppen planlösning, ett charmigt sovrum och ett helkaklat duschrum med egen tvättmaskin - allt i modernare stil. Till denna hör en större vind- och insynsskyddad uteplats.
RENOVERINGAR
1995 förvärvades huset av nuvarande ägare och totalrenoverades med byte av el, nya ytskikt i samtliga rum, byte av avloppsrör utanför huskropp och i huskropp, borttagning av all puts samt påläggning av ny samt sprutmålning av fasad med Serponit. Samma år lät man uppföra bastu och våtrum på tredje våningen. Nya badrum och toaletter mm.
Elen har uppdaterats mellan åren 1996 - 2015
1995 lät man sätta in insatsrör i skorstenen till kakelugnen. Huset utrustades även med centraldammsugare detta år. År 2015 i samband med källarrenoveringen, byttes motor och vissa andra delar ut.
1999 lät man sätta nya fönsterglas
Ny värmepump installerades 2015
Solpaneler monterades 2005
2012 lät man måla fönster och underslag
2008 lät man renovera kök och då utfördes även en del elarbeten
2010 lät man lägga om yttertaket
2015 totalrenoverades källaren då ny värmeanläggning installerades. Ingående el byttes ut från gatan och ny elcentral monterades. Nya vatten och avloppsrör i källaren då man lät uppföra lägenhet. Vattenburet golvvärme system lades in i i lägenheten.
ÖVRIGT
Gällande upptagna driftskostnader:
I driftskostnaderna ingår driftskostnader för lägenheten som varit uthyrd som övernattningslägenhet åt en person. Uthyrningen inbringar en årsintäkt på 54.000 kr / år.
Nuvarande hyresgäst önskar fortsätta som hyresgäst i det fall den nya ägaren så också önskar.

Gällande upptagna bo- & biarea:
I fastighetsutdraget är boarean upptagen till 228 kvm, boarea i lägenhetsdel är uppmätt till 22 kvm, vi har tagit upp 250 kvm boarea i beskrivningen. I fastighetsutdraget är biarean upptagen till 97 kvm, 22 kvm gällande lägenhetsdel har dragits av, ytor för garage & förråd har mätts upp till ca 50 kvm och uterum ca 22 kvm, vi har tagit upp 147 kvm biarea i beskrivningen. Avvikelser kan förekomma.

Historia kring fastigheten:
https://digitaltmuseum.se/011014567701/halmstad-kv-diademet-vapnovagen-23-vid-hornet-till-ugerupsgatan-dit-en

VILL DU BLÄDDRA I BROSCHYREN?

Här kan du ta del av beskrivningen såsom den ser ut när du får den fysiskt i handen!

Formulär Anmäl Intresse


  Intresserad?

  Känns denna bostad intressant för dig eller någon du känner? Vi hjälper dig eller din vän med svar på alla frågor och funderingar. Hur vill du gå vidare nu?

  ”Vi vill hjälpa människor att hitta hem!” Bostad&Co

  Malin Jonavin med My i famnen i Grötvik

  VI HJÄLPER DIG

  Vi vill att du ska känna dig trygg och säker på att du gör rätt genom din bostadskarriär.

  För vi är ju inte bara här och nu. Vi finns kvar genom livets alla skeden!

  Parkterrassen Ranagård MTA Midhem

  Brf Parkterrassen

  Ranagård

  21 hus
  5-6 rok. 119 kvm
  Fasta priser från 4 595 000 kr

  Försäljning pågår! Här planerar Midhem för 21 välplanerade kedjehus med carport och takterrass!

  ByggSjögren Bostadsrätter brf Ranagård Ängar

  Brf Ranagård

  Ranagård

  20 bostadsrätter. 4-våningshus
  2-3 rok. Ca 50 – 95 kvm
  Fasta priser från 2 398 000 kr

  Försäljning pågår! Här planerar ByggSjögren bostäder med omsorgsfulla materialval i ett klassiskt och stilfullt hus, pålitliga över tid.  

  byggsjögren halmstadhus ranagård

  15 trivsamma kedjehus

  Ranagård

  15 hus.
  5 rok. 133,4 kvm
  Fasta priser från 5 650 000 kr

  Försäljning pågår! Här planerar HalmstadHus tillsammans med ByggSjögren för 15 trivsamma tomter/kedjehus med carport och isolerat förråd. 

  Kedjehus från Obos

  Ranagård

  9 kedjehus
  5 rok om 155 kvm

  Försäljning pågår! Här planerar OBOS nu för nya härliga kedjehus om hela 155 välplanerade kvadratmetrar med 3-4 sovrum och fina sällskapsytor – både inomhus och utomhus.

  Brf Gräddhyllan

  Stockenbergsgatan, Centrala Halmstad

  78 bostadsrätter, 5-våningshus
  2-4 rok om 31-116 kvm
  Fasta priser från 1 275 000 kr

  Försäljning pågår! Här planerar Midhem tillsammans med MTA och Widik Förvaltning nya stadslägenheter. Här blir det 78 lägenheter och en fräck innergård bara en kilometer från city!

  Parhus från Halmstads Stenhus

  Ranagård Ängar

  16 bostäder i parhus
  5 sovrum. 130 + 7 kvm
  Fasta priser från 5 890 000 kr

  Försäljning pågår! Här planerar Halmstads Stenhus stilsäkra stenhus i två plan med äganderätt. Inflyttning är beräknad till våren 2023.

  Brf Mölle Gårdar

  Ranagård

  56 bostadsrätter. 2-våningshus
  2-3 rok om ca 40-77 kvm
  Fasta priser från 2 295 000 kr

  Försäljning pågår! Här planerar Derome projektet Mölle Gårdar som består av fyra gårdar där fyrfamijshusen varvas med mindre parkeringar och grönska. 24 lägenheter i etapp 1.

  BOSTÄDER VI SÅLT