Nyproduktion – splitternya bostäder

 

Drömmer du om att bara låsa dörren och resa iväg på semestern utan att behöva fundera över vad som händer med bostaden? Vill du slippa gräsklippning och snöskottning? Söker du en mindre bostad som är lättstädad eller en flott våning, ensamhet eller grannsamhörighet? Då är det en bostadsrätt du letar efter.

Drömmer du om gräs mellan tårna och en kaffekopp på farstukvisten i morgonsolen? Om sena grillkvällar under en markis där värmen dröjer sig kvar långt in på natten, eller en egen solsäng bredvid en pool? Då är det en villa du letar efter.

Vi förmedlar alla typer av bostäder!

Oavsett om det är en första bostad du letar efter, något att växa vidare i eller en bostadsform du trivs med så brukar vi förmedla alla varianter – från första lilla lyan till den exklusiva takvåningen. Vill du dessutom ha något helt bekymmersfritt och nytt – ja, då har vi det också!

Här hittar du de nyproducerade bostadsprojekt vi säljer och samarbetar kring!

visningshelg ranagård halmstad

Stora Visningsdagen på Ranagård!

1 oktober kl 12-14

Välkomna på visningsdag på Ranagård! Varför inte passa på att cykla till området och låta barnen prova på den nya pump trackbanan? Här finns även en rollerderbybana och vill ni testa utegymmet så gör det! Ni behöver inte duscha för att gå på visning! Här står många av dörrarna till kvarvarande bostäder öppna och ni är välkomna att springa mellan dem för att hitta just er drömbostad! Blir det en lägenhet nära busstorget, ett radhus nära hundrastgården eller en villa nära lekplatsen? Vi snitslar upp en tipspromenad med fina vinster från bl a Ica Maxi till dig som vill göra det roligare att gå mellan visningsbostäderna! Vi ser fram emot att välkomna er hit!

Läs mer om vilka bostäder som visas etc här! 

Halmstad Stenhus stenhus i Ranagård

Kedjehus från Halmstad Stenhus

Ranagård Ängar

16 st bostäder i parhus/villa i två plan
5 rok. 130 + 7 kvm
Fasta priser från 5 890 000 kr

Försäljning pågår! Här har Halmstad Stenhus byggt stilsäkra stenhus i två plan med äganderätt. 

ByggSjögren Bostadsrätter brf Ranagård Ängar

Flerbostadshus från ByggSjögren

Brf Ranagård Ängar

20 bostadsrätter. 4-våningshus
2-3 rok. Ca 50 – 95 kvm
Fasta priser från 2 398 000 kr

Försäljning pågår! ByggSjögren bygger bostadsrätter invid torget på Ranagård. Det finns många planlösningar att välja mellan, och inte så många av samma sort!

Obos kv Skogsgläntan på Ranagård i Halmstad

Kedjehus från OBOS

Kv Skogsgläntan, Ranagård

9 kedjehus
5 rok om 155 kvm
Fast pris från 7 095 000 kr

Försäljning pågår! Här planerar OBOS nu för nya härliga kedjehus om hela 155 välplanerade kvadratmetrar med 3-4 sovrum och fina sällskapsytor – både inomhus och utomhus.

midhems projekt parkterrassen på ranagård

Kedjehus från Midhem

Parkterrassen, Ranagård

5 kedjehus, 2 plan
6 rok om 119 kvm
Fasta priser från 5 995 000 kr

Försäljning pågår! På ytterst fint läge i Ranagård planerar Midhem 5 kedjehus i första etappen! Gemensamt för hus är två egna terrasser varav den ena på husets carport! 

mölle gårdar etapp 2

Bostadsrätter från Derome

Brf Mölle Gårdar – etapp 2, Ranagård

32 bostadsrätter. 2-våningshus
2-3 rok om ca 40-77 kvm
Fasta priser från 1 495 000 kr

Försäljning pågår! Här planerar Derome projektet Mölle Gårdar som består av fyra gårdar där fyrfamijshusen varvas med mindre parkeringar och grönska. 32 bostäder i etapp 2.

