Att styla bostaden inför försäljning

Rensa, neutralisera, väck intresse!

Att styla bostaden inför försäljning blir allt vanligare. De allra flesta vill visa upp sin bostad från sin bästa sida, eftersom detta gör att fler blir intresserade av att köpa den (eller någon över huvud taget). Kanske kan någon till och med tänka sig att lägga ett bud extra för att få den! Men hur gör man då? Det tänkte vi gå igenom här!

Vi bjuder på en fotostyling!

Vi har 10-årsjubileum och firar genom att bjuda dig på en fotostyling när du väljer att anlita oss till att sälja din bostad mellan 23/2-1/6. Bra va? Kontakta oss för detaljer.

Homestyling - skillnaden som gör skillnaden

Vad innebär det att styla bostaden inför försäljning?

Homestyling/staging är andra namn för tjänsten!

Det finns undersökningar som visar att det verkligen fungerar att styla bostaden inför försäljning. Intressenterna blir känslomässigt påverkade, både medvetet och omedvetet, vilket i sin tur påverkar köpbenägenheten. Bäst fungerar det när stylingen resulterar i en bostad som känns trygg, är anpassad efter köparen och lockar intressenternas sinnen till en bra upplevelse av bostaden.

Styla bostaden med hjälp av ett proffs!

Stylisten har en köpares ögon

Det är lite som när man säljer bilen och ser till att den är tvättad och städad. Man kan ju göra det själv, lägga lite tid. Kanske sätter man in en doftgran. Eller så har man inte tid, kunskap eller de rätta putsmedlen, så man lämnar på rekond. För man vill ju ha den såld. Och ibland behöver man hjälp.

På samma sätt tänker vi att den som säljer sin bostad ibland behöver hjälp. Det är stor skillnad på hur man upplever en bostad på foto och i verkligheten, och det är också en stor skillnad på hur man upplever en bostad som man bara besöker och en som man ska kunna tänka sig att köpa.

Här en länk till en stylist vi samarbetar med – StyledByAmelie

En annan stylist vi samarbetar med är Marie Östlund Design som du hittar här!

Efter stylingen är det dags för fotografering!

En bild säger mer än 1000 ord

Vi har en professionell fotograf som tar bilderna till våra beskrivningar – för att visa bostaden på bästa sätt! Och det är därför vi har ett samarbete med en stylist/inredare som kan vara på plats innan eller vid fotografering – för att fotografen ska kunna ta bilder som visar bostaden på bästa sätt.

Det handlar sällan om att måla om och byta ut inredning utan mer om att rensa upp, öppna upp och skapa möjligheter för intressenterna att se sig själv och sina möbler i bostaden!

Läs mer här: Fotografera bostaden inför försäljning

styling av utrymme under trappa, med bänk och lampa
styling av sovrum där kappa hänger på väggen och korglampan ramar in bilden
Styling - lägg några lökar och vitlökar i korgar - på marmorbänk

Tips på hur du kan styla bostaden!

Homestyling/staging innebär att man stylar bostaden inför försäljning!

Vi har några enkla tips kring hur du själv kan styla din bostad. Eller hur du förbereda bostaden inför dess att stylisten lägger sista touchen!

Generella tips för hela bostaden när du stylar bostaden

 • RENSA – Ta bort överflödiga prylar och möbler. Rummet får gärna kännas luftigt och förråden ska inte vara fulla. Intressenterna ska känna att de får plats att bo i bostaden! En del är känsliga för personliga saker, andra inte. Rensa, men inte allt.
 • FÄRG & LJUS – Ljusa textiler och harmoniska färger vinner i längden, men inte helvitt. Ljus ger intryck av att rummet är större och luftigare, täck inte fönstren med tunga färgade gardiner och vildvuxna amplar.
 • LIV – Gröna växer är viktigt för rumskänslan. Men det får inte kännas som en djungel! Köp nya om de gamla ser ledsna ut.

Så här tänker du dig styling i specifika rum!

 • KÖKET – Städa och plocka undan disk och högar med räkningar och krims krams. Plocka gärna bort kylskåpsmagneter och ställ iordning i skåp och skafferi. Låt köket kännas rent och luftigt. Häng fram rena kökshanddukar, ställ undan diskmedel och trasor.
 • SOVRUMMET – Bädda snyggt! Skapa en lugn och skön oas i sovrummet. Kuddar och filtar kommer man långt med!
 • BADRUMMET – Köp en snygg tvålpump, ställ en grön kvist på handfatet, häng upp nya handdukar – ett rent, fräscht och fint badrum betyder mycket! Har du ett solkigt duschdraperi är det kanske dags för ett nytt?
 • EXTRARUMMET – Inred för att visa bostadens troliga målgrupp vad rummet kan användas till; barnrum, walk-in-closet, arbetsrum, hobbyrum…

Att fixa precis innan fotografering och visning

 • UTOMHUS – Glöm inte att klippa gräs, rensa rabatter, rensa bort skräp, piffa uteplatsen!
 • STÄDA – Bostaden ska kännas ren, hel och fräsch för att besökaren ska få ett positivt intryck och slippa undra över hur illa det står till även med underhållet…
 • ENTRÉN – får gärna vara trivsam och ge ett bra första intryck. Häng undan allt utom en jacka och ett par skor (du vill inte att det ska se helt kalt ut). Blommor på ett avlastningsbord i hallen är trevligt!
 • KÄNSLA – Låt det dofta bullar eller såpa i bostaden, spela svag mjuk bakgrundsmusik, tänd ljus eller öppna altan/balkongdörren beroende av säsong – låt det kännas sådär riktigt hemtrevligt! Sinnena påverkar mer än du kanske tror! Men tänd inga doftljus och spraya inte med doftspray – det kan få oönskad effekt.

Skatteverket

EN OFTA HELT ELLER DELVIS AVDRAGSGILL TJÄNST

Utgifter för homestaging inför en visning får normalt anses vara en avdragsgill försäljningsutgift vid kapitalvinstberäkningen till den del utgifterna avser; konsultation och fotografering, ommöblering, lån/hyra av inredning (möbler, mattor, konst, gardiner etc) under visningen, tillfällig magasinering av möbler och annat bohag under visningen.

Avdrag kan däremot inte erhållas för den delen av utgifterna som avser städning, flyttning, trädgårdsskötsel eller för lösöre som behålls av säljaren såsom möbler, växter och andra prydnads- och inredningsföremål.

Vill du ha kontakt med en stylist?

Fler avsnitt i köp- & säljskolan

Du stylar bostaden inför fotograferingen. Kan du hålla bostaden stylad genom visningarna så är det bra! Ibland behöver man tömma bostaden på möbler av olika skäl, och då är det jättebra om det finns fina bilder att visa intressenterna!

Nästa steg i bostadsförsäljningsresan blir därför att fotografera bostaden. Du hittar länken här! 

Och sen är det dags för visning! 

Du hittar alla stegen i bostadsaffären i den här länken om ”Försäljningsprocessen – en överblick”

VÄRDERING

Det är inte lätt att veta var man ska börja när man vill byta bostad. Vi hjälper dig! Klicka på länken nedan och fyll i dina uppgifter – så kontaktar vi dig för att boka en tid!

Av oss får du en fri muntlig värdering och goda råd – helt förutsättningslöst!

Syskonkärlek. Flicka klappar bebis som sover på kinden

HITTA HEM

Det är viktigt att få till den där bostaden så att den känns som ett hem. Om du inte kan det så kan vi hjälpa dig att byta!

”Vi vill hjälpa människor att hitta hem!” Bostad&Co