Maxat decembermys och total julstämning!

Advent – Hurra! Dags för decembermys!! Har ni också bunkrat upp med ljus och planerar att mysa er igenom hela december!? Advent betyder ankomst och är en ca fyra veckor lång förberedelsetid inför jul. Det behöver inte kosta skjortan att få till en riktigt härlig december hemma – vi har tipsen! 

Jag tänker pynta hela hemmet, fylla huset med juldofter och jag tänker gå tillbaka till våra gamla blogginlägg för att samla inspiration. 2017 hade jag lucköppning hela december! Tyvärr ligger inläggen på vår gamla blogg bostadco.com – men det gör ju inget. Välj kategori ”högtidligt hemmamys” så hittar du alla!

Jag älskar december, har alltid gjort. Men mest fastnar jag i att jag borde och vill en himla massa som sedan inte blir av – och så vips är hela månaden förbi! I år tänker jag göra allt för att maximera myset denna mörka månad. Men viktigt att komma ihåg denna månad är att inte alla vill eller kan fira jul. Inte alla har någon att fira med. Inte alla har råd. Det är lätt att gå upp i sitt eget förberedande och firande att man glömmer det. Men att ge är att få och tillsammans kan vi göra skillnad! Jag skrev ett ärligt och viktigt inlägg om det som är väl värt att dela –

Alternativ jul

 

Om du vill ha några tips kring vad du hittar i den gamla bloggen så kan jag nämna några favoriter här!

Naturligt vackert – pimpa julen med citrus, mossa och grenar!

Citrusfrukterna piggar upp oss i vintermörkret, på många sätt! Vi använder dem som smaksättare, äter dem som de är och dekorerar med dem i juletid. Frukterna har förfört oss i århundraden och tillhör mänsklighetens äldsta kulturväxter! Det är omöjligt att få för många av dem till jul tänker vi!

Jag gillar personligen att blanda in naturen till jul – grenar, mossa, apelsiner, nejlikor, nötter, kottar, allt ackompanjerat med ståltråd i silver och guld med vita pärlor! Och ljus kan man aldrig få för många av – glöm bara inte att släcka dem när du lämnar rummet! Citrusfrukterna piggar upp oss i vintermörkret, på många sätt! Vi använder dem som smaksättare, äter dem som de är och dekorerar med dem i juletid. Frukterna har förfört oss i århundraden och tillhör mänsklighetens äldsta kulturväxter! Supersnygga när de torkade i skivor! Polkagrisar är också juliga tycker jag och godisskålar med knäck är ett måste när det närmar sig dopparedagen!

Pimpa hemmet med julpynt från naturen

Apelsiner – julens gyllene frukt!

Glöggmingel som tål att upprepas!

Finns det något mysigare än ett glöggmingel innan jul? Varför inte samla vännerna och ha glöggprovning tillsammans? Servera goda tillbehör och njut av att bara ta det lugnt och umgås! Vill du inte stå med alla förberedelser själv kan du bjuda på knytis – be alla ta med ett tillbehör och sin favoritglögg! 2017 letade jag fram lite inspiration till det mysigaste glöggminglet ever – och tipsen håller fortfarande! Glöggmingel tål att upprepas så ofta man orkar och hinner innan jul!

Bjud på glöggmingel!

Välkommen hem till dig!

Det första som välkomnar oss och våra gäster hem i jul är den stiliga dörrkransen! Den symboliserar julens festligheter och det sägs att grönskan i kransen påminner oss om att livet fortgår samt att cirkeln är evig! Oftast är den gjord i naturmaterial och virad med fina band. Är materialet dessutom torkat kan kransen återuppstå från år till år! Gör en egen med tips från bloggen! Men varför stanna vid en krans? Att ställa ett arrangemang utanför dörren maximerar välkomnandet och skapar en förväntning om vad vi kommer att få möta innanför!

Välkommen hem – dörrkransen!

Juldekorera din entré!

Sockersöta december – vi bakar lussebullar och godis!

Jag minns särskilt en lucia när jag var barn. Jag sov hos en kompis och vi blev väckta i ottan med varm choklad och lussebullar. Det intogs i tevesoffan framför en sändning av Luciafirandet på SVT och det var tradition hos dem. Snön föll utanför fönstret och allt var perfekt. Vi satte på oss glitter i håret som kliade något fruktansvärt under mössan när vi gick ut, men det struntade vi i. Barndomsminnen när de är som bäst! Luciadagen 2017 tipsade jag om hur man bakar de perfekta bullarna – du kanske vill ha tipsen redan nu?!

Lucia och lussebullarna

Under december går det inte att låta bli. I vårt hus bakas så mycket julgodis att vi knappt orkar äta något annat! 😉 Favoriterna hemma hos oss är Rocky Road och knäck, men även lakrits- och pepparkakskola samt fudge brukar ta plats på gottebordet efter ett godisbak! Vi delar med oss av recepten!

Baka julgodis den tredje advent

Kom ihåg det som är viktigt!

Stressa inte runt och leta julklappar i år, för handen på hjärtat – behöver vi fler saker egentligen? Om jag kunde packa in kärlek i en present skulle jag göra det i jul, vackert inslaget i ett paket man inte vill öppna för att det är så fint! När jag var liten sparade jag ibland papper och snören som var extra fina, och någon gång fick det bli tapet i dockhuset. Vad det låg i paketen minns jag inte – ibland är det utsidan som räknas! I bloggen inspirerade jag till vackra paketinslagningar här:

Vackert inslaget – julklappar deluxe

Förhoppningsvis tar vi oss igenom december precis så där stressfritt och mysigt som vi drömmer om och kan dan-före-dan bara mysa runt hemma och njuta av de sista förberedelserna! En promenad med lite lek och en kopp choklad utomhus är aldrig fel, kanske äta lunch vid en eldplats där vi grillar lite? När vi kommer hem kan vi pyssla vi ihop ett spel till kvällen och umgås över ytterligare en kopp glögg och en smörgås med nykokt skinka! Uppesittarkväll när den är som bäst!

Dan-före-dan och uppesittarkväll

Använd dig av saker du hittar i naturen och köket när du skapar din julgrupp! Vackra grenar, kottar, torkade apelsinskivor, stjärnanis, kanelstänger och mossa till exempel!

julgruppen gör du lätt med pynt från skogen och köket

Ha en riktigt härlig december nu!!

/Jessika med kollegor
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bostad&Co är en fristående mäklarbyrå med stark förankring och lång erfarenhet i och av Halmstad. Vi har ett stort lokaltnätverk och vårt mål är att du ska bli så nöjd att du rekommenderar oss vidare.