Checklista inför den viktiga visningen – säljaren

Här delar vi med oss av några värdefulla tips och goda råd inför den viktiga visningen!

Vi har lång erfarenhet av vad man som säljare bör tänka på inför en visning. Det är vår uppgift som mäklare att objektivt beskriva de möjligheter din bostad har.

Visningstips

Vid visning……

…är det fastighetsmäklarens uppgift att ta hand om intressenterna, deras frågor och funderingar mm. Helst bör du inte vara hemma, annars – håll dig i bakgrunden.

 

Oanmälda intressenter

Har du tid och möjlighet, visa gärna bostaden men hänvisa till fastighetsmäklaren som bokar tid för visning, svarar på frågor om pris, lån, tillträde m. m.

 

Visa inte en tom bostad

Erfarenheten visar att en tom bostad är svårare att sälja och ger ofta lägre pris. Intrycket blir ödsligt och kallt och hemtrevnaden är borta.

 

Första intrycket är alltid det viktigaste

Se till att gräsmattan är klippt, rabatterna rensade alternativt att det är skottat och sandat.

 

Tänd utebelysningen…

…under den mörka årstiden – det ger ett inbjudande och välkomnande sken!

 

Hemmets atmosfär

Ett rent och välstädat hem förstärker intrycket av bostadens standard. Tända lampor i fönstren förhöjer hemtrevnaden och din bostad blir mer attraktiv – ingen gillar mörker och dunkla hörn. Lite fina kuddar och plädar,  en harmoniserande färgsättning samt ljusa fönster med fina blommor/gröna växter gör också mycket för intrycket. Dra upp dina persienner och släpp in ljuset i bostaden!

 

Lugn och ro

När man visar en bostad ska det vara lugn och ro. Skapa en skön hematmosfär – stäng av radio, TV och hushållsmaskiner, så att samtal kan föras utan störning. Lite lugn loungemusik tyst i bakgrunden kan dock funka, och du kan komplettera med tända ljus för skön känsla – undvik dock doftljus!

 

Underhåll

Små skavanker sätter ned värdet på din bostad och ger ett allmänt intryck av eftersatt underhål. Reparera och justera smärre fel, t ex droppande kranar. Dölj aldrig skador med nya tapeter eller färg!

 

Vind, källare och garderober

Plocka om möjligt undan för att ge ett luftigt och rymligt intryck. Se till att allt är i ordning – det samlade intrycket är det som räknas. Kör allt skräp till tippen.

 

Kök och badrum

Dessa utrymmen ges stor uppmärksamhet, de är dessutom de dyraste att reparera. Det är viktigt att det känns rent och fräscht. Skapa spakänsla med doftljus, fräscha handdukar, fina flaskor etc i badrummet. Lägg gärna fram frukt och kryddor i köket. Och göm disktrasa och diskborste.

 

Sovrum

Bäddat, städat, stängda garderober, utvädrat – öppenhet och luftighet i sovrummet gör det tilltalande.

 

Husdjur

Tänk på att husdjuren helst inte bör vara hemma vid visningen.

VÄRDERING

Det är inte lätt att veta var man ska börja när man vill byta bostad. Vi hjälper dig! Klicka på länken nedan och fyll i dina uppgifter – så kontaktar vi dig för att boka en tid!

Av oss får du en fri marknadsvärdering och goda råd – helt förutsättningslöst!