Nyheter

Ibland har vi något särskilt att berätta, eller så tycker andra det!

Vi är inte superaktiva med egna nyheter och har inte så höga ambitioner att synas i media. Men ibland blir det ju så i alla fall, och då tycker vi att det är roligt! Det här är vår digitala klippbok!

Bostad&Co i mediabruset

Här kan 12 kvadratmeter bli dina - för 1,6 miljoner (21-10-07)

En tolv meter stor sommarstuga ligger just nu ute för 1,6 miljoner kronor.
Anledningen till det höga priset?
Läget.
– Det är mycket hav man ser, det är inte en liten glugg, säger Karin Isaksson, mäklare på Bostad & Co.

Skribent: Viktor Nordblad. Kvällsposten

En stuga på tolv kvadratmeter med ett utgångspris på 1 650 000 kronor ligger nu ute till försäljning hos mäklarfirman Bostad & Co.

Stugan ligger ett stenkast från Grötviks hamn, en gästhamn strax öster om Tylösand.

– Det är en pittoresk hamn som ligger ganska nära Halmstads centrum, säger Karin Isaksson, mäklare på Bostad & Co.

Hon berättar vidare att det är läget som helt styrt priset för den lilla stugan som trots allt rymmer vardagsrum, kök och sovalkov i ett och samma rum.

– Där finns ett köksbord, bäddsoffa, två skåp och en gasspis, säger Karin Isaksson.

”Mer privat”
På baksidan av stugan finns en diskho men inget rinnande vatten har dragits, därför behöver man ha med sig eget vatten. Kvadratmeterpriset på stugan – 137 500 kronor – går att jämföra med lyxiga lägenheter i Stockholm.

– Det är säkert det högsta priset i området med tanke på läget. Tittar man på bilderna ligger stugan en bit från de andra stugorna i området. Det blir mer privat än att bo med andra, man blir mer för sig själv, säger Karin Isaksson.

Med stugan följer ingen trädgård. I stället finns ett trädäck som byggts runtom stugan med en liten uteplats till.

Byggdes 1964
– Det finns intresse för den här stugan. Det är läget och att det är nära vattnet, man ser mycket hav. Det är inte en liten glugg, säger Karin Isaksson.

Stugan byggdes redan 1964 och har under de senaste åren renoverats.

– Bland annat har man gjort plåtarbeten, satt in ny dörr och ett fönster samt målat invändigt. Att det är så lättskött lockar också – du behöver inte renovera ett kök för flera hundra tusen, säger Karin Isaksson till Hallandsposten, som var först med att skriva om objektet.

Läs artikeln i Kvällsposten

Artikel i Kvällsposten, stuga i Grötvik

Här säljs tolv kvadratmeter för 1,6 miljoner (21-10-06)

137 500 kronor per kvadratmeter. Det säljs en stuga i Grötviks hamn för just nu.
– Den här typen av läge finns knappt i dag, säger mäklaren Karin Isaksson.

Skribent: Povel Arwidson. Hallandsposten

Den lilla stugan är alltså på tolv kvadratmeter – och har ett utgångspris på 1 650 000 kronor.

– Huset har full havsutsikt och väldigt få steg ner till havet. Det är sällsynt och det är läget som gör den eftertraktad, säger Karin Isaksson från Bostad & Co som förmedlar stugan.

Ja, nog är det läget i Grötviks hamn som gör det – för det lilla fritidshuset rymmer som man förstår inte mycket.

– Du har ju både vardagsrum, kök och sovalkov i ett, skrattar Isaksson och fortsätter:
– Men det finns inget indraget vatten eller avlopp utan man får ha med sig vatten.

Samtidigt berättar hon att mycket renoverats på stugan, som byggdes 1964, de senaste åren.

– Bland annat har man gjort plåtarbeten, satt in ny dörr och ett fönster samt målat invändigt. Att det är så lättskött lockar också – du behöver inte renovera ett kök för flera hundra tusen.

Stugan ligger också lite avskilt från de andra stugorna – som också varit eftertraktade på marknaden – vilket enligt Karin Isaksson gör att läget blir extra bra.

Även om fritidshuset också ser ut att ha en egen liten uteplats intill klippväggen ingår ingen tomt utan marken är gemensam.

Skulle den säljas för utropspriset 1 650 000 kronor kan kvadratmeterpriset (137 500 kronor) jämföras med exklusiva lägenheter i Stockholms innerstad.

– Ja, vi får hålla med om att det är ett högt kvadratmeterpris. Jag har inte sålt någon bostad för högre än det.

Vem ser du som potentiell köpare?
– Jag tror att det är någon som bor i närheten och som vill komma nära havet, säger Karin Isaksson.

Läs artikeln i Hallandsposten

Halmstadfastighet såld för jättesumma (21-06-03)

En fastighet i Stenhuggeriet har sålts för ett sällsynt högt belopp – 32 miljoner kronor. Det är Börgasgård, uppförd år 1909, som har fått ny ägare. HP tog tillfället i akt att sammanställa en lista över de dyraste villaförsäljningarna sedan 2010.

Skribent: Tony Thorsell. Hallandsposten

Fastigheten på Börgasgårdsvägen innefattar två bostadshus samt hyreslägenheter och såldes på sluten marknad under maj månad.
Mycket talar för att fastigheten är den dyraste småhusenheten, det vill säga en byggnad som är inrättad till bostad åt en eller två familjer, som har sålts i Halmstad.

”Det här är nog den dyraste”

Andreas ”Ante” Nilsson, mäklare på Bostad&Co i Halmstad, var inte inblandad i förmedlingen av Börgasgårdsvägen, men har däremot sålt flera av de dyraste objekten de senaste åren.

– Jag sålde en för 21,5 och så en på Rådjursvägen för 27, så det här är nog den dyraste, kommenterar Andreas Nilsson.

Fastigheten, belägen intill havet och Prins Bertils Stig, är på totalt 448 kvadratmeter och har en tomtyta om nära 7 000 kvadratmeter.

– Det är lite unika boenden på alla som hamnar i den priskategorin. Sedan är det marknaden i sig som bestämmer hur högt priset blir. Det här är en liten herrgård mitt i Stenhuggeriet med uthyrningsmöjligheter så den är lite unik, fortsätter Nilsson som tror att priset hade landat på ungefär samma nivå även på den öppna marknaden.

Fyra dyrgripar på åtta månader

Mågatorpet på Väster, ett 1920-talshus med nio rum fördelade på 450 kvadratmeter, såldes i början av året. Prislappen landade på 24 miljoner kronor vilket placerar försäljningen högt upp på topplistan.

Faktum är att fyra av de fem dyraste husen på HP:s lista är sålda de senaste åtta månaderna. Andreas Nilsson menar på att försäljningspriserna nu har nått en ny nivå och att underlaget av köpstarka personer är gott.

– Det finns x antal familjer som söker med ljus och lykta och de söker i specifika områden och när de hittar rätt då betalar de vad det kostar.

Andreas ”Ante” Nilsson på Bostad&Co har sålt några av de dyraste husen de senaste åren och konstaterar att Halmstad har nått nya nivåer vad gäller försäljningspris.

Även vad gäller nybyggnationer har antalet spenderade miljoner nått nya höjder.

– Byggnationer mellan 30 och 80 miljoner är inte ovanligt längs kusten i dag. Och det är en nytt fenomen och nya nivåer som har kommit till Halmstad, men vi har många kapitalstarka familjer här och många som kommer in utifrån från både Mälardalen och Småland bland annat, berättar Andreas Nilsson.

Läs artikeln i Hallandsposten

Artikel i Hallandsposten, fastighet såld för jättesumma

Bostadspriserna ökar kraftigt i coronapandemins spår (21-04-10)

Bostadspriserna rusar i Halland. Enligt Svensk mäklarstatistik AB har priserna stigit med hela tio procent på bostadsrätter de senaste tre månaderna, vilket är näst mest i landet. Under samma tid har de halländska villapriserna ökat med sju procent.

Skribent: Cicki Gustafsson. Hallandsposten

Coronapandemin har inte dämpat fastighetsmarknaden. Tvärtom. Efter en lätt omskakning av branschen för ett år sedan har priserna fortsatt stadigt uppåt – inte minst i Halmstad.

