interiör byggsjögren mjöbäcksvillan ranagård
kedjehus ranagård
kedjehus ranagård

15 KEDJEHUS BYGGS PÅ RANAGÅRD – PROJEKTET ÄR SLUTSÅLT!

ByggSjögren bygger hus de själva vill bo i!

Projektet är ett samarbete med välkända ByggSjögren, byggnationen utförs av HalmstadHus/Mjöbäcksvillan och försäljningen sker i samarbete med Bostad&Co. Vid framtagandet av området och husen har ByggSjögrens motto ”Kärleken att skapa och bygga något bestående till Halmstad och stadens utveckling är drivkraften” använts för att skapa ett område och hus som vi själva skulle vilja bo i. Resultatet har blivit 15 stycken välplanerade hus á 133 kvm på lagom stora och lättskötta tomter delvis angränsande mot grönområde. Ranagård ger närhet till havet, fin natur och golfbanor. Samtidigt nås Flygstadens butiker på bara några minuter och centrum på ytterligare några minuter vilket gör läget helt optimalt.

Ansvarig mäklare: Ante Nilsson  |  ante@bostadco.se  | Telefon 0731499501

Antal kilometer till city

5

Antal hus

15

Minuter till handelsområde

5

Husen byggs med hög standard från start. Till projektet har även ett specialanpassat produktvalsprogram tagits fram. Alla produkter kommer från välkända varumärken & tillverkare, exempelvis kök från Vedum, badrumsinredning från Svedbergs, golv från Tarkett och vitvaror från Siemens.

Var är vi i projektet?

Start för intresseanmälningar – våren 2021

sommaren 2021

Försommaren 2022

Planerad inflytt: hösten 2022

JUST NU: Projektet är slutsålt!

Ansvarig mäklare: Ante Nilsson  |  ante@bostadco.se  | Telefon 0731499501

Fast pris utan budgiving: 5 475 000 kr

Friköpt tomt med äganderätt. Kedjehus/radhus

Totalentreprenad

halmstadhus ranagård kedjehus

Inspirationsbilder

Planskisser

kedjehus på ranagård, byggsjögren

Vi reserverar oss för ändringar i byggnadens och bostadens form och utförande. 133,4 kvm boyta som kan fungera i många familjesituationer. Genomgående kök/vardagsrum i bottenplan ger kontakt med husets båda sidor.

kedjehus på ranagård, byggsjögren

OBS! Ovan planlösningar är från hus 3, planlösning och utformning skiljer sig mellan husen.

När du vill veta mer

Calle Göransson, Halmstadhus

Calle Göransson, Halmstadhus

Svar på de vanligaste frågorna!

Har ni några övriga frågor så är ni välkomna att kontakta oss så hjälper vi er.

 

• När kan vi flytta in i vårt nya hus?

Utifrån den information vi har just nu så kommer inflyttning kunna ske hösten 2022. Cirka 6 månader innan ert hus står färdigt får ni en fastslagen tidsplan med slutbesiktningsvecka från oss. Vi kommer gå igenom tidsplaner & förutsättningar mer detaljerat med respektive köpare vid kommande kontraktsskrivning.

• Hur fungerar det med produktval på huset?

Kontakta Calle Göransson på HalmstadHus för information om vilka val och tillval som är möliga att göra i er bostad!

• Vem ansvarar för byggnationen?

Projektet är ett samarbete mellan ByggSjögren, HalmstadHus och Mjöbäcksvillan. Vi på HalmstadHus ansvarar för byggnationen i samarbete med Mjöbäcksvillan som vi arbetat med i över 10 år vilket ger en trygg byggprocess. Projektet byggs på totalentreprenad vilket innebär att vi sköter allt åt er kring byggnationen fram till slutbesiktning när ni får nycklarna.

• Hur ligger husen placerade i området?

Under knappen dokument längre ner på sidan finns en länk där du kan se projektet markerat på karta över området.

• Hur tillverkas husen?

Husets ytterväggar och takstolar tillverkas på Mjöbäcksvillans husfabrik som ligger i Mjöbäck utanför Ullared. Huset transporteras sedan på lastbil till er tomt. Några veckor innan husleverans börjar markentreprenören med arbetet av husets grundläggning. Huset levereras sedan med kranbil och blir tätt för väder och vind inom några arbetsdagar. Alla invändiga arbeten görs sedan på plats. Ungefär hälften av byggtiden spenderas i fabriken och hälften på byggarbetsplatsen. Vi rekommenderar er att åka och titta den dagen som huset levereras, det är en upplevelse! Lastbilen med huset anländer normalt sett väldigt tidigt, cirka 06.00. Observera att husen tillverkas utseendemässigt efter kontraktsritningarna.

