MDA0OXwwMDAwMDAwNDE1OXw1OA.. OBJECT_TYPE_HOUSE OBJECTSUBTYPES_HOUSE_VILLA
 • 14 000 000 kr
 • Enplansvilla
 • 1964
 • 7 rok. varav 5 sovrum
  263 + 40 kvm

Violvägen 5 - Söndrum/havssidan


Privat villa med en vackert designad orginalitet vi sällan ser!

Välkommen till ett hus vars unicitet förför oss med sin utsökta planering och design! Här är bara det bästa gott nog och här finner vi en privat och rogivande känsla där miljön har en särpräglat skön karaktär. I husets centrum finner vi en fantastisk atriumgård med pool och pergola som bidrar till en känsla av internationell lyx. De stora fönsterpartierna mot kök och allrum är öppningsbara och vi rör oss lätt mellan de olika rummen ute och inne. Hela tomten är omgärdad av häckar och en hög järngrind mot entrén förstärker det privata. Om du absolut måste lämna huset så är läget med närheten till havet nedanför Örnäsvägen ypperligt! Lägg bara supbrädan på axeln och njut av friheten som havet och naturen ger dig bara ca 200 meter bort! Endast drygt 4 km från tomtgräns når du Halmstad Centrum och så även Tylösand med den erkänt fina sandstranden samt den lika välkända golfklubben, Halmstad Golfklubb!

visning
Personliga visningstider
Visas 04 feb
BOKA DIN TID KONTAKTA MIG FÖR ANNAN TID
visning

Utgångspris
14 000 000 kr

LÄS MER OM BUD BEVAKA SLUTPRISET
area

Halmstad

Söndrum/havssidan

INFO KARTA
broker

Andréas "Ante" Nilsson

ante@bostadco.se

RING 0731499501

SE BOSTADEN I 3D-VIEW - THE DOLLHOUSE EXPERIENCE

Välkommen på visning när det passar dig! Här vandrar du runt i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna, precis som i Google Streetview. Ta dig tid att titta närmare på tapeter, golv eller utsikt - du väljer! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL - välkommen hem!

LÄS MER OM HUR 3D-VIEW FUNGERAR HÄR
RUMSBESKRIVNING
En vacker entrédörr med smidigt Yalelås välkomnar oss hem till Violvägen. Klinkergolvet består av större kvadratiska plattor med måtten 60 x 60 och är flytande i större delen av villan. Där det avviker anges detta. Även de vita väggarna är genomgående liksom den infällda belysningen från Hide-a-lite i taket som ger hela huset ett gott allmänljus.

Entrén är rymlig och här finns en öppen nisch för avhängning av kläder. En större spegelvägg ger en skön känsla av rymd. Direkt till vänster finner vi husets gästtoalett – en vacker historia i marmor och med inredning från Philippe Starck, Duravit och Axor/Starck - vilka återkommer i husets badrum. Från hallen har vi fri sikt ut mot innergården, genom de stora glaspartierna i vardagsrum och matplats.

Huset består av tre huskroppar som binds samman av två glasgångar, samt ett fristående garage. Det ger oss en atriumgård som smakfullt anlagts med pool och vackra utomhusmiljöer. Sällskapsytorna vardagsrum, matplats och kök bildar husets nav. Härifrån når vi två sovrumsavdelningar och en groventré. Se planlösning och flygbilder över huset.

Vardagsrummet har idag möblerats för umgänge, där ett stort fönsterparti medger kontakt med atriumgården. Vid matplatsen intill finner vi ett enormt skjutparti från Schüco som suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Det välplanerade köket är platsbyggt av ett lokalt snickeri och har antracitgrå luckor, läderlindade handtag och en vit top i silestone. Köksön har plats för många kockar och innehåller både spishäll och diskho. Fläkten från Fjäråskåpan är inbyggd i taket utan någon kåpa som stör och enheten har även eluttag. I L-köket längsmed väggarna finner vi en vinkyl, kyl och frys, micro och ugn i arbetshöjd samt en diskmaskin, alla från Gaggenau. Här, framför fönstret, finner vi en infälld diskho där köksblandaren kommer med en smidig utdragbar pip för enklare diskning. Ett läckert specialbyggt och belyst ”vitrinskåp” fungerar som barskåp idag.