– Det är verkligen säljarens marknad. Nu när folk har lärt sig att leva i det nya ”normaltillståndet” märker vi att allt fler som funderat på att sälja vill göra slag i saken, säger Tomas Nilsson, fastighetsmäklare och kontorsansvarig på Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Halmstad.

Fortfarande är det dock få hus till salu i förhållande till efterfrågan. Det, i kombination med de låga räntorna, fortsätter att pressa upp priserna.

Väl förberedd

– De är rekordhöga i Halmstad just nu. Är man på jakt efter en villa bör man se till att vara väl förberedd. Stäm av med banken i god tid och sätt ett maxtak. Det är lätt att ryckas med vid en budgivning, säger Tomas Nilsson.

Han tror inte att den nuvarande prisökningstakten är långsiktigt hållbar.

– Därför är det extra viktigt att ha gjort en kalkyl så att man inte överköper sig. Förutsättningarna kan ju förändras så att man blir tvungen att sälja tidigare än man tänkt sig.

I dag är budgivning snarare regel än undantag vid en bostadsförsäljning i Halmstad. Det bekräftar samtliga mäklare som Hallandsposten pratat med. Även mäklarna själva överraskas ibland av hur mycket en fastighet drar iväg i pris.

– Budgivningarna är svåra att bedöma på den marknad vi har just nu. På vissa håll har vi sett en oerhört snabb prisutveckling, liksom ett flertal toppnoteringar för alla områden i kommunen, säger Dino Kara, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån Halmstad.

Det är alltså inte bara de kustnära villorna som sticker iväg.

Budgivningen går snabbt

– Jag skulle säga att alla områden har hög utväxling. Och som köpare ska man vara medveten om att budgivningen ofta går snabbt, säger Dino Kara och tillägger att snittpriset för en villa i Halmstad nu är över fyra miljoner kronor.

Kalle Svensson är fastighetsmäklare på Bostad&Co i Halmstad. Hans råd till förstagångsköpare som drömmer om ett hus men har en begränsad budget, är att ta sig en titt utanför centralorten Halmstad.

– Priserna stiger i kransorterna också. Men även om det har blivit dyrare i Kvibille, Harplinge, Oskarström och Åled så kan man oftast få lite mer hus för pengarna där. Men även utanför centrala Halmstad får man vara beredd på budgivning.

Läs artikeln i Hallandsposten

Artikel Hallandsposten om bostadsmarknaden under coronapandemin

Stort sug efter planerade lägenheter i Skedala (21-03-01)

Bygglov har beviljats för fem nya flerfamiljshus i Skedala. De 30 lägenheterna ska börja byggas inom kort och intresset har enligt mäklaren varit mycket stort.

Skribent: Cecilia Welin. Hallandsposten

Bygglov har beviljats för fem nya flerfamiljshus i Skedala. De 30 lägenheterna ska börja byggas inom kort och intresset har enligt mäklaren varit mycket stort.

För tre år sedan gav samhällsbyggnadsutskottet grönt ljus för den detaljplan som tagits fram för det aktuella området som ligger i utkanten av samhället, utmed Brogårdsvägen alldeles intill riksväg 25.

Planen var då att bygga mellan 20 och 30 lägenheter på åkermarken.

Nu har projektet som går under namnet Skedala ängar fått bygglov. Mjöbäcks entreprenad ska bygga fem huskroppar i tre plan samt gårdsbyggnader. Totalt handlar det om 30 lägenheter i varierande storlek, från två till fyra rum.

Trots att spaden inte satts i jorden än är alla lägenheter sålda uppger ansvarig mäklare Henric Johansson på Bostad&Co.

– Det har varit ett jättestort intresse och processen att sälja dem har varit snabb. Det känns lite som att detta är ett unikt läge, nära naturen, nära Simlångsdalen och nära och snabbt in till stan, säger han.

I april är planen att markarbeten ska påbörjas och inflyttning beräknas kunna ske i juni nästa år.

Länk till artikeln i Hallandsposten

artikel Hallandsposten om lägenheter i skedala

Här är Halmstads dyraste villor (20-03-22)

21 miljoner. Det kostade lyxvillan i Sandhamn som blev dyrast i Halmstad under 2019. HP har sammanställt de dyraste bostadsköpen under förra året.

Skribent: Povel Arwidson. Hallandsposten

Under det senaste året fick många förmögna människor nya hus i Halmstad. De flesta ligger vid kusten och kan skryta med stora tomter och havsutsikt.

– Trenden i Halmstad är ju en positiv prisutveckling. Vi har en jäkla massa inflyttning vilket gör att efterfrågan blir större än utbudet, säger mäklaren Andreas Nilsson.

Andreas ”Ante” Nilsson och hans bolag Bostad&Co stod för sex av de tio dyraste bostadsförsäljningarna under förra året.

Varför är det du som säljer alla de dyraste i husen i stan?

– Det har väl blivit så genom åren. Vi har lyckats i de högre prissegmenten tidigare och byggt upp ett nätverk som gör att fler kontaktar oss – men det är ingen strategi från vår sida att vi bara ska förmedla dyra boenden, säger Nilsson.

Och under 2019 har det som sagt varit det gamla vanliga som kostar mycket pengar. Stora hus vid havet dominerar listan.

– Ja, det är ju områden längs kustremsan som är mest attraktiva. Sträckan från Sandhamn in till Alet är väldigt populär med Stenhuggeriet som det området som exploderat på senare tid. Där har man nära till havet men också till cykelavstånd till stan.

Överlägset dyrast under förra året blev en villa i Sandhamn som gick på över 21 miljoner kronor. Mer pengar än tvåan och trean tillsammans.

– Unikt läge utmed havet, sjubilsgarage och en villa som förra ägaren satt sin prägel på med stora sociala ytor.

Och att bo på samma gata som Per Gessle väger tungt?

– Det är nog mer folk utifrån som trycker på Gessle, men visst har han satt sin prägel på Sandhamn som alltid är ett populärt område.

Att så dyra hus säljs hör inte till vanligheterna. Ofta bor personen som byggt eller gjort stora renoveringar på den här typen av hus kvar där länge.

– Ofta har ägaren satt sin prägel på husen som den vill och trivs i.

Här är Halmstads dyraste bostäder 2019*:

*Uppgifterna är hämtade från Hemnet.se. Bostäder som förmedlats privat kan saknas.

  1. Skogsvägen 4, Sandhamn.

    21 500 000 kronor

    En sjurumsvilla på 245 kvadratmeter med en tomtarea på massiva 1538 kvadrat. Prins Bertils stig och havet bara några meter från tomtgränsen och långt till närmaste grannarna. Den här lyxvillan kostade mer än tvåan och trean på listan tillsammans. Såldes på bara en vecka och hade trots priset två intressenter enligt Andreas Nilsson
  2. Doktorsvägen 116, Ringenäs.

    10 750 000 kronor

    Gångavstånd till både golfklubben och havet i den här villan på 225 kvadrat som byggdes 2003. Tomtarea på 1 116 kvadrat. ”En villa där förra ägaren satt en prägel som tilltalar. Längst ut på Doktorsvägen granne med grönskande fält och havsutsikt”, säger Nilsson.
  3. Bergtallsvägen 4, Stenhuggeriet.

    9 550 000 kronor.

    6 rum, 192 kvadratmeter och en tomt på totalt 1 185 kvadratmeter. ”Kanske den mest attraktiva gatan på Stenhuggeriet och ett poolområde som gör sitt”, kommenterar Andreas Nilsson.
  4. Ornäsvägen 85, Eketånga.

    9 200 000 kronor

    Såldes för samma pris 2018, men nu har alltså Eketångahuset bytt ägare igen. ”Blygsamma” 114 kvadratmeter boarea (dock med 36 kvadrat biarea) och en 1 110 kvadratmeter stor tomt.
  5. Laxvägen 1, Jutarum.

    9 000 000 kronor

    Granne med Brottet och stranden. Villa på 220 kvadrat med 1 216 kvadratmeter stor tomt.
  6. Doktorsvägen 17, Frösakull.

    8 500 000 kronor

    Den här ”lilla” villan (100 kvadrat) stack i väg ordentligt i pris, när utgångspriset endast låg på 4 950 000 kronor. Tomten dock på 1 224 kvadrat.
  7. Timjanvägen 7, Eketånga.

    8 300 000 kronor

    Specialritad villa byggd 2009. 165 kvadrat boarea och 1050 kvadrat tomt.
  8. Ugerupsgatan 4, Väster.