• Hur överlämnas tomterna?

Tomterna överlämnas grovplanerade. Detta innebär att ni som köpare efter inflyttning anlägger er trädgård efter eget önskemål med gräs, buskar, stenläggningar, altandäck och liknande. Uppfart överlämnas uppgrusad.

• Hur fungerar det med utvändig målning av huset?

Husen är i standard skyddsmålade vilket innebär att ni själva målar huset utvändigt efter inflyttning. Till projektet har vi i samråd med kommunen bestämt sju olika kulörer för utvändig målning (kulörerna ni ser på 3D-bilderna i broschyr). Det går att som tillval välja att få huset med en strykning i någon av de här kulörerna. Ni gör sedan färdigstrykningen av huset på plats efter inflyttning.

• Hur är betalningen upplagd?

Till projektet tecknas två stycken kontrakt, ett tomtkontrakt och ett huskontrakt. Betalningen av de olika kontrakten sker på följande sätt:

  • Tomtkontraktet uppgår till summan 1 400 000 kr (samma pris på alla tomter) och detta betalas i samband med att ni tillträder tomten, dvs ingen handpenning. Tillträdet och betalning av tomten sker när husets grundläggning är gjord. Detta sker preliminärt vinter/vår 2022.
  • Huspriset uppgår till mellanskillnaden mellan totalpriset och tomtpriset. Priset skiljer sig beroende på vilken tomt ni väljer (se separat prislista). Ett totalpris på exempelvis 5 650 000 kr ger huspris inklusive omkostnader 5 650 000 – 1 400 000 = 4 250 000 kr. Huset betalas enligt en betalplan där ni betalar i takt med att huset färdigställs. Betalplanen är enligt följande:

§ 10% vid godkänt bygglov (sommar 2021) § 15% när grund är klar (vinter/vår 2022)

§ 45% när stomme levererats (vinter/vår 2022) § 20% när huset är färdigt invändigt för målning och kakel/klinker (senvår/sommar 2022)

§ 10% vid godkänd slutbesiktning (höst 2022)

§ Ovanstående tider inom parentes är preliminära, exakt tidsplan fås cirka 6 månader innan inflyttning.

• Kan det tillkomma några kostnader för oss som köpare innan inflyttning?

I kontraktssumman är tomt samt det som krävs för att bygga huset och få det inflyttningsklart inräknat, här kan det ej tillkomma några kostnader för er. Se bifogad separat fil ”Specifikation omkostnader” för specifikation på de kostnader som ingår utöver huset. Det som kan tillkomma är exempelvis:

  • Om ni vill göra några tillval utöver standardprodukterna som ingår
  • Utvändig målning av huset (efter inflyttning)
  • Trädgård, uppfart, stenläggningar och liknande (efter inflyttning)
  • Fiberanslutning
  • Lagfart och pantbrev. Observera att lagfart enbart betalas på tomtpriset, dvs 1,5% x 1 400 000 kr = 21 000 kr. Pantbrev är 2% av det belopp ni lånar.

• Kan vi rita om vårt hus och förändra exempelvis planlösning eller fönstersättning?

Det går tyvärr inte att rita om huset, alla hus byggs enligt ritning. Projektet ska bli en sammanhållen bebyggelse enligt det som är uppritat.

• Hur är det tänkt med parkering på tomt 1, 6 och 7?

På grund av detaljplanens utformning med så kallad ”prickad mark” så får det inte plats med en carport på de här tomterna. Parkering sker därmed antingen utomhus på uppfart eller så finns möjligheten att efter inflyttning bygga en pergola-lösning om man vill ha en mer skyddad parkering. Vid frågor om detta så kontakta Calle för mer information.

Mer information, broschyrer och länkar

Fastighetsbeskrivning:

GRUNDLÄGGNING Platta på mark.

STOMME Trästomme.

BJÄLKLAG Trä.

YTTERTAK Papp

LÄTTVÄGGAR Gips.

FÖNSTER Träfönster.

FASADER Träpanel.

BALKONGRÄCKE Glasräcke.

