Året som gick – en nyårskrönika ur en marknadsförares perspektiv

Ett år är till ända. Personligen tycker jag att det är en fin tradition att summera året, stanna upp och reflektera en stund. Och jag tycker att det är fint att dela dessa tankar! Så här kommer min nyårskrönika – vad som hänt på ett mäklarföretag, ur ett marknadsföringsperspektiv!

Januari 2019

Vi gick in i vårt år med en massa nya tankar. Vi skulle växa i och med ett uppköp av den största aktören inom kommersiella fastigheter. Med det förstod vi att vi skulle behöva anställa under året. Vi förstod att planeringen av en ny hemsida inte bara innefattade en sida utan två. Vi visste att vi fyllde 5 år som Bostad&Co och att vi ville fira detta.

Vad vi inte visste var hur marknaden skulle se ut och hur många förmedlingar vi skulle bistå med i år eller vilka projekt som skulle komma att realiseras. Vad jag personligen inte kunde ana var hur mycket som skulle komma att krävas av mig.

Jodå… mycket är på plats!

Med facit i hand nu när året är till ända kan vi konstatera att mycket av det vi planerat har fallit väl ut och vi har sjösatt det vi förutsatt oss. Vad jag personligen lite chockartat insett att tiden tar slut på riktigt och jag har inte alls hunnit med allt jag planerat för året. Tur att jag får ett nytt år att fortsätta på!

bostadco.se och Industriformedling.se

Året som gick!

Det som tagit allra mest tid i anspråk i år är bostadco.se.

Vi anlitade fotograferna (vilket bara är en del av vad de gör..) Tina och Carl Nyblom. Ni kanske känner till deras blogg – Home2Tiny.se? Jag blev oerhört förtjust i bildspråket i den bloggen och vi bestämde oss för att anlita dem för att ta några fina bilder på människor mitt i livet i deras bostäder till vår hemsida. Ett roligt och lyckat projekt! Bilderna är varvade med mina egna och Fredrik Anderssons interiöra bilder på sidan, och jag tycker att de tillsammans skapar en fin helhet och stämning!

Tanken bakom hemsidan har varit att ge tydlig och relevant information till den som vill köpa eller sälja en bostad, och därtill alla som bara är intresserade, nyfikna eller vill inspireras på ett eller annat sätt. I detta arbete ingår att integrera den blogg som hittills legat på bostadco.com.

Att flytta en blogg

Den initiala tanken var att flytta över bloggen till bostadco.se, men vid insikten av vilket heltidsarbete det skulle vara tog jag förnuftet till fånga och jobbar framåt istället. Bloggen kommer att fyllas med innehåll ändå. Och de gamla inläggen får leva kvar på bostadco.com sålänge den sidan känns relevant. För det är den fortfarande. Många sökningar och läsningar genereras fortfarande på gamla inlägg så snart säsongen ger dem aktualitet igen – till exempel har ju inte sättet att måla hus på förändrats från ett år till ett annat. Därför poppar inläggen där Färgab tipsar om hur man gör upp gång på gång – till exempel! Och nu i juletid har adventskalendern från 2017 fått nytt liv. Vi älskar att kunna hjälpa och inspirera människor till att trivas hemma!!

Vi pausar en stund..

En liten bit kvar har vi innan vi är i mål med deletapp ett och kan pausa hemsidearbetet för en stund…men det mesta är på plats! Här nedan ser ni några printscreens av några av de sidor ni hittar på sidan.

Hemsida Bostadco bostadsförmedling

En till hemsida…

Industriformedling.se fick en snabb makeover i somras där vi helt sonika berättar kort om oss och vilka vi är. Än så länge har vi bara bäddat in beskrivningarna på fastigheterna och uthyrningarna från Mspecs (mäklarsystemet) hemsida, vilket ju är supertrist, vi håller med! Så det ligger givetvis i planen att ge dessa sidor en snyggare och layout med bra innehåll. Det ligger även i planen att utveckla sidan vidare gällande annan information som kan vara relevant och intressant i sammanhanget. Exakt hur sidan kommer vi att börja utveckla i början på året. Vis av erfarenheten av att bygga bostadco.se är att inte ge för snäva tidsramar för när sidan ska vara klar – hur man än vrider och vänder på det så kommer våra hemsidor vara i konstant utveckling och förändring framöver!