    8 300 000 kronor

    Första villan som inte ligger i anslutning till havet – bara en sådan sak! Den här lockar i stället med rejäl storlek: 245 kvadratmeter boarea och 140 kvadrat biarea.
  9. Steninge Kustväg 17, Steninge.

    7 750 000 kronor

    I Steninge får man mer för pengarna – här är största huset (270 kvadratmeter) och största tomten (1871 kvadratmeter) på hela listan.
  10. Vilshärad Smultronväg 3, Vilshärad.

    7 675 000 kronor.

    För nästan åtta miljoner fick en 156 kvadrat stor villa med en 1098 kvadrat stor tomt nya ägare under 2019. Nära både strand och padelbanan.

Länk till artikeln i Hallandsposten

Se artikeln som printscreen här!

Gårdshusens förvandling - från stall och tvättstugor till lyxhem (19-11-07)

Förr användes de som soprum, tvättstugor och stall. Numera är många ombyggda till exklusiva och attraktiva bostäder. Spana in de omvandlade gårdshusen som spekulanterna brukar slåss om.

Det här gårdshuset ligger mitt i stan i Halmstad och har renoverats i lyxig stil. Ägaren bestämde sig för att förvandla det gamla stallet till en modern bostad. Numera är det en ganska stor bostad – 137 kvadratmeter fördelad på fyra rum. Och detta är minst sagt en annorlunda bostad.

I renoveringen av det här huset har många väggar tagits bort för att i stället få öppen planlösning. Här är det öppet i nock och nischer och tegelvägg har bevarats.

 

Skribent: Johanna Lundholm, Expressen

Läs artikeln i Expressens Leva & Bo

Gammalt stall blev modern bostad

Bädda för en bra bostadsaffär (19-09-05)

Försäljningsprocessen idag är mer komplex än för tio år sen, och som säljare kan du påverka försäljningen mycket mer idag. Det säger Andreas Nilsson som har mäklarbyrå i Halmstad. Här ger han råd för att lyckas med både köp och försäljning.

Hus som har legat ute ett tag får lätt en stämpel av marknaden. Men tänk på att här finns det chans att göra en bra, lugn och trygg affär utan budgivning.

Idag är den initiala processen längre och involverar fler moment berättar Andreas. –Stylister, fotografer, besiktningsföretag, energideklarationsföretag.
Du får räkna med 2-3 veckors förberedelser, medan hela försäljningsprocessen tar i genomsnitt tar 4-10 veckor.

Rensa men behåll hemkänslan

Allt som får bostaden att kännas omhändertagen och välskött är bra och skapar ett lugn hos köparen anser Andreas.
– Att fixa de sista detaljerna är en hygien- faktor idag, som att skruva fast dörrhandtag och sätta upp lister. Klipp gräset, plantera en ny blomma vid dörren och byt ut handdukarna i badrummet. Passa på att rensa ut, skapa luft och ljusa upp bostaden.

Stajling lockar fler

Det finns undersökningar som visar att styling ger bättre försäljningspris.
– Det är helt beroende på bostadens skick och förutsättningar, fortsätter Andreas. Attraktiva bostäder säljs ofta snabbt ändå. Men om det är fint och neutralt inrett kan det locka fler att vilja titta.

Trädgården glömmer en del bort.

– Den är lika viktig vinter som vår. Tänk på alla potentiella köpare som kör förbi.

Årstiden har inte så stor betydelse längre.

– Tidigare sa man att det var bättre att sälja när grönskan var som finast. Nu är utbudet mindre och det går oftast att sälja året runt. Men det kan vara bra att undvika juli och december, om du inte bor på en turistort där rörelsen är större under säsong.
När det gäller annonseringstider på Hemnet så lyssna på din lokala mäklare tycker Andreas. –Efter 3-5 månader på Hemnet kan det vara bra att ta bort objektet och vila en period.

Ibland får säljaren ett förhandsbud.

Om du får det bestämmer du själv om du vill acceptera det och sälja innan de ordinarie visningarna börjar. – Det kan vara bekvämt att tacka ja och undgå hela visningsprocessen. Prisnivå och situationen påverkar förstås, så mitt råd är att rådgöra med mäklaren.

Förbered husköpet.

Att välja en lokal fastighetsmäklare som är starkt förankrad i området är en bra början tycker Andreas – och att ordna med ett lånelöfte från banken.
– Mäklaren frågar alltid efter det när du ska lägga bud. I övrigt, gå på många visningar för att bilda dig en uppfattning om vad du söker och låt magkänslan styra. Gör en budget, lägg in renoveringar för de närmaste åren och stäm av med banken. Ett prisvärt objekt kan vara det som den breda massan inte hittat.
– Hus som har legat ute ett tag får lätt en stämpel av marknaden. Men tänk på att här finns det chans att göra en bra, lugn och trygg affär utan budgivning.

Säljaren har upplysningsplikt.

Du behöver inte lyfta på mattan och spola i kranar. Säljaren ansvarar för att tala om alla fel och brister som hen känner till. De redovisas i en frågelista som senare biläggs kontraktet.
– Då har du som köpare undersökningsplikt. Det betyder att du bör undersöka felen vidare eftersom säljaren friskrivit sig ansvaret för just dessa fel.

Sälj först.

Vill du köpa innan du sålt ditt boende så kräver banken troligen ett så kallat villkorat köp, så att du kan frånträda köpet om du inte får sålt din nuvarande bostad.
– Att sälja till någon som villkorar köpet kan vara en chansning om det finns fler intressenter. Säljaren kanske väljer en annan köpare, även om köpeskillingen är lägre.
Tiden det tar för ett köp är otroligt varierande berättar Andreas. Genomsnittet i Sverige är 6-12 månader.
– Vissa hittar rätt på första till tredje visningen. Andra har gått på fyrtio, femtio visningar innan de hittar drömboendet. Men till slut händer det!

Prisuppgången har brutits och medel- priset för ett småhus i Stockholm låg i maj på 5,27 miljoner, i Göteborg på 4,47 miljoner, i Malmö på 3,89 medan medelpriset för riket låg på 2,81 miljoner.
Källa: Siffror och statistik från Mäklarsamfundet och Värderingsdata.

”HAR DU EN BRA EXTERIÖR SÅ HAR DU EN BRA INTERIÖR.”

5 snabba till Ante Nilsson mäklare på Bostad&Co i Halmstad

Villamarknaden? – Marknaden kommer att vara stabil överlag. Snarare en stagnation än nedgång.

Ränteläget? – Räntan ligger kvar. Om Riksbanken höjer så blir det väldigt successivt och små förändringarna.

Budgivning? – Generellt är utbudet lägre än efterfrågan vilket kan leda till att priset på drömvillan blir högre än utgångspriset.

Prisnivåer? – Amorteringkrav och krav på kontant insats gör att många letar boende på lite lägre prisnivå än innan.

Populärast? – Storstäder och utmed kusten samt på orter med Högskola är ofta säkra kort, liksom populära turistorter.

Trender? 1. Köpare är mer kritiska och pålästa. En bra presentation är A och O och stajling är här för att stanna.
2. Längre pendelavstånd accepteras i utbyte mot mer livskvalitet.
3. Hemnet är en inspirationskanal för boendet.

TEXT EVA LINETTI

Eva.Linetti@villalivet.se

BILD ISTOCKPHOTO

| 5 september 2019 | Ekonomi

Läs artikeln på Villalivet.se

Hollywoodcrib i Halmstad mest klickad (19-05-09)

Den som behöver 250 kvadratmeter garage att parkera sina porschar i har fått sina drömmar besvarade. Och det tycks som att många Hemnetsurfare lockas av denna Hollywoodska extravagans – det tillhörande huset blev mest klickat i veckan som gick.

Det handlar om en villa vid havslinjen i Halmstad med, enligt objektsbeskrivningen, ”en av de största klädkammare vi sett” och en möjlighet att förvara sina fina viner i vinkällaren.

Huset har även öppen spis, inbyggt biosystem och en vinterträdgård. Det poängteras att vinterträdgården har elektriska solmarkiser.

– Helheten med dess lite unika läge, utomhusmiljö, privata sfär och att det överlag är ett hus som överraskar positivt, inte många boenden som har garage om 250 kvadratmeter, säger mäklaren Andréas Nilsson på Bostad & Co till Hemnet angående villans popularitet.