Ranagård – Brf Mölle Gårdar

Här svarar Henric och Karin på frågor om brf Mölle Gårdar i Ranagård! 

Brf Gräddhyllan Halmstad

Bostadsrätter i Brf Gräddhyllan

Stockenbergsgatan, Centrala Halmstad

78 bostadsrätter, 5-våningshus
2-4 rok om 31-116 kvm
Fasta priser från 1 275 000 kr

Försäljning pågår! Här har Midhem tillsammans med MTA och Widik Förvaltning byggt nya stadslägenheter. 78 lägenheter och en fräck innergård bara en kilometer från city!

Brf Mölle Gårdar. Derome

Bostadsrätter från Derome

Ranagård – Brf Mölle Gårdar

24 bostadsrätter. 2-våningshus
2-3 rok om ca 40-77 kvm
Fasta priser från 2 295 000 kr

Slutsålt! Här bygger Derome projektet Mölle Gårdar som består av fyra gårdar där fyrfamijshusen varvas med mindre parkeringar och grönska. 24 bostäder i etapp 1.

byggsjögren halmstadhus ranagård

Kedjehus från HalmstadHus

Ranagård

15 hus.
5 rok. 133,4 kvm
Fast pris från 5 475 000 kr

Slutsålt! Här bygger HalmstadHus tillsammans med ByggSjögren för 15 trivsamma tomter/kedjehus med carport och isolerat förråd.

Det här är Ranagård

Välkommen till Ranagård

Halmstads nyaste stadsdel heter Ranagård, ett område i utkanten av Söndrum, mellan Flygstaden och Tylösand. Detaljplanen medger blandad bostadsbebyggelse. Det innebär friliggande villor, kedjehus, radhus och flerbostadshus. Avsikten är att få en blandad upplåtelseform, både friliggande villor, bostadsrätter och hyresrätter och stadsdelen kommer att ha en hög hållbarhetsprofil. Här kommer också att byggas förskola, skola och äldreboende.

Vi har koll på nyproduktion i området!

Bostad&Co har fått möjligheten att vara med och sälja flera av dessa projekt – vilket är bra när du letar bostad i området då vi har bäst koll på helheten! Välkommen till oss med dina önskemål och bokningar!

ranagård projektkarta

Här ligger Ranagård

Har du klart med lånelöfte hos banken? 

Vi  på Bostad&Co hjälper dig också med en kostnadsfri värdering av ditt befintliga boende om du vill och behöver, så att du vet vad du har att röra dig med ekonomiskt i ett bostadsbyte! 

Folk i motljus en sommarkväll i Tylösand
Kanotist i Nissan vid Slottsmöllan
Spång genom skog mot hav Östra Stranden

När vad hur går det till att köpa nyproduktion?

Att köpa en ny bostad/bostadsrätt är något alldeles speciellt. Allt är nytt och fräscht och du har möjlighet att redan från början sätta rätt prägel på just din bostad. En nybyggd bostad innebär också att energiförbrukningen är lägre och att allt har miljöanpassats.

Bo i bostadsrätt

Att bo i bostadsrätt innebär att du blir medlem i föreningen och har rätt att utnyttja din lägenhet utan tidsbegränsning. I stadgarna hittar du föreningens regler och området tar man hand om tillsammans. Och det är ju viktigt eftersom din månadsavgift står i relation till föreningens kostnader, som alla medlemmar är med och delar på!

Här kan du ta del av några steg som du kan förvänta dig generellt när du köper en ny bostad. Det skiljer sig lite gällande friköpt och bostadsrätt, men på det stora hela är mycket likt.

