UTGÅNGSPRIS
4 875 000 kr

BYGGNADSTYP
2 plan med mansardtak

BYGGÅR
2004

STORLEK
7 rok varav 5 sovrum
206 + 34 kvm

ÅKERVÄGEN 4 - CENTRUM

________________

Pampig villa med cenralt läge med stor härlig tomt!

Ett unikt tillfälle att förvärva en pampig villa med uppsyn mitt i centrala Falkenberg, i området Arvidstorp, på dubbeltomt om ca 1 400 m² med bästa söderläge. Det som vi imponeras mest av i denna tilltalande villa är den påkostade helheten, takhöjden samt den härliga atmosfären villan erbjuder. Redan på den välkomnande uppfarten infinner sig en stor trivsel. Granitstenar från Hallandstrakterna dekorerar och ramar in denna vackra fastighet. På entrémattan möts man av rymd och atmosfär med en öppenhet till det övre planet. Planlösning med generösa ytor om ca 200 m² med fem rymliga sovrum, två helkaklade badrum, allrum, vardagsrum med kakelugn med anor från sent 1800 tal som värmer effektivt och framförallt höjer mysfaktorn i rummet. Husets hjärta med kök och matplats i öppet samspel är en samlingsyta vardag som fest. Lummigt inramad tomt med stensatt framsida och singelbelagd uppfart. Både fram- och baksida är anlagda för en lätt skötsel med köksträdgård, stora gräsytor för lek och bus samt uteplats i bästa solläge. Det stora trallgolvet om ca 100 m² har försetts med terrassmarkiser som skapar skugga soliga dagar, vilket bidrar till en utemiljö som är när den är som bäst. Friliggande garage med plats för bil och förvaring. Addera till bergvärme som uppvärmning! Nu tror jag vi kan lova att hela din önskelista är uppfylld! Välkomna till Åkervägen 4!

visning-skor-i-hall

VISNINGSANMÄLAN 
 
Personliga visningstider
 

kuddkrig-budgivning

BUDGIVNING
 
Utgångspris
4 875 000 kr

OMRÅDE
 
Falkenberg
Centrum

broker

MÄKLARE
 
Karl-Johan 'Kalle' Svensson
kalle@bostadco.se

SE BOSTADEN I 3D-VIEW - THE DOLLHOUSE EXPERIENCE

Välkommen på visning när det passar dig! Här vandrar du runt i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna, precis som i Google Streetview. Ta dig tid att titta närmare på tapeter, golv eller utsikt - du väljer! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL - välkommen hem!

RUMSBESKRIVNING

________________

ENTRÉPLAN
Vi gör entré genom en vacker pardörr som leder oss in i detta tilltalande boende. Vi möts av en stor möblerbar hall med grå klinker på golv med vattenburen golvvärme som är genomgående på hela nedre plan. Dold avhängning i garderob erbjuds. Det man slås av redan i entrén är huset takhöjd (ca 2,75 m) samt öppenheten till övre plan men även pardörrarna i vardagsrummet som leder blicken ut i trädgården.

KÖK OCH MATSAL
Från hallen når vi köket som är ljust och smakfullt med ett parkettgolv i ask vilket är genomgående på hela nedre plan . Köket har ett öppet samspel med matplatsen och det är här familjen samlas både till vardags och till fest. Köket är från Vedum med ljusa luckor och bänkskivor i ek, det är utrustat med inbyggnadsmikro från Bosch, inbyggnadsugn från Miele (2009), diskmaskin från Miele (2008), kyl och frys från Miele (2016), induktionshäll från Siemens (2016) samt en köksfläkt i rostfritt utförande. Kökets mervärde är det rymliga skafferiet. Flertal spotlights i tak ger en behaglig ljussättning. Matplatsen som rymmer hela släkten har en öppen planlösning med köket och pardörrar som leder dig ut till baksidans uteplats.

VARDAGSRUM
Detta ljusa och trivsamma rum når du dels från hallen men även ifrån matplatsen. Genomtänkt placering av kakelugn med anor från sent 1800-tal maximerar mysfaktorn i rummet samtidigt som den effektivt värmer årets kalla dagar. Vackra pardörrar leder dig ut till baksidans uteplats. Genom fönstersättningen med fönster från tak ner till golv suddar man ut känslan mellan inne och ute och du får hela baksidans trädgård i ditt blickfång från soffan.

SOVRUM/BIBLIOTEK
Sovrum med generöst mått med garderober, utgång via pardörrar till uteplatsen.

BADRUM
Fräscht badrum med grå klinker på golv samt kaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med vägghängd toalett, badrumskommod (2019) samt spegel, dusch. Infällda spotlights i tak.

TVÄTTSTUGA
Rymlig groventré med samma klinker på golv som i huvudentré. Välplanerad tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Miele (2008) samt rostfri ho. Flertal garderober till förvaring samt avhängning. I detta utrymme är även bergvärmepump (med frånluftsåtervinning) placerad med extra varmvattenberedare.