Den remarkabla utsikten är inte bara ögongodis. Enligt beskrivningen är det blott en kort promenad till Svärjarehålans bad, vilket ju är trevligt när man tröttnat på bubbelpoolen.

Hugade spekulanter får börja bläddra i plånboken då skapelsens utropspris är 22 miljoner kronor.

Maria Forsström | 9 maj 2019 | Nyheter

Läs artikeln på MäklarVärlden

Ovan nyhet som printscreen

Bostad&Co säljer Hollywoodcrib som blir mest klickad på Hemnet

Grandios villa mest klickad på Hemnet – igen (19-05-06)

Är det rivieran, Hollywood eller Halmstad? Den här grandiosa villan, med en smått sagolik inramning i Halmstad, var det mest klickade objektet på Hemnet under vecka 18 – och vecka 19.

Strax utanför Halmstad, med havet som närmsta granne, ligger denna 245 kvadratmeter stora villa med vinkällare, två garage, panoramautsikt och en obrutna havslinjen. För spekulanten gäller det att öppna plånboken då prislappen ligger på 22 miljoner kronor.

Andréas Nilsson på Bostad & Co förmedlar villan och beskriver den så här i objektsannonsen: ”Ovanvåningen är privat med bubbelbadkar mot havet, en av de största klädkammare vi sett samt balkonger i både sovrum och arbetsrum. Du förvarar dina fina viner i vinkällaren och dina fina bilar i det exeptionella garaget under huset. Räcker inte detta har du även ett separat garage och gäststuga innanför grindarna till den markstensbelagda framsidan.”

Varför tror du att just detta objektet väckt uppmärksamhet?
– Helheten med dess lite unika läge, utomhusmiljö, privata sfär och att det överlag är ett hus som överraskar positivt, inte många boenden som har garage om 250 kvm, säger Andréas Nilsson.

Villan och området får en att drömma sig bort till allt från Rivieran och Kalifornien, vad kan köparen förvänta sig av huset?
– Ett högkvalitativt, havsnära boende där man som nuvarande ägare tänkt att ett löpande underhåll skall vara minimalt för att ens vardag skall just bestå i att avnjuta livet på Skogsvägen 4.

Läs artikeln på Hemnet.se

Ovan nyhet som printscreen

Mest klickad i Sverige på Hemnet - Villa i Sandhamn Halmstad

Två mäklarfirmor blir en: "Vi har inga ambitioner om att bli störst" (19-03-08)

Den lokala mäklarbyrån Bostad&Co bryter ny mark när man köper upp den kommersiella mäklarbyrån Industrifastigheter.
– Vi blir lite unika på marknaden, men vi har inga ambitioner på att bli störst, säger Andreas ”Ante” Nilsson.

Det har gjorts en del försök innan men ingen har riktigt lyckats, säger mäklaren och Halmstadprofilen Ante Nilsson. Han syftar på utmaningen att slå sig in på både privatbostadsmarknaden, med hus och lägenheter för familjer och ”vanliga” personer, och den kommersiella marknaden med butiker och kontorsfastigheter.

– Det gör att man är med på hela spannet av den lokala marknaden, säger han.

Enligt bostadssajten Hemnet finns det idag ett 20-tal verksamma mäklarkontor i Halmstads kommun. Ante Nilsson uppskattar att hans firma Bostad&Co gör omkring 200-250 förmedlingar, endast privata, per år.

– Det är ungefär 15 procent av marknaden i stan.

Industrifastigheter gör enligt egna uppskattningar omkring 15 försäljningar per år och ett 40-tal uthyrningar på den kommersiella marknaden. Just nu ansvarar de bland annat för försäljningen av det gamla Tempo i Gullbrandstorp och den tidigare livsmedelsbutiken i Eldsberga.

Ett självklart mål för dem är att öka försäljningen.

Tomma lokaler i centrum gör att det utifrån ryktas om ”butiksdöd” och ”spökstad i centrum”. Men om man frågar någon med erfarenhet från centrumhandel är tongångarna lite mer optimistiska när det kommer till citykärnans framtid.

– Rent generellt har det gått lite trögare i centrum, absolut. Hallarna har tagit en hel del och det verkar ta ett litet tag innan centrum hittar tillbaka. Men det finns en stor efterfrågan på lokaler. Men där spelar hyrorna stor roll, säger Stefan Nilsson från Industrifastigheter.

Målet med att slå ihop de båda mäklarbyråerna är inte att försöka bli största firman i stan.

– Vi vill fortsätta vara det lilla mäklarbyrån och har inga ambitioner att bli störst, säger Ante.

Just den inställningen tilltalade Industrifastigheter.

– Att de inte är någon stor kedja ser vi som positivt, det ger större handlingsfrihet. Vi kommer komplettera varandra, säger Stefan Nilsson.

Att det skulle innebära någon större risk med upphandlingen tror inte Ante Nilsson.

– Det är klart att det alltid innebär en viss risk att förvärva ett bolag. Men vi ser det som att vi får in lite nytt blod samtidigt som vi har vår egen kompetens kvar, säger han.

Jonna Nilsson
joni@hallandsposten.se

Läs artikeln på Hallands Affärer

Ovan nyhet som printscreen

Två mäklarfirmor blir en när Bostad&Co och Industriförmedling blir ett

Andréas, 48, är "poppis" hos bostadsjägare - Har blivit den mest rekommenderade mäklaren (19-01-10)

Andréas ”Ante” Nilsson, 48, har blivit populär bland såväl bostadsköpare som säljarna. Enligt bostadssajten Booli.se är han nu Halmstads mest rekommenderade mäklare 2018. Förmodligen tack vare hans stora engagemang för de båda parterna i en bostadsaffär.

– Bostadsaffären är troligtvis den största affären du någonsin gör. Många tar ju för givet att jag bara ska sälja, men det handlar om så mycket mer – att vara en hjälpande hand både till köparen och säljaren. Det måste kännas bra för båda parter, säger Andréas Nilsson och fortsätter:

– Jag försöker aldrig lura någon, utan kör alltid med öppna kort. Det tror jag är en stor trygghet för både köparen och säljaren, säger Andréas Nilsson.

För mäklaren ”Ante” handlar det om att att ”hålla en kontinuerlig kontakt med köparen och säljaren”, det kan vara i allt från mejl till ett telefonsamtal. I en sådan kommunikation vill han alltid förmedla tips och feedback, både i en positiv och negativ bemärkelse. För honom är det ”viktigt att alla frågetecken blir uträtade”.

Men mäklare har inte alltid varit Andréas Nilssons yrke. Hans tidigare bakgrund är elithandbollsspelare i HK Drott, där han också blivit svensk mästare. Först efter SM-guldet 2002 tog tankarna honom till hans nuvarande yrke. Mäklarstudier i Huddinge och Södertälje hoppades på, som slutligen avslutades i Halmstad på distans. Samma trivsel som hemma på västkusten, fanns aldrig riktigt i Södermanland.

Halmstad är alltså hemma för ”Ante” och därför blev det naturligt för honom att starta en fastighetsförmedling på hemmaplan. 2014 registrerades Bostad&co, ett företag som i dag har fyra anställda. Passionen för handbollen har bytts ut mot att sälja bostäder. Hans ”nya” arbete är helt enkelt hans livsstil.

– Det är ett fantastiskt roligt yrke, jag älskar det här! Jag är på jobb vid fem-halv sex på morgonen och går hem någon gång under kvällen, säger Andréas Nilsson.

Familjen har ”accepterat” hur hans arbetssituation ser ut. Och själv kan han inte tänka sig något annat yrke. Andréas brinner för att hjälpa andra människor, ”för det är precis det som mäklaryrket går ut på”, menar han.

– Som jag nämnde tidigare gäller det att vara öppen och tillmötesgående. Jag vill vara en trygghet och finnas som ett stöd för båda parter, berättar mäklaren.

Som utomstående kan man tro att Andréas flyger på moln. Faktum är att så inte är fallet. Han är den som aldrig stannar upp och njuter, utan vill hela tiden utvecklas och gå framåt. Frågan är dock hur pass mycket försäljningarna går framåt under 2019. Vad mäklare erfar kommer bostadspriserna att sjunka, skriver Expressen. Andréas Nilsson ser dock annorlunda på det – och tror att effekten blir något annat i Halmstad.