Bokningsavtal

När du hittat bostaden du vill ha kan du i ett tidigt skede teckna ett bokningsavtal. I samband med detta betalar du även ofta en bokningsavgift. När bokningsavgiften är betald blir bostaden bokad för din räkning. Under det här skedet är det också bra att du har kontaktat din bank och fått klart med lånelöfte.

Förhandsavtal

Du tecknar förhandsavtal med föreningen för just den bostad som du är intresserad av. Det är ett bindande avtal. För detta betalar du ett förskott/handpenning. Om du tidigare tecknat bokningsavtal och erlagt bokningsavgift brukar denna nu dras av. (Se ordlista)

Inredning

Nu är det dags att fundera på hur du vill utforma din bostadsmiljö. Ofta betalas en handpenning för tillval vid beställning.

Planera flytten

Inflyttningsdatum får du senast tre månader före inflyttning. Nu kan du börja rensa och packa i lugn och ro. Boka flyttbil, anmäl flytt till elbolag, skatteverket, telefonbolag etc.

Upplåtelseavtal

Du tecknar upplåtelsesavtal när den ekonomiska planen är upprättad och godkänd av Bolagsverket. De ger då tillstånd till föreningen att upplåta bostadsrätten till dig.

Kontinuerlig information

Under tiden du väntar på att din nya bostad ska färdigställas informerar vi dig om hur arbetet fortskrider.

Slutbesiktning

Innan du tillträder bostaden brukar du få möjligheten att vara med på en slutbesiktning som utförs av en oberoende besiktningsman. Besiktningen ska säkerhetsställa att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för nya bostäder.

Tillträde

På tillträdesdagen skall hela köpeskillingen och slut-fakturan på eventuella tillval vara betalda.

Vi hoppas att du kommer att finna stor glädje i att bo i din nya bostad!

Insatser och avtal

Information om insatser och avgifter till bostadsrättsföreningen framgår av prislista eller av den ekonomiska planen. Månadsavgiften betalar du i förskott, månadsvis från och med tillträdesdagen. Resterande del av insatsen erläggs på tillträdesdagen.

Liten ordlista - bostadsrätt

Bostadsrättsförening (BRF)

En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening, som har till ändamål att i föreningens hus upplåta lägenheter med bostadsrätt utan tidsbegränsning. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten och medlemmarna äger en viss andel av denna, samtidigt som de har rätten att nyttja en viss lägenhet. Beslut om fastigheten och gemensamma utrymmen fattas under särskilda former under föreningens årsmöten eller extramöten. Särskilda bestämmelser om bostadsrättsföreningar finns i bostadsrättslagen.

Byggherre

Den som för egen räkning utför eller låter utföra byggnads-, rivnings- eller markarbeten. Byggherren är alltid ytterst ansvarig för att byggnaden eller anläggningen uppfyller gällande normer och bestämmelser. Vid nyproduktion av bostadsrätter är det bostadsrättsföreningen som är byggherre.

Kostnadskalkyl

En kalkyl som visar de beräknade kostnaderna och avgifterna för projektet. Kalkylen skall vara försedd med ett intyg av två intygsgivare. Av intyget skall framgå att de i kalkylen lämnade uppgifterna är riktiga och stämmer överens med tillgängliga handlingar, samt att gjorda beräkningar är vederhäftiga och att kalkylen framstår som hållbar. I intyget skall intygsgivarna också ange de huvudsakliga omständigheter som ligger till grund för deras bedömning och vilka handlingar som har varit tillgängliga för dem. Kalkylen skall vara tillgänglig för förhandstecknaren innan avtalet ingås.

Förhandsavtal

Ett förhandsavtal innebär att föreningen är skyldig att upplåta en särskild lägenheten med bostadsrätt åt den som tecknat sig för den. Förhandstecknaren är skyldig att förvärva lägenheten med bostadsrätt av föreningen. Ett förhandsavtal skall upprättas skriftligen. I avtalet skall följande anges: parternas namn, den lägenhet som avses bli upplåten med bostadsrätt, beräknad tidpunkt för upplåtelsen, de beräknade avgifterna för bostadsrätten och, i förekommande fall, belopp som lämnas i förskott. De beräknade avgifterna för bostadsrätten skall grundas på en kalkyl (kostnadskalkyl se ovan) över kostnaderna för projektet.