ÖVRE PLAN
Vitmålad trappa leder dig upp till övre plan.

ALLRUM
Vi möts av ett ljust allrum med utgång till balkongen som har en fin utsikt över takåsarna, det finns även en markis på balkongen som är sol- och vindstyrd.

SOVRUM
Övre plan erbjuder fyra sovrum med generösa mått. Alla rum har garderober och parkettgolv i oljad lönn.

BADRUM
Fräscht och stilrent badrum med mosaik på golvet och kaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med ett badkar med 'tassar', dusch, vägghängd toalett samt en badrumskommod (2019). Infällda spotlights i tak samt en stjärnhimmel med fiberljus är avkopplande vid varma bad.

Åkervägen 4 är ett boende med en fantastisk helhet och en välplanerad planlösning som innehar stora sällskapsytor och rum till hela familjen på stor tomt mitt i villaområdet Arvidstorp!

RENOVERINGAR

________________

2019 - Ny badrumskommod i båda badrummen.
2018 - Ny pardörr vid entrén samt ny dörr i garage.
2017 - Ny träfasad på hela huset då det tidigare var puts, samt plåtarbete.
2017 - Nya golv på nedre plan samt allrum på övre plan, oljad ask.

Ett mycket prydligt och välskött boende som det bara är att flytta in och trivas i!

UTOMHUSMILJÖ & ÖVRIGA BYGGNADER

________________

 

TOMTSTORLEK

1403 kvm. (Tomten är friköpt)

TOMTBESKRIVNING

Unik tomt mitt i centrala Falkenberg med tomtyta om 1400 m². Framsida med uppfart som halvrondell med singel. Baksida med bästa solläge med lättskötta ytor.

UTEPLATS

Baksida med sydvästläge. Anlagd uteplats med trallgolv om ca 100 m² samt markiser som täcker hela husets långsida och som är sol- och vindstyrda. Här får du plats med matplats, grill samt loungemöbler vilket skapar en avkopplande oas mitt i stan.

ÖVRIGA BYGGNADER

Friliggande garage med plats för bil och förvaring.

PARKERING

Uppfart med singel med plats för flertal bilar.

FAKTA

_______________

Ett unikt tillfälle att förvärva en pampig villa med uppsyn mitt i centrala Falkenberg!

 
FASTIGHET – FALKENBERG PATRONEN 12 samt 17
TYPKOD - 220 - Småhusenhet, bebyggd
UPPLÅTELSEFORM - Fastigheten är upplåten med: Äganderätt (Friköpt)

BYGGÅR - 2004

GRUND - Platta på mark med vattenburen golvvärme
STOMME - Trä
BJÄLKLAG - Trä
FASAD - Träfasad
TAKBEKLÄDNAD - Betongpannor
PLÅTARBETEN - Plåt
FÖNSTER - 3-glasfönster isoler
VENTILATION - Mekanisk med värmeåtervinning
VATTEN & AVLOPP - Kommunalt vatten & Kommunalt avlopp
UPPVÄRMNING - Bergvärmepump med värmeåtervinning samt kakelugn
SKORSTEN - Murad skorsten
LARM - Finns
TV&INTERNET - Ansluten till fiber
ENERGIDEKLARATION Energiklass - C
STANDARDPOÄNG - 32
PANTBREV - 6 st, 2150000 kr
TAXERINGSVÄRDE BYGGNAD - 2 755 000 kr
TAXERINGSVÄRDE MARK - 1 063 000 kr
TAXERINGSVÄRDE TOTAL - 3 818 000 kr
STANDARDPOÄNG - 32
VÄRDEÅR - 2004

DRIFTSKOSTNAD: 37 000 kr/år
årlig elförbrukning ca 17 000 kWh
elkostnad 24 000 kr
vatten/avlopp 5 000 kr
renhållning 3 000 kr
försäkring 5 000 kr

Driftskostnaden baseras på 6 personer i hushållet.

PLANER & BESTÄMMELSER

Planer och bestämmelser: Kvarteret Agronomen Mfl, Stadsplan (Beslutsdatum: 19790118). Akt.nr: 13-fal-511
Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Ledning - Se beskrivning. Akt.nr: 13-im2-77/8523.1
Rättigheter last: Officialservitut: Väg. Akt.nr: 1382-90/67.1

Dokument att ladda hem

INTRESSERAD?

_______________

Känns denna bostad intressant för dig eller någon du känner? Vi hjälper dig eller din vän med svar på alla frågor och funderingar. Hur vill du gå vidare nu?

”Vi vill hjälpa människor att hitta hem!” Bostad&Co

Malin Jonavin med My i famnen i Grötvik

VI HJÄLPER DIG

_______________

Vi vill att du ska känna dig trygg och säker på att du gör rätt genom din bostadskarriär.

För vi är ju inte bara här och nu. Vi finns kvar genom livets alla skeden!