– Här (i Halmstad) tror jag snarare på att de kommer gå uppåt (priserna). Eller kanske stå lite still, beroende på var och vilken typ av bostad det gäller. Varför jag tror det, handlar om att vi bor i en attraktiv stad som hela tiden växer. Här är bra pendlingsmöjligheter, högskola och många företag, avslutar han.

”Bostadsaffären är den största affären du någonsin gör… Det måste kännas bra för båda parter.”

 

FAKTA

Det här är Andréas ”Ante” Nilsson:

Ålder: 48.

Bor: Halmstad.

Familj: Fru och två barn.

Fritidsintressen: Träning och padel.

Tidigare: Handbollsspelare i HK Drott.

Hans tre ledord som mäklare: Trygghet, hög kommunikationsgrad och transparent.

Ovan nyhet som printscreen

Artikel 24Halmstad - Andreas Ante Nilsson berättar om mäklaryrket

Räkna med att din bostad tar tid att sälja (19-01-05)

Skruva ned förväntningarna på en snabb försäljning av din villa eller bostadsrätt. Räkna med att affären tar lite längre tid.

Ha istället is i magen och ta det lugnt manar Ante Nilsson, fastighetsmäklare på Bostad & Co i Halmstad.

– Bostäder är inte lika lättsålda som tidigare utan processen tar längre tid, säger han.

Rådet bygger på erfarenhet av 2018 års trögare försäljning av villor och bostadsrätter i Halmstad.

– Utbudet var lite mindre än brukligt och vi fick förmedla om bostäder i högre grad än tidigare. Köparna var avvaktande och bostäderna blev inte sålda i första omgången.

Köparna var enligt Ante Nilsson avvaktande till hur faktorer som bankernas amorteringskrav och skärpta lånevillkor liksom ett osäkert ränteläge och regeringsbildningen skulle påverka den privata situationen.

– Jag tror att den avvaktande marknaden fortsätter initialt under 2019. Men in i andra eller tredje kvartalet börjar vi närma oss en mer normal marknad med en prisbild som förblir stabil. Jag ser ingen anledning till att bostadspriset ska gå upp eller ner.

Att de hektiska budgivningarna har minskat är faktiskt ingen nackdel tycker Ante Nilsson.

– Köpare hinner tänka efter och ta kloka beslut. Det är ju ingen liten affär som ska göras upp. Problemet är säljarna som har förväntningar på att affären ska gå snabbt. Mitt tips är att acceptera ett längre tidsperspektiv, kanske flera månader. Huset tappar inte i värde.

Svensk Fastighetsförmedling i Halmstad erfar också att försäljning av bostäder tar längre tid.

– Tidigare kunde det komma 50 personer till visningar, men nu har vi mellan 10 och 20 personer. Köplusten finns men bankernas krav och ränteläget gör att kunderna är mer försiktiga, säger Karin Isaksson, fastighetsförmedlare på Svensk Fastighetsförmedling.

Hon spår att bostadsmarknaden förblir på samma nivå in i nya året. Januari är av tradition en tid då försäljningen är låg, men den kommer snart i fatt sig.

– Försäljningen har med utbudet att göra. I höstas hade vi stor efterfrågan på villor samtidigt som utbudet var litet. Däremot var utbudet av bostadsrätter stort, säger hon.

I mångt och mycket styr plånboken var någonstans kunder köper sin bostad.

– Vi har köpare till alla områden, både centralt och på mindre orter. Jag upplever att om kunden har en viss summa pengar till en bostad så satsar de i ett område där prisbilden stämmer överens med plånboken, säger Karin Isaksson.

Ann Katrin Norling
akn@hallandsposten.se

Läs artikeln på Hallands Affärer

Ovan nyhet som printscreen

Här är de dyraste villorna just nu (18-10-09)

Här är de dyraste villorna just nu
En villa med åtta rum och kök för 36 miljoner i Tylösand eller varför inte en något mindre för 11 miljoner på Grimsholmen i Falkenberg? Varsågod att ta en titt på de fem dyraste villorna i respektive kommun i tidningens spridningsområde.

– Den typiska köparen till en villa i mångmiljonklassen är ofta en företagare eller företagsledare som lyckats bra och som vill byta upp sig. De brukar vara mitt i livet och karriären, kanske någonstans mellan 40 och 55 år, säger Ante Nilsson, mäklare på Bostad & Co.

Är det folk utifrån eller folk från länet som köper de här husen?

– Merparten har anknytning till, eller befinner sig i regionen, skulle jag säga.

Ante Nilsson berättar att marknaden är ganska intensiv just nu, och att efterfrågan på bostäder i Halland är större än utbudet. Det här gäller för alla prisklasser. Många flyttar till länet, och har inte sällan innan dess sålt av bostäder i storstadsregionerna.

– Och då kan de lägga de pengarna på hus här i stället.

När de nya amorteringskraven infördes sommaren 2016 såg man dock att marknaden svalnade under en period.

– Men nu när reglerna väl har satt sig är folk sugna på att köpa igen. Jag tror att vi har klarat oss bättre här i Halland jämfört med i storstäderna. Och amorteringskravet är bra tycker jag, det är inte bra när hushållen är för belånade.

När det handlar om de riktigt dyra ­objekten, så tar det generellt längre tid att hitta köpare.

– Men det är säljarna väl införstådda med, och ofta har de möjlighet att vänta tills rätt köpare väl dyker upp.

Fakta: Urval av hus
Det är de dyraste objekten i Halmstad, Laholm, Hylte, Falkenberg och Varberg som har valts ut. Objekt i kategorin gård/skog har valts bort. Urvalet bygger på de hus som låg ute på Hemnet 9 oktober.

Karin Bergh
kb@hallandsposten.se

Läs artikeln på Hallandsposten.se

Ovan nyhet som printscreen

Bostad&Co förmedlar en av de dyraste villorna i Halland

Halmstads dyraste villa till salu för 36 miljoner

Mäklaren om amorteringskraven: Fel tajming (17-11-13)

2:11 min (radioinslag) – Publicerat måndag 13 november 2017 kl 19.10

Finansinspektionen föreslår ännu tuffare amorteringskrav. Mäklaren Andreas Nilsson från Halmstad tror att det kan leda till en viss prisnedgång.

Idag föreslog Finansinspektionens styrelse ett skärpt amorteringskrav, som tvingar högt belånade hushåll att betala av mer på nya bolån.

Nya bolånetagare med bolåneskulder som överstiger 4,5 gånger bruttoinkomsten ska amortera minst en procent av skulderna utöver det befintliga amorteringskravet. Rent praktiskt skulle det betyda att man betalar 2 500 kronor mer i månaden för ett lån på tre miljoner kronor.

Anledningen är bland annat att de vill dämpa skuldsättningen i Sverige. Mäklaren Andreas Nilsson från Halmstad säger att förslaget var väntat men tycker att det var dålig tajming.

– Vi ser väl överlag att det är en liten mjuklandning på marknaden som har skett de senaste en till två månaderna, så det var lite för tidigt, säger Andreas Nilsson.

Som mäklare tror han att det kommer bli stagnation på priserna och att han kommer få se färre intressenter på visningarna.

Nu kommer det här beskedet samtidigt som vi har nya bolåneregler. Det kan bli en aspekt för mycket.

Andreas Nilsson, mäklare från Halmstad

Finansinspektionens, FI:s chefsekonom Henrik Braconier ser tre effekter av det skärpta amorteringskravet.

En del väntas välja att låna mindre än vad de hade gjort utan kravet, vilket dämpar skuldsättningen i ekonomin. Andra antas välja att trots allt ta lån på samma nivå som de hade gjort även utan kravet och då måste de börja amortera, vilket i sin tur skapar mindre sårbara hushåll, resonerar Henrik Braconier.

En annan effekt FI ser är att efterfrågan på bostäder dämpas av amorteringskravet, vilket gör att bostadspriserna stiger lite mindre än vad de hade gjort annars.

– På vissa priskategorier för boende kan det bli en viss prisnedgång men inte på den bredare marknaden, säger mäklaren Andreas Nilsson.

Han tror att det kommer bli svårare för yngre att ta sig in på bostadsmarknaden om förslaget blir verklighet.

– Sen tror jag också att de som tittar på fastigheter runt fyra miljoner idag kanske tittar på fastigheter för tre och en halv miljon istället, säger Andreas Nilsson.

