Mäklaråret som gick

Bostäder engagerar, det är ju inte ett dugg konstigt eftersom vi alla är beroende av att bo någonstans. Men vi är också nyfikna och generellt intresserade av bostadsmarknaden och låter oss inspireras av andras bostäder när vi inreder våra egna. Vi får många frågor om hur marknaden är och beter sig, så här är vår bild av den 2019!

2019 har varit ett bra år där första halvåret startade något lugnare och där det under hösten har varit bra fart på många förmedlingar. Det känns att Halmstad är en inflyttningsort då vi har haft ett flertal köpare som är helt nyinflyttade till Halmstad men även återvändare som flyttar tillbaka till hemstaden.

Vi ser att områdena längs kusten är eftertraktade och att det finns en stor efterfrågan om att få bo i Söndrum, Väster och på Kärleken, men även i ytterområdena har efterfrågan på boende ökat de senaste åren. Här ser vi främst områden som Harplinge, Åled, Oskarström och Kvibille.

Intressenterna är idag bra förberedda och pålästa om bostadsaffären, och de har det lånelöfte som vi alltid vill ha om man ska ge sig in i en affär. Alternativet är att vi får en bekräftelse av en bankman att finansieringen är klar.

Många säljare väljer att förbesiktiga sina hus för att visa klara papper i affären – detta gör att hela processen oftast blir smidigare och tryggare för båda parter då man redan från början vet husets skick och slipper överraskningar med fel man inte räknat med.

Ränteläget är lågt och det känns som att det kommer vara låg ränta under lång tid framöver. Detta bidrar till en fortsatt god marknad och vi ser fram emot att hjälpa många människor att hitta hem även under 2020!

Med önskan om ett fantastiskt 2020!
/Kalle

Bostad&Co är en fristående mäklarbyrå med stark förankring och lång erfarenhet i och av Halmstad. Vi har ett stort lokaltnätverk och vårt mål är att du ska bli så nöjd att du rekommenderar oss vidare.