Förutsättningen för att kunna teckna förhandsavtal är att föreningen har upprättat en kostnadskalkyl som är granskad av två intygsgivare.

Förskott (handpenning)

En bostadsrättsförening får ta emot förskott för en bostadsrätt endast av den som tecknat ett förhandsavtal och om Bolagsverket har lämnat föreningen tillstånd att ta emot förskott. Ett förskott får avse ett belopp som motsvarar högst den beräknade insatsen för bostadsrätten och avtalad summa erlägges i samband med tecknande av förhandsavtal. Denna summa är ofta 10-30% av insatsen.

Tillstånd att ta emot förskott

Bolagsverket lämnar tillstånd till en bostadsrättsförening att ta emot förskott när det finns en intygsgiven kostnadskalkyl och när föreningen ställt betryggande säkerhet hos Bolagsverket för återbetalning av förskott till förhandstecknarna.

Ekonomisk plan

En ekonomisk plan visar den ekonomiska och tekniska beskrivningen av bostadsrättsföreningens verksamhet över en period på 11 år. Innan en bostadsrättsförening får upplåta lägenheter med bostadsrätt måste föreningen upprätta en ekonomisk plan, som skall granskas av en av Bolagsverket behörig intygsgivare och sedan registreras hos Bolagsverket. Den ekonomiska planen är offentlig och kan vid behov beställas från Bolagsverket. Sker förändringar av väsentlig betydelse skall en ny ekonomisk plan upprättas. Kostnaderna i kalkylen är de slutliga kostnaderna för föreningens hus.

Stadgar

Stadgarna är föreningens grundläggande regler och de ska registreras hos Bolagsverket. En bostadsrättsförenings stadgar är mer omfattande än för en ekonomisk förening då man ofta vill ta med bestämmelser utöver de obligatoriska. I stadgarna anges hur föreningens verksamhet ska vara organiserad, vilken beslutsordning som ska gälla och vilka krav som ställs på dig som medlem, de innehåller också de skyddsregler som finns i bostadsrättsföreningen. För att ändra stadgarna krävs godkännande på två stämmor för att dessa ska bli giltiga.

Upplåtelseavtal

Den allra första gången en bostadsrätt köps, skrivs ett upplåtelseavtal. Detta tecknas mellan föreningen och köparen. Kommande avtal kallas överlåtelseavtal och tecknas mellan säljare och köpare. Det är inte tillåtet att upplåta bostadsrätter utan tillstånd av Bolagsverket. Bolagsverket lämnar tillstånd när en ekonomisk plan har registrerats och bostadsrättsföreningen ställt betryggande säkerhet hos Bolagsverket för återbetalning av insatsen till bostadsrättshavarna. Upplåtelseavtalet är skriftligt och ska innehålla parternas namn, den lägenhet upplåtelsen avser samt de belopp som ska betalas som insats och årsavgift samt i förekommande fall upplåtelseavgift.

ETT URVAL AV PROJEKT VI SÅLT TIDIGARE

VÄRDERING

Det är inte lätt att veta var man ska börja när man vill byta bostad. Vi hjälper dig! Klicka på länken nedan och fyll i dina uppgifter – så kontaktar vi dig för att boka en tid!

Av oss får du en fri muntlig värdering och goda råd – helt förutsättningslöst!

Kvinna bär flyttlådor, hunden sitter på stolen, mannen och flickan flyttar möbler

VI HJÄLPER DIG

Vi vill att du ska känna dig trygg och säker på att du gör rätt genom din bostadskarriär.

För vi är ju inte bara här och nu. Vi finns kvar genom livets alla skeden!