Johan Davidsson
johan.davidsson@sverigesradio.se

Ovan nyhet som printscreen

Ante Nilsson på Bostad&Co talar om stärkta amorteringskrav i P4 Halland

Extrem ökning av bostadspriser (17-03-14)

Villapriserna är inte i närheten av att mattas av. Det senaste året har villapriserna i Halmstad ökat med 18 procent – och bostadsrätterna med 20,9 procent.

– Det är extremt mycket, det är det, säger Peter Johnsson, mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

De senaste tre månaderna har villapriserna i Halland ökat med 4 procent – och kollar man på det senaste året har villapriserna stigit med 12,3 procent. Störst ökning har det varit i Halmstad där villorna har blivit 18 procent dyrare jämfört med förra året. Det visar färska siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Priserna på bostäder har stigit under en längre tid och förklaringen har många gånger varit att det är fler som vill köpa en bostad än som vill sälja – en bild som Peter Johnsson bekräftar.

– Så har det varit länge. Jag har ingen statistik men min magkänsla säger att det totala antalet hus ute på marknaden är färre nu. Det är inte lika många som vill sälja. Köpare finns det – och de är beredda att betala för rätt hus, säger han.

Även bostadsrätterna i Halland har ökat rejält i pris. Snittökningen för Halland det senaste året är 12,8 procent. I Halmstad ökar bostadsrättspriserna med 20,9 procent, men än större ökning är det i Varberg och Falkenberg med 22,8 respektive 26 procent.

Henric Johansson är mäklare på Bostad & Co och inriktad på just bostadsrätter. Han säger att marknaden är väldigt het just nu och att det, i likhet med villamarknaden, är det låga utbudet som driver upp priserna.

– Men det har också blivit dyrare att hyra och många känner att det är mycket pengar att lägga på bara hyra – då vill man hellre köpa en lägenhet. Ekonomiskt känns det bättre att betala lite till sig själv och samtidigt har man större möjlighet att påverka boendet med renoveringar och liknande, säger Henric Johansson.

Vad statistiken visar om ytterligare ett år är så klart svårt att svara på.

– Man vet aldrig om priserna håller sig på den nivån, det beror på vad som händer i omvärlden och vad som händer med räntorna. Det behövs ett större utbud, men Halmstad växer hela tiden och det påverkar också, säger Henric Johansson.

– Det är tveksamt om villapriserna stiger med 18 procent även till nästa år – men jag har ingen spåkula, säger han.

Joakim Kullberg
joakim.kullberg@hallandsposten.se

Prisökning för villor senaste året
Falkenberg: 13,2 procent
Halmstad 18 procent
Hylte: –
Kungsbacka: 13,7 procent
Laholm: 0,6 procent
Varberg: 2,8 procent
Hela Halland: 12,3 procent

Läs artikeln på Hallandsposten

Ovan nyhet som printscreen

Här är Halmstads tio ”toppmäklare” (17-02-04)

Här är Halmstads tio ”toppmäklare”
De tio bäst säljande mäklarna i Halmstad publicerade under förra året 551 bostadsannonser – och när affärerna var avslutade hade bostäderna sålts för nära 1,2 miljarder kronor.

Under 2016 sålde Halmstads tio bäst säljande mäklare i snitt 55 bostäder – alltså drygt en i veckan.

Det visar statistik från söktjänsten Booli, som är inriktad på bostadsmarknaden. Företaget har löpande koll på bostadsförsäljningar under året och nyligen släppte Booli, tillsammans med sajten hittamäklare.se, statistik över ”toppmäklare” – det vill säga de registrerade mäklare som har publicerat flest bostadsannonser under fjolåret.

– Statistiken består av bostäder som har varit ute på annons på mäklarens egen hemsida. Kommande försäljningar är inte medräknade, utan det är bara de bostäder som har varit till salu, säger Matilda Adelborg, pr- och marknadskoordinator på Booli.

– Det kan finnas mäklare som säljer under hand, och inte på öppna marknaden, och då är de inte med i statistiken. Vi har också tagit bort nyproduktioner ur listan, fortsätter hon.

Den Halmstadmäklare som publicerade flest bostadsannonser under 2016 är Henrik Borglin, en av två delägare på Mäklarhuset i Halmstad. Under fjolåret publicerade han 80 bostadsannonser där det totala värdet uppgår till drygt 170 miljoner kronor. Förklaringen till att Henrik Borglin toppar listan är ganska enkel, enligt honom själv.

– Det är väl för att man är ambitiös och engagerad. Det här är något som jag och min kollega Tommy Karlsson brinner för och trivs med att göra. Vårt mål är att ha nöjda kunder – då får man också rekommendationer, säger Henrik Borglin.

Kollegan och den andre delägaren Tommy Karlsson är också den mäklare som innehar andraplatsen på listan. Det är bara en bostadsannons som skiljer dem åt. Men någon intern rivalitet finns det inte spår av.

– Det är teamwork – vi driver vår firma tillsammans, vi hjälps åt och delar allting lika, säger Tommy Karlsson.

– Vi ligger nästan på precis samma siffror varje år så uppenbarligen är kunderna nöjda med vårt jobb. Det här är frukten av våra vinnarskallar – vi vet vad som krävs för att göra kunderna nöjda, fortsätter han.

En bit ned på listan, på plats fyra, hamnar Andreas ”Ante” Nilsson på mäklarfirman Bostad&Co med 58 publicerade annonser i fjol. Om man däremot skulle vrida och vända lite på listan, och sortera mäklarna efter annonsernas totala värde, är det ”Ante” Nilsson som ligger i topp. Den totala summan som han nådde upp i 2016 är drygt 202 miljoner kronor – alltså omkring 30 miljoner mer än Henrik Borglin som då kniper andraplatsen.

– Mitt mål är att varje affär ska vara unik. Jag jublar inte för att jag säljer en dyrare villa än mina kolleger eller konkurrenter. Det viktigaste är att firman går bra och där sätter vi upp mål varje år, säger ”Ante” Nilsson, men medger att det ändå finns en viss konkurrens mellan bolagen.

– Jo, vi håller koll på siffrorna, men en grundplåt är ändå att båda parterna känner att det har blivit en positiv affär.

En av förklaringarna till att ”Ante” Nilsson toppar prislistan kan vara att han uteslutande jobbar med villor, tomter och fritidshus. Bostadsrätterna, som i de flesta fall slutar med en lägre köpeskilling, sköts av en kollega på Bostad&Co.

– Henric Johansson jobbar med bostadsrätter och har bra koll på dem och på föreningarnas ekonomi. Det är en styrka hos oss – ingen annan jobbar på det sättet.

”Ante” Nilsson påpekar att de flesta mäklare som finns med på topplistan är de som har varit med ett par år – och det är troligen också förklaringen till varför de är med.

– Det krävs inget hokus pokus för att lyckas – man når inte dit man vill utan att arbeta för det.

Joakim Kullberg
joakim.kullberg@hallandsposten.se

Läs artikeln i Hallandsposten här

Ovan nyhet som printscreen

Halmstads toppmäklare 2017

Till riktigt bra grejer finns det alltid köpare (16-10-17)

Lockande läge. Villan på Steninge kustväg har ett utgångspris på 12 miljoner kronor, men har också havet som närmsta granne.
1/5

BostadSnittpriset för en villa i Halmstad har nu passerat 3 miljoner kronor. Flera hus har ett utgångspris på mellan 4 och 14 miljoner.

– Ibland tar säljarna i så de nästan kräks, men till riktigt bra grejer finns det alltid köpare, säger mäklaren Thomas Stålheden.

Stålheden är mäklare för Halmstads just nu dyraste objekt med ett utgångspris på 14 miljoner kronor. Men då får man inte bara ett boningshus i Söndrum på 167 kvadratmeter, utan också två stallbyggnader som inretts som hotell.

– Här är det nog i första hand hotellrörelsen som lockar, men vi får in dyra objekt med jämna mellanrum. I somras sålde jag en tomt för 8 miljoner. Och det är en myt att det är stockholmare och tyskar som köper dyrt i Halmstad. Halmstadborna har också pengar, säger Thomas Stålheden.

Som god tvåa på Halmstadmarknaden kommer en enplansvilla på Steninge kustväg med en prislapp på 12 miljoner för 166 kvadrat.