Sett från köket sett känns det nu mest naturligt att vandra vidare till höger mot groventrén som ligger till höger, bakom köket. Rakt fram hade vi istället kommit ut till husets trädgård via en inbyggd och insynsskyddad, trädäckad altan och till vänster finner vi ett större allrum/teverum samt husets master bedroom i en privat avdelning. Men vi börjar som sagt till höger.

Groventrén består av en klädkammare fylld av platsbygda antracitgrå garderober i ett genomgångsrum till entré och tvättstuga. Entrédörren är i glas och i tvättstugan finner vi ett fönster som ger hela den här avdelningen ett naturligt ljus. Inredningen består av en tvättmaskin och torktumlare från Miele i arbetshöjd, ett torkskåp Nimo samt inredning av samma typ som köket. Här har man kompletterat inredningen med väggskåp i ek och på väggen sitter ett stänkskydd i glas. De goda förvaringsmöjligheterna gör att man kan hålla dessa ytor strikt rena och sobert snygga.

Till vänster sett från köket når vi husets allrum via en glasgång. Även från detta rum kan vi öppna upp de stora skjutpartierna mot innergården. Ett stort fönsterparti i söderläge ger även utsikt mot huset baksida och trädgård. På motsatt vägg finner vi en braskamin med platsbyggd vedbänk/hylla.

Vidare når vi en ny glasgång som förbinder allrummet med ett privat master bedroom med integrerat badrumm och wc/dusch en suite. Den exklusiva badrumsdelen är helt klädd i marmor och består av en enhet med dubbla tvättställ och ett fristående marmorinklätt badkar. Denna privata avdelning har fasta stora glaspartier på hela väggen mot atriumgården. En glasad dörr på bortre väggen leder ut till denna samt till garaget mittemot, även detta med glasdörr och med ett större fönsterparti mot atriumgården. Sovrummets golv är klätt med en ljus heltäckningsmatta. I avdelningen finner vi även en klädkammare med garderober och öppna hyllplan, klädhängare och lådor, allt i sober antracit.

Vi återvänder raskt till hallen för att ta oss vidare till husets andra privata sovrumsavdelning direkt till vänster. I den här avdelningen finner vi även ett badrum och en klädkammare. Rummen ligger längsmed en L-formad inre hall.

Det första rummet vi når är det marmorklädda badrummet med utsikt mot poolen. Framför fönstret finner vi ett vägghängt tvättställ för två. Duschen med glasväggar är även den för två och handdukstorken likaså. Badrumsinredning som matchar husets andra skåp och garderober.

Klädkammaren intill har en glasad dörr mot atriumgården samt en heltäckningsmatta på golvet. Här är det antracitgråa hyllsystemet öppet.

Tre av husets fyra sovrum i denna avdelning har samma ljusa heltäckningsmatta på golvet som vi nämnt tidigare. Två rum har vanliga dörrar medan de andra två har två stora skjutdörrar. Alla svarta och med profiler som bidrar till inredningen. Lösningen bidrar helt klart till husets unicitet och exklusiva känsla. Skensystem för draperier mot sovplats och fönster gör att du lätt kan mörklägga rummen eller skapa en ombonad och privat känsla.
RENOVERINGAR
Hela huset totalrenoverades under 2015 med inflytt sen höst.
Under åren har huset genomgått löpande mindre renoveringar och underhåll, samt två större renoveringar;
2019 - hela huset fick klinkergolv (tidigare betonggolv).
2022 - ny trall.
ÖVRIGT
Några kommentarer vi vill addera till beskrivningen;

Kök från Gaggenau är framtagna för att flirta med den designmedvetna hemmakocken. Helt utan att tumma på varken funktion eller kvalitet. Varje produkt är resultat av ett kompetent hantverksarbete utvecklat under 300 år av finslipande. Innovation, kvalitet och yrkesskicklighet är något som Gaggenau värderar högt. Med tiden har jakten på perfektion gjort att deras köksutrustning når förbi högsta standard – nämligen Gaggenau-standard.