Industriförmedling förstasida webb

En ny kollega

Det som tyvärr fått stå tillbaka i år är bloggen och annan kontinuitet på sociala medier. Det har inte alls känts bra och naturligtvis ska vi tillbaka till att inspirera mera!

Hjälp på marknadssidan

Det kommer att bli lättare att uppfylla detta löfte nu när vi fått en mäklar- och marknadskoordinator på kontoret. En frisk fläkt – Emelie. På hemsidan beskriver vi henne såhär:

”Emelie Lindqvist är driven och besitter en otrolig energi. Med bakgrund som konsultchef inom rekrytering ser hon till den lilla människan och den stora affären. Att hårt arbete lönar sig lärde hon sig i travstallet redan som 14 åring där hon började utveckla ett lösningsorienterat sinne inställt på tävling och resultat. En känsla för detaljer och en snudd på passion för inredning och styling förde henne till mäklarbranschen. Hon säger själv att hon inte tränar men att hon är en jäkel på att kvalitetsgranska bubbel och choklad.”

Ska vi växa ytterligare?

Vi har också börjat fundera på att anställa en ny mäklare. Vi har inte bråttom, det kan gärna få ta sin tid. Men när rätt person dyker upp, någon med samma värderingar som vi och som passar in i vårt gäng – ja, då är vi redo att anställa! Så om du eller någon du känner kan tänkas passa hos oss är det bara att höra av sig!

Vill du läsa beskrivningarna om resten av gänget gör du det här!

En ny profil

Ny profil

Vi har smugit igång en ny profil. Lite varmare och mer jordnära, vilket passar oss bra. Här har jag valt att fortsätta med vår svarta och vita färg som nu kompletteras av en rosa färg vid namn lavender blush och en varm brun ton som saknar namn. Sånt är ju lite tråkigt för en nörd, men tonen i färgen är ju trots allt viktigare än namnet. Prussian Blue är en djup midnattsblå färg som vi implementerat. Vår metall är helt klart den varma kopparn. Bildspråket är som tidigare familjärt och varmt, där bilderna går i svartvitt men nu även i en mer omättad färgton. Färgerna i inspirationsbilderna går även de i en mer omättad ton, vilket ger en renare och mer stilfull bild.

Nytt bildspråk

Ett gott samarbete med vår fotograf känns härligt och vi har tillsammans under året arbetat fram ett nytt bildspråk med lite nya vinklar och mindre mättnad i färgerna. Jag är otroligt nöjd med resultatet och vi får ofta höra att bilderna är bra och ger en rättvis bild av bostaden. Fortsatt presenterar vi alla våra bostäder i 3D och har gjort några filmer och flygningar under året. Bilderna sprider vi på alla möjliga håll, i tryckt media och på nätet i olika forum och kanaler. Jag fullkomligen älskar en bra bild och hoppas vi får tillfälle att visa ännu fler av dem framöver nu när vi får mer tid att posta dem på fler ställen!

Trött flicka i sängen med sin gosekanin

Vad händer 2020?

Vad händer framåt?

Planen för 2020 då? Lanseringen av Industriformedling.se 2.0 är på gång och vi kommer även arbeta vidare på och fylla ut det som saknas på bostadco.se – för trots all nedlagd tid är vi inte klara där än! Vi kommer att fortsätta att inspirera via hemsida, blogg och sociala medier. Successivt kommer vi att anpassa allt material till den nya profilen och skapa nytt. Fortsatt vill vi hålla ögon öppna och öron mot rälsen gällande nya produkter och samarbeten som gynnar våra köpare, säljare, intressenter, Halmstads näringsliv och staden vi bor i!

Ett nytt år – igen!

I Bostad&Co & Industriförmedling 2.0 kommer vi att kunna göra detta på nya sätt i och med att vi nu följer människan genom livets alla skeden – från den första bostaden till den sista, genom företagandet när det kommer till samarbeten eller behov av lokaler och fastigheter! Vi är laddade – är ni? Välkomna att bygga relationer med oss!

Bilder: Bilderna på oss är tagna av Jesper Molin. Bilderna nedan är tagna av paret Nyblom på home2tiny.se 

 

Ha en fantastisk helg!
/Jessika

Bostad&Co är en fristående mäklarbyrå med stark förankring och lång erfarenhet i och av Halmstad. Vi har ett stort lokaltnätverk och vårt mål är att du ska bli så nöjd att du rekommenderar oss vidare.