– Det är klart att kundkategorin smalnar av med ett sådant pris, men marknaden finns. Om det kommer 15–20 på en vanlig visning, så kommer det 5–8 till de dyrare husen, berättar mäklaren Ante Nilsson på Bostad & Co.

Bostad&Co förmedlar just nu flera hus i 5–6-miljonersklassen och menar att det inte alltid krävs havsutsikt för att få bra betalt.

– Jag sålde nyligen ett hus i Gullbrandstorp för fem miljoner och det gick på två veckor. Jag upplever att Holm, Kvibille och Gullbrandstorp lockar många hemvändare som gjort Stockholm och nu vill bilda familj. I de tre orterna har prisutvecklingen varit särskilt generös, säger han.

När det gäller det objekt som för tillfället uppbådar det högsta kvadratmeterpriset får man dock anta att närheten till havet styrt prissättningen. Det 57 kvadratmeter stora huset på Bäckstigen i Frösakull har ett utgångspris på 6 875 000 kronor, det vill säga drygt 120 000 kronor kvadratmetern.

– Men huset ligger väldigt fräckt, säger mäklaren Lars Rane på Fastighetsbyrån och beskriver placeringen vid sanddynerna, ett stenkast från havet.

– Grannhuset är ännu mindre och det sålde jag för 5 miljoner i början av sommaren. Problemet är att man inte får bygga ut så mycket.

För den som söker något unikt är nu också Villa Strandlida utanför Ringenäs till salu. Huset var nyligen nominerat till byggnadsnämndens arkitekturpris och har ett utgångspris på 11 675 000 kronor.

– Strandlida består av fyra nybyggda hus och det sista säljs nu, säger mäklaren Mikael Niwenros.

Huset lockar med 238 kvadratmeter boendeyta, havsutsikt, en vinkällare, ett altandäck i två plan och direktaccess till golfbana.

– Det kan ta lite längre tid att sälja så här pass dyra hus, men vi har flera intressenter. Det finns till och med de som tittat på det som ett sommarhus, berättar Niwenros.

Yvonne Persson
yp@hallandsposten.se

Läs artikeln på Hallandsposten här

Ovan nyhet som printscreen

Det finns alltid efterfrågan för speciella bostäder och bra lägen

Viktig kugge i bakgrunden på profilstark mäklarbyrå (16-04-13)

Bostad & Co är en profilstark byrå och något av en komet i sin bransch. Med mindre än två år på nacken har företaget seglat upp på andra plats bland fastighetsmäklarna i Halmstad. I bakgrunden av företagets tre långbenta frontfigurer finns en strateg och skicklig näringslivsprofil vars erfarenheter inom kommunikation- och marknadsföring blivit en väsentlig pusselbit i det affärsmässiga lagbygget. Hennes namn är Jessika Nilsson, 42, och hon är praktiskt taget uppvuxen i mäklarbranschen och den starkast bidragande anledningen till att Bostad & Co i fjol utsågs till årets Marknadsförare i residensstaden.

Jessika Nilsson är kringl… f’låt pinglan från Södertälje som hittade sin stora kärlek i en tvåmetersman och fastighetsmäklare från Halmstad vid namn Andreas Nilsson.

– ”Ante” och jag utbildade oss samtidigt och när han ville bosätta sig i sin hemstad tvekade jag aldrig att följa med. Jag älskar att bo vid havet och kan inte tänka mig att bo någon annanstans än här, åtminstone inte i Sverige, förklarar Jessika.

Att hon själv skulle utbilda sig till fastighetsmäklare var ingen högoddsare eftersom hennes pappa, Dick Gustafson, varsamt men medvetet slussade in henne i den bransch där han själv är en pensionerad, men fortfarande välkänd, profil i Mälardalen.

– Jag trivs med jobbet i bostads- och fastighetsbranschen, som omfattar så många olika verksamhetsområden. Min roll på Bostad & Co är att sköta kommunikation- och marknadsföring, att bygga och förstärka bolagets varumärke, speciellt inom sociala medier, där vi är väldigt starka. För mig är det här rena drömjobbet, att leda administrationen och profilera våra namnstarka och lokalt sett välkända mäklare, säger hon.

Jessika är verbal och energisk och van att hålla många bollar i luften samtidigt. Hon skriver mångpublicerade noveller, är konstnärligt lagd med penslar och färger och är allmänt kreativ även med kamera och dator.

– Vi har ganska nyligen flyttat från Steninge till en villa i Stenhuggeriet där jag försett oss med ett litet hobbyrum där jag ger mig själv utrymme för konstnärligt skapande.

Hon beskriver sig själv som något av en ”upplevelseknarkare”, som gärna vill hitta på och prova nya saker, stora som små.

– Jag är en flexibel person som nog är ganska svår att kartlägga. När jag löptränar springer jag sällan samma runda två gånger i rad och vägvalen till och från jobbet styrs oftast av ingivelse. Rutiner är inget för mig, då blir jag bara otålig och uttråkad…

Hon har onekligen hunnit med en hel del genom åren.

Bland tidigare jobbuppdrag på halländsk mark kan nämnas annonsförsäljning åt SF Media, tema- och eventkoordinator på Hotel Tylösand samt privatrådgivare åt Swedbank, i nämnd ordning.

– En period efter att vi blivit föräldrar, jobbade jag som lärarvikarie, vilket jag varvade med att sälja bostadsrätter åt Skanska och samtidigt vara copywriter inom mäkleriet. Tre jobb på en och samma gång gav stimulerande variation, men jag ville ”vara vuxen” och ha ett ”riktigt” arbete, konstaterar hon.

Att sälja bioreklam åt SF gav henne en god inblick i försäljningskonsten och marknadsföring i allmänhet. Hon arbetade hårt för att förstå dåvarande kunders planer och strategier för att nå ut till sina konsumenter, och belönades med titeln årets rookie eftersom hon sålde bäst av alla nykomlingar. Nämnda erfarenheter kunde hon med fördel dra nytta av när Bostad & Co startades vintern 2014. Genom en noggrant planerad kampanj, målmedveten och långsiktig strategi, fick den lilla och oberoende fastighetsbyrån ett positivt välkomnande och en entré som inte gick spårlöst förbi.

– Arbetet med lanseringen var en tuff men också en mycket inspirerande utmaning och satsningen på marknadsföring fortsätter i oförminskad takt. Det gäller hela tiden att finna nya vägar för att utveckla bolaget. Det handlar om att nätverka, skapa nya kundrelationer och vårda de befintliga. Företagets värderingar är grundläggande och avgörande för hela verksamheten. Vi är profilstarka, glada och stolta över att kunna stå på egna ben utan att behöva ha ledband eller styras av kedjor och organisationer.

Bostad & Co – med tre delägare – har på kort tid blivit en stor aktör på en liten arena med upptagningsområde i Halmstad med omnejd.

Kent Johansson
Ålder: 42.

Familj: Gift med Andreas, mer känd som ”Ante”, barnen Liviah, 9 år, och Wilmer, 7 år.

Bor: Villa i Stenhuggeriet, Halmstad.

Gör: Admin/marknadsansvarig för fastighetsmäklarbyrån Bostad & Co.

Yrkeskarriären i korthet: Fastighetsmäklare med bakgrund som bland annat privatrådgivare på bank, event- och temakoordinator, säljare av reklam.

Fritiden: Skriver noveller och andra texter, målar och fotograferar, pillar med diverse kreativa program på datorn, springer, umgås med familj och vänner, spenderar gärna tid hos pappa på Gotland eller mormor i Nykvarn.

Läser: Just nu en antologiserie där hon själv medverkar med sju noveller, läser också gärna för barnen.

Lyssnar på: Det mesta som spelas på P3, samlar favoriter som Avicii, Awa och lokala Johan Nilvé på Spotifys låtlistor.

Tittar på: Film när jag har behov av att ”krascha” i soffan, gärna då med förankring i verkligheten.

Kan inte vara utan: Nya intryck och min familj.

Äter: Mycket och gärna, helst fisk men mest kött, lagar själv det mesta…

Dricker: Helst vatten, gillar te i lösvikt, ibland ett glas vitt vin.

Detta visste du (kanske) inte om Jessika: Är gift med en före detta handbollsspelare och svensk mästare i HK Drott, men själv föredrar hon basket före handboll.

