I startblocken – Förbered din bostadsaffär med Bostad&Co

Om du har börjat fundera på att byta bostad men inte riktigt vet hur och när, kan vi hjälpa dig!

Med vår kostnadsfria tjänst ”I startblocken” förbereder vi dig och din försäljning – kanske redan innan du hittat en ny bostad – så att du kan känna dig lugn och trygg genom hela processen.

Steg för steg

Ställ dig i startblocken redan idag!

Fördelarna att förbereda sig i god tid är många. När drömbostaden plötsligt dyker upp har du fattat alla beslut och vet hur du ska gå vidare! Du sparar tid och har en god chans att få bostaden såld fortare. Prata med din mäklare om dina drömmar och mål, vårt mål är att hjälpa dig att hitta hem! Vi bevakar marknaden och har koll på vad som är på gång.

Samtidigt som vi hjälper dig att leta gör vi din bostad startklar för försäljning! Det gör att du snabbt är igång när det gäller. Detta gäller även dig som köper tidigt i ett nyproduktionsprojekt. Du betalar ingenting för tjänsten och har därför allt att vinna och inget att förlora!

Lite kuriosa om ”I startblocken”

Den här tjänsten hade kunnat heta redo, färdig, klar eller något annat. Vi valde ”I startblocken” för att det anspelar på idrott (såklart) och vi alla på kontoret gillar detta i olika former!

Så här jobbar vi steg-för-steg med att göra din bostad köpklar:

Värdering - Vi erbjuder en kostnadsfri marknadsvärdering så att du får koll på läget!

Någon av våra mäklare kommer hem till dig och värderar bostaden. Här tas hänsyn till tidigare försäljningar i området, marknadens utveckling, ränteläge, utbud, läge, skick och charm osv. Mäklarna på Bostad&Co har ingående kunskaper och du kan vara trygg med att du alltid får maximalt betalt för din bostad. Vi lär känna er och era behov och tipsar om eventuella förändringar som kan höja värdet på er bostad. Saker ni i lugn och ro kan ta tag i. Ni får också tillgång till vårt stora nätverk där våra kontakter kan hjälpa er på vägen, nästan oavsett vad det handlar om inom boende!

Ring kontoret på 035-710 95 00 eller maila på halmstad@bostadco.se för att kontakta oss! 

Rådgivning - ekonomisk och emotionell, helheten är viktig i processen!

Ekonomisk rådgivning kring din försäljning är en viktig pusselbit i processen. Vad får du kvar och kan lägga in i nästa boende? Vilka skattekonsekvensen får bostadsbytet? Har du ingen bankkontakt kan vi koppla ihop dig med en. Då kan du dessutom få ett lånelöfte inför köp av din nya bostad.

Besiktning - När du vill veta säkert vad du kan förvänta dig!

Det kan vara smart att förbesiktiga bostaden även om det är vanligt att det är köparen som beställer en besiktning i samband med köp. Poängen är att du redan från start vet vad du har att förvänta dig av priset, för vet du felen från början kan du korrigera dem om du vill, eller så kan vi sätta priset utifrån dem. Du slipper också oron över att det dyker upp några obehagliga överraskningar och  kan sova gott när du vet hur ditt hus mår!

Homestyling - se din bostad genom en köpares ögon!

Vi samarbetar med duktiga stylister. Med hjälp av stylisten kan du lyfta fram bostadens optimala förutsättningar och göra den färdig för de viktiga säljande bilderna!
Läs mer om homestyling här!

Fotografering - En bild säger mer än 1000 ord, och 3D mer än en roman!

Vi tar hjälp av en professionell fotograf då en bild säger 1000 ord och 1000 ord inte alltid blir lästa! Ta till dig av tips och råd av mäklare, stylist och fotograf – ett hem ser inte likadant ut på bild som i verkligheten. Fotografen kommer ut och fotograferar bostaden invändigt och utvändigt, i 3D och stillbilder.
Läs mer om fotograferingen här!

Beskrivningen - visa bostaden från sin bästa sida i en ärlig, rättvisande och fin presentation!

Mäklaren samlar in all information om bostaden. I det ingår att du berättar om allt från renoveringar till varför du trivts så bra i bostaden, små saker som lyfter fram fördelarna. Vi vill naturligtvis också veta alla nackdelarna. Sedan samlar vi all information i en beskrivning, fint sammanställd tillsammans med bilderna.