Svenska NIMO är världens största torkskåpstillverkare. Det finns många sätt att torka blöta kläder, men bara en produkt som torkar allt. Skonsamt och energiekonomiskt, oavsett om det är dina mest ömtåliga plagg eller barnens blöta overaller, torkar du snabbt plagg som inte tål att torktumlas.

Huset är försett med 5 strategiskt placerade värmepumpar. De används idag som kylanläggning om sommaren, men kan givetvis användas för att värma huset om så önskas.

Larm med skalskydd, glaskross, filmkameror och integrerat brandlarm.

Upptagna driftskostnader är de faktiska senaste 12 månaderna och inkluderar uppvärmning av pool (30 grader) samt fullt utnyttjande av AC i hela huset under sommarmånaderna.

Formulär Anmäl Intresse

  Läs mer om vårt sätt att arbeta med GDPR här (Öppnas i nytt fönster).

  Intresserad?

  Känns denna bostad intressant för dig eller någon du känner? Vi hjälper dig eller din vän med svar på alla frågor och funderingar. Hur vill du gå vidare nu?

  ”Vi vill hjälpa människor att hitta hem!” Bostad&Co

  Malin Jonavin med My i famnen i Grötvik

  VI HJÄLPER DIG

  Vi vill att du ska känna dig trygg och säker på att du gör rätt genom din bostadskarriär.

  För vi är ju inte bara här och nu. Vi finns kvar genom livets alla skeden!

  Parkterrassen Ranagård MTA Midhem

  Brf Parkterrassen

  Ranagård

  21 hus
  5-6 rok. 119 kvm
  Fasta priser från 4 595 000 kr

  Försäljning pågår! Här planerar Midhem för 21 välplanerade kedjehus med carport och takterrass!

  ByggSjögren Bostadsrätter brf Ranagård Ängar

  Brf Ranagård

  Ranagård

  20 bostadsrätter. 4-våningshus
  2-3 rok. Ca 50 – 95 kvm
  Fasta priser från 2 398 000 kr

  Försäljning pågår! Här planerar ByggSjögren bostäder med omsorgsfulla materialval i ett klassiskt och stilfullt hus, pålitliga över tid.  

  byggsjögren halmstadhus ranagård

  15 trivsamma kedjehus

  Ranagård

  15 hus.
  5 rok. 133,4 kvm
  Fasta priser från 5 650 000 kr

  Försäljning pågår! Här planerar HalmstadHus tillsammans med ByggSjögren för 15 trivsamma tomter/kedjehus med carport och isolerat förråd. 

  Kedjehus från Obos

  Ranagård

  9 kedjehus
  5 rok om 155 kvm

  Försäljning pågår! Här planerar OBOS nu för nya härliga kedjehus om hela 155 välplanerade kvadratmetrar med 3-4 sovrum och fina sällskapsytor – både inomhus och utomhus.

  Brf Gräddhyllan

  Stockenbergsgatan, Centrala Halmstad

  78 bostadsrätter, 5-våningshus
  2-4 rok om 31-116 kvm
  Fasta priser från 1 275 000 kr

  Försäljning pågår! Här planerar Midhem tillsammans med MTA och Widik Förvaltning nya stadslägenheter. Här blir det 78 lägenheter och en fräck innergård bara en kilometer från city!

  Parhus från Halmstads Stenhus

  Ranagård Ängar

  16 bostäder i parhus
  5 sovrum. 130 + 7 kvm
  Fasta priser från 5 890 000 kr

  Försäljning pågår! Här planerar Halmstads Stenhus stilsäkra stenhus i två plan med äganderätt. Inflyttning är beräknad till våren 2023.

  Brf Mölle Gårdar

  Ranagård

  56 bostadsrätter. 2-våningshus
  2-3 rok om ca 40-77 kvm
  Fasta priser från 2 295 000 kr

  Försäljning pågår! Här planerar Derome projektet Mölle Gårdar som består av fyra gårdar där fyrfamijshusen varvas med mindre parkeringar och grönska. 24 lägenheter i etapp 1.

  BOSTÄDER VI SÅLT