1996: Min pappa, Dick Gustafson, tyckte att jag skulle jobba som mäklare på de kontor, som han drev (Huddinge och Södertälje), så han anmälde mig till en distansutbildning när jag återvände efter ett lärorikt år som au pair i USA. Jag blev inte klar med den utbildningen förrän 2006, men arbetade som kontorsansvarig hos honom i totalt sju år.

1999: Tog ett sabbatsår från jobbet i pappas firma och gjorde annat, läste till reporter, arbetade som frilans och redaktör och gick en författarutbildning. Det kändes både lyxigt och viktigt för mig.

2015: Landade efter en rad olika yrken åter i fastighetsmäkleriet och sysslar med det jag alltid velat göra, nämligen bygga varumärke. Jag är nöjd och stolt över min yrkesbana och anser att alla jobb jag haft, kompletterar mig.

Läs artikeln i Hallands Affärer här

Ovan nyhet som printscreen

Jessika Nilsson Viktig kugge i bakgrunden på profilstark mäklarbyrå

Uppenbarligen gör vi något som många gillar (1/2016)

Branschtidningen MäklarVärlden, sidan 16

Läs tidningen här

Ovan nyhet som printscreen

Bostad&Co Vinnare av Årets Marknadsförare 2016

Nya villor byggs i Frösakull (16-01-15)

MTA planerar 15 nya villor i Frösakull. Bygglovet för den första villan blev klart under julhelgen.

Det är i det nya området södra Frösakull, i korsningen mellan Kungsvägen och Fammarpsvägen som Bygg och anläggningsföretaget MTA planerar 15 villor. I närheten av området byggs nu så kallade 55+ lägenheter.

Detaljplanen för området blev klar för ett år sedan och talar om en blandad bebyggelse med radhus, villor och lägenheter, möjlighet att bygga en förskola på området som tidigare har varit obebyggd naturmark.

Det första huset som MTA bygger är en visningsvilla som beräknas vara klar i höst.

Mats Johansson, projektutvecklare på företaget förklarar att husen kommer att byggas i två storlekar och beräknas kosta mellan fyra och en halv och fem miljoner kronor.

– Vi har en större villa i två plan samt en enplansvilla, säger han och förklarar att målgruppen är barnfamiljer och enplanshusen passar bra för familjer där barnen kanske redan är utflugna.

Uppdraget att sälja de ännu inte byggda husen har gått till den lokala mäklarfirman Bostad&Co.

När kan det stå klart?

– Det är beroende på hur hårt trycket blir. Om alla villorna blir sålda så kan hela området stå klart till sommaren 2017, säger Mats Johansson.

Lotta Andersson
lotta.andersson@hallandsposten.se

Läs artikeln i Hallandsposten här

Ovan nyhet som printscreen

Bostad&Co säljer nybyggda villor i Frösakull åt MTA

Bostäder blir allt dyrare (15-09-26)

Att köpa boende har blivit mycket dyrare på sistone. Bara sedan i somras har snittpriserna på en bostadsrätt i Halmstad stigit med 17 procent.

I vintras skrev HP om att många mäklare spådde rejäla prisökningar för bostäder under 2015. Och de verkar ha fått rätt.

I sommar har priserna på både bostadsrätter och villor stigit i en rasande takt i Halland. Den största ökningen har skett i Halmstad, där medelpriset på bostadsrätter de senaste tolv månaderna har stigit med över 30 procent. Bara sedan i juni är ökningen 17 procent. Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik, som grundar sig på siffror från 80 procent av landets försäljningar gjorda av fastighetsmäklare.

Pugh Rengensjö, franchisetagare på Svensk fastighetsförmedling i Halmstad, har märkt av de stigande priserna, och ser ett par anledningar till ökningen.

– Framför allt att det har varit ett lågt ränteläge så länge. Det finns inga indikationer på att räntorna kommer att stiga kraftigt inom den närmaste framtiden. Det är också större efterfrågan på bostadsrätter jämfört med villor.

Dessutom ser han en förändrad demografi som en del av förklaringen.

– De äldre blir allt fler och de efterfrågar enklare boenden. Många flyttar då från villa till bostadsrätt. De har ekonomin och är inte lika priskänsliga som exempelvis barnfamiljer. De är en köpstark grupp.

Även på Mäklarhuset har man sett den här uppgången. Henrik Borglin, mäklare och delägare, har märkt en stor skillnad i år jämfört med i fjol.

– Statistiken stämmer rätt väl överens med vår känsla. Vi har sett en stor ökning, en uppgång på budgivningarna med 15–20 procent, sedan i somras. Det är ett begränsat utbud och låga räntor. Samtidigt finns det en stor efterfrågan.

Han ser heller inte att prisökningen kommer att sakta ner.

– Folk har ett behov och vi lägger rätt mycket på boende i Sverige. Jämfört med övriga världen så prioriterar vi boendet.

Kalle Svensson på Bostad & co har också märkt uppgången på både lägenheter och villor.

– I Halmstadområdet har det varit en stor efterfrågan, och även i kommunens ytterområde. Det har varit färre objekt, och efter sommaren har det varit stort intresse.

Inte heller han ser att priserna kommer att sjunka den närmaste tiden. Dock kan funderingarna på amorteringskrav spela en viss roll.

– Det kommer att fortsätta vara en stabil marknad. Men det är lite beroende på politiska beslut. Det finns en politisk osäkerhet om vad som kommer att hända.

I somras såldes en lägenhet på Söder där utgångspriset var 14,5 miljoner, mycket högre än normalt i Halmstad. I statistiken är denna med, och den kan påverka siffrorna något. Men under hela året har det varit stadigt uppgående priser ändå.

Pugh Rengensjö ser heller ingen risk med att siffrorna kan verka högre för att fler dyrare, nybyggda, lägenheter säljs.

– Det tror jag inte. Nyproduktionen är en sådan liten del av det. Visst kan det påverka lite grann, men inte så mycket jämfört med för tolv månader sedan, då det också fanns nyproduktion.

Överlag finns det för få nya lägenheter på marknaden.

– Det byggs mycket, men det hinner inte täcka upp efterfrågan. Det finns inte hyresrätter så det räcker. Nyproduktionen hinner inte med, säger Pugh Rengensjö.

När det kommer till villor så har priset legat hyfsat stabilt under sommaren, men tittar man på utvecklingen under det senaste året så ser man en rejäl uppgång i hela landet. I Halland har villapriserna stigit i alla kommuner utom i Laholm. I Halmstad har de blivit elva procent dyrare.

Även fritidshusen har blivit dyrare. Halmstad är den kommun i Halland där ökningen har varit minst, men ligger ändå på tio procent.

Eftersom räntorna inte verkar förändras nämndvärt framöver så tror inte Pugh Rengensjö att vi har sett slutet på prisökningen. Den kommer också att fortsätta så länge vi har den demografiska ökningen kvar som den är i dag, menar han. Men det finns vissa saker som kan tyda på en avmattning.

– Det pratas om amorteringskrav. Vissa banker har infört det mot kunderna. Jag tror inte att priserna kommer att rusa så mycket som vi har sett nu. Det funkar inte heller att det går upp så mycket hela tiden. En måttlig uppgång är bäst.

Johan Hammerby
johan.hammerby@hallandsposten.se

Läs artikeln här

Ovan nyhet som printscreen

Bostäder i Halmstad allt dyrare, Bostad&Co kommenterar

Halmstads dyraste lägenhet är såld (15-08-19)

Under tisdagen skrevs kontraktet och de nya ägarna av Halmstads dyraste lägenhet, utgångspris på 14,5 miljoner, har fått tillträde till sitt nya boende på Söder.

– Familjen Hassbjer är jätteglada att de har hittat köpare som ser ett mervärde i bostaden och brinner för boendet precis som de har gjort, säger Ante Nilsson på Bostad & Co som har haft säljuppdraget.

Vem det är som har köpt lägenheten och vad köpet kostade vill han inte avslöja än, mer än att det är en Halmstadfamilj som varit med sedan processens början.

Kim Karlsson

Läs artikeln i Hallandsposten här

Ovan nyhet som printscreen

Bostad&Co har sålt Halmstads dyraste lägenhet

Galan 2015: Passa på att nominera till priset Årets Marknadsförare (juli/2015)

Nyhet, digitalt på Halmstads Näringslivs ABs hemsida.
(bortplockad sida)

Ovan nyhet som printscreen

Bostad&Co nominerade till Årets Marknadsförare 2016

BEVAKNING

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad!

Klicka på länken nedan och fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!