Köpcoach - goda råd även när du ska köpa bostad ingår i vår tjänst!

Nu när du är redo att sälja kan du koncentrera dig på att köpa! Dagligen pratar vi med människor som vill byta bostad. Vi bevakar också marknaden och vet på så vis vad som är till salu och på gång ut. Det gör att vi kan hjälpa dig att hitta drömbostaden! Hos oss får du hjälp med tips, råd och stöd när du köper bostad – även om det är via en annan mäklare. Våra goda råd är gratis och som dina personliga bollplank kan du kontakta oss när du vill!

Säljklar - stå redo i "startblocken"!

När du hittat en ny bostad är allt förberett för de sista justeringarna innan vi kontaktar intressenterna i vårt register samt de vi samlat på oss ”i bakgrunden” under tiden du letat ny bostad – och så drar vi igång marknadsföringen av din bostad!
Du betalar ingenting för tjänsten ”I startblocken” och har därför allt att vinna och inget att förlora! Först den dagen du sålt din bostad och har ett påskrivet köpekontrakt i handen så har vi gjort oss förtjänta av ett arvode. Bra va?!

Kontakta oss

” Vi hjälper dig igenom hela processen och finns här för dig närhelst du har frågor – välkommen till Bostad&Co!

Låt oss prata om din försäljning över en fika
familjen i sängen där dottern lekfullt tittar fram från under täcket
Genrebild till Förbered din bostadsaffär med "I startblocken"

Att sälja sitt hem…

Anledningen till varför du står i startblocken spelar ju roll – för dig!

Att sälja sitt hem för att man hittat ett nytt kan upplevas roligt och spännande. Men att sälja för att man måste kan kännas uppgivet och jobbigt. Vilken situation du än befinner dig i och vilka skäl du än har, så kan det kännas tryggt att veta att vi troligen har erfarenheter av din situation. Vi gör vad vi kan för att underlätta för dig när du vill eller måste tänka på annat. Innan, under och efter försäljningen.

I vilken ordning tar man allt?

Nä, det är ju inte självklart om man ska köpa först och köpa sen. Eller om man ska göra tvärtom. Ibland har man inga alternativ, för banken kräver ett köpekontrakt innan man får lån för ny bostad. Nästa fråga kan röra om det lönar att renovera inför en försäljning? Ska jag vänta med att sälja till hösten eller våren? Det finns lika många svar på alla dessa frågor och många därtill. Lika många som det finns situationer. Vi på Bostad&Co tar oss tid för för dina frågor, så att du är trygg i att dina val passar just för dig.

VÅR METOD
Vårt arbetssätt gör att du kan känna dig trygg genom hela processen. Vi är ofta först på bollen när det kommer till nya tekniska lösningar, vilket hjälper oss att bland annat marknadsföra bostäderna så att rätt köpare hittar dem!
Bostad&Co

När du bestämt dig

Det är dags att sälja bostaden!

När du har bestämt dig för att sälja din bostad hjälper vi dig hela vägen från tanke till summeringen av en riktigt bra bostadsaffär! Fyll i värderingsformuläret nedan så kontaktar vi dig för ett personligt besök där du får:

  • En fri marknadsvärdering av din bostad!
  • Rådgivning kring förändrad boendesituation inklusive ekonomi, analys av behov och lösningar för era önskemål!
  • Ett förslag på försäljningsupplägg av din bostad samt en plan för hur vi kan hjälpa er vidare till ny bostad!

Besöket är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

VÄRDERING

Av oss får du en fri marknadsvärdering och goda råd, så att du kan förbereda dig inför din bostadsaffär – helt förutsättningslöst!

Fler avsnitt i köp- & säljskolan

Vi vill att du ska känna dig trygg genom hela förmedlingen och har därför samlat all tänkbar information på vår sida. Du hittar en samlingssida med alla steg här:

Du hittar alla stegen i bostadsaffären i den här länken om ”Försäljningsprocessen – en överblick”

Dessutom har vi massor av artiklar och information och tips i vår bostadsblogg här!

Vi vill att du ska trivas där du bor, och trivs du inte så hjälper vi dig att byta bosta!

Syskonkärlek. Flicka klappar bebis som sover på kinden

HITTA HEM MED BOSTAD&CO

Det är viktigt att få till den där bostaden så att den känns som ett hem. Om du inte kan det så kan vi hjälpa dig att byta!

”Vi vill hjälpa människor att hitta hem!” Bostad&Co