Inför fotografering av bostad

För att en bild säger mer än 1000 ord och en 3D-visning berättar en roman!

Inför fotografering av bostaden finns det lite man kan göra för att förbättra möjligheten till bra bilder. Tillsammans med vår fotograf har vi arbetat fram ett bildmanér som ligger i tiden. Ärligt och tilltalande. Fotografen är varken trollkarl eller stylist – och det går inte att städa rummet i photoshop. Du måste lägga manken till inför hans besök för att få fina bilder helt enkelt. Att styla bostaden inför fotograferingen blir allt vanligare, men du kommer långt med att fixa iordning bostaden själv! Vi har några tips på vägen som underlättar arbetet. Låt dig även inspireras av alla fina bostadsbilder på Hemnet och Pinterest!

Den viktiga fotograferingen

Bostaden ser annorlunda ut på bild

I verkligheten ser man inte sladdarna, kalsongerna på golvet eller hur nedsuttna soffkuddarna ser ut – men det gör man på bild!

• Se till att allt är rent och fräscht och att ta bort allt som ger ett rörigt intryck: lappar på kylskåpet, tidningar och post eller maskiner på kökbänken, onödiga prylar på bord, för många jackor och skor i hallen osv. Sängarna bör bäddas om och inte bara slätas till, stolarna är snyggast inskjutna och sladdar ska helst gömmas undan.

• Putsa speglar, plocka undan vardagliga hygienartiklar. Häng om handdukarna fint, lägg fram fina tvålen och ställ en grön kvist på handfatet, i fönstret eller på en hylla.

• Färsk frukt, kryddor och blommor portioneras ut där det passar! Snittblommor är vackrast med nya snitt och nytt vatten några timmar innan fotografering och visning.

• Det är trevligt att visa hur man använder ett rum – till exempel en fika på bordet, en bok och filt i läsfåtöljen, en tänd brasa om vintern. Glöm inte utemiljön!

• Tända ljus under den mörka årstiden ger stämning, även om det är ljust i rummet på bilden.

• Vissa rum har ett särskilt vackert ljus under vissa tider på dygnet – tala gärna om detta för fotografen!

• Klipp gräs, kratta löv eller skotta snö! En blomkruka med en fin plantering på farstutrappan känns välkomnande även på bild.

Bostad&Co

TIPS INFÖR FOTOGRAFERINGEN

”Fotografera bostaden med din mobil eller kamera när du känner dig nöjd! Blev resultatet fint? Eller finns det något som blir bättre av att ändra? Ibland ser man till exempel sladdar som ligger på golvet lättare på bild, eller att stolen som blev kvar i rummet är bättre att flytta bort!

Inspireras av vårt bildgalleri

Fler avsnitt i köp- och säljskolan

Nu när du fotograferat din bostad börjar det närma sig visning! Vi sätter ihop ett fint material fysiskt och digitalt och presenterar på diverse sidor på nätet! Du kommer att få godkänna allt innan publicering.

Allt om hur du förbereder visningen hittar du här!

och checklistan inför visningen hittar du här! 

Du hittar alla stegen i bostadsaffären i den här länken om ”Försäljningsprocessen – en överblick”

BEVAKNING

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad i Halmstad!

Klicka på länken nedan och fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!