UTEPLATSER Färdigställs av köpare efter inflyttning.

VÄRME OCH VATTEN Fjärrvärme med FTX-system.

FÖRRÅD Isolerade.

PARKERING Parkering i carport eller på uppfart.

 

Bostadsbeskrivning:

ENTRÉDÖRR Nordan.

INNERDÖRRAR Swedoor.

FÖNSTERBÄNKAR MDF.

GOLV Trestavsparkett alla torra ytor . Klinker i hall, badrum, och klädvård.

LISTVERK Målad i vitt.

VÄGGAR Tapet/målade väggar i entré, vardagsrum, kök, sovrum, allrum och klädkammare. Kakel i badrum.

TAK Vitmålat tak.

KÖK Skåpssnickerier från Vedum, stänkskydd i kakel, bänkskiva i laminat och diskbänk med underlimmade hoar. Vitvaror i rost fritt från Siemens – diskmaskin, kyl & frys,induktionshäll, inbyggnadsugn samt inbyggnadsmicro – som arbetar tyst och energieffektivt. Köksblandaren kommer från Gustavsberg.

FÖRVARING I HALL & SOVRUM Garderoberna har släta vita luckor från Vedum med klädstång samt hylla. Linneskåpet har hylla och trådbackar. Städskåpet förses med utdragbara trådbackar samt låsbart medicinskåp.

BADRUM Badrummet har material av högsta klass. Spegel och kommod från Svedbergs. Duschblandare och tvättställsblandare från Gustavsberg. Hörndusch från Svedbergs. Kakel på väggarna och golvklinker.

TVÄTT Bänkskiva i laminat och ho från Vedum. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

 

TV, TELEFON & DATA Tomrör för fiber dras in i grunden från tomtgräns. Om fiberinkoppling önskas beställs det av Halmstad stadsnät och bekostas av köpare. För närvarande ligger anslutningsavgiften på cirka 7000 kr. Mediacentral (för inkommande fiberanslutning) Mediacentral installeras och bestyckas med ett dubbelt el-uttag. Dubbla nätverksuttag installeras i vardagsrum, allrum, sovrum, tvätt och kök.

 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar, leverantörsbyten och tryckfel

TILLVALSPROGRAM Vi kommer att ta fram ett specialanpassat tillvalsprogram. När du bokat en bostad kommer du att bli kontaktad av Calle/Anders på HalmstadHus som hjälper dig med de material och detaljer du vill välja till för att göra din bostad än mer personlig.

Här finner du en länk till tillvalskatalogen

Steg-för-steg och några förklarande ord

När vad hur går det till?

 

Att köpa en ny bostad är något alldeles speciellt. Allt är nytt och fräscht och du har möjlighet att redan från början sätta rätt prägel på just ditt hem. En nybyggd bostad innebär också att energiförbrukningen är lägre, vilket gör driftkostnaderna mer förmånliga.

Inredning

Nu är det dags att fundera på hur du vill utforma din bostadsmiljö. Du kommer att bli kontaktad och få hjälp av Anders Göransson på HalmstadHus som administrerar val och tillval. Handpenning för tillval betalas med 50% vid beställning.

Planera flytten

Inflyttningsdatum får du senast tre månader före inflyttning. Nu kan du börja rensa och packa i lugn och ro. Boka flyttbil, anmäl flytt till elbolag, skatteverket, telefonbolag etc.

Kontinuerlig information

Under tiden du väntar på att din nya bostad ska färdigställas informerar vi dig om hur arbetet fortskrider.

Slutbesiktning

Innan du tillträder lägenheten kommer du att få vara med på en slutbesiktning som utförs av en oberoende besiktningsman. Besiktningen ska säkerhetsställa att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för nya bostäder.

Tillträde

På tillträdesdagen skall hela köpeskillingen och slut-fakturan på eventuella tillval vara betalda.

Vi hoppas att du kommer att finna stor glädje i att bo på Ranagård!

Avgifter och övriga omkostnader

I kontraktssumman ingår förutom huset avgifter och övriga omkostnader enligt följande:
– Anslutningsavgift för elinkoppling (permanent el)
– Anslutningsavgift för vatten och avlopp (dricksvatten, avlopp och dagvatten)
– Anmälan av VA-inkoppling och el-inkoppling till berörda parter
– Nybyggnadskarta
– Bygglovsavgift för hus + carport
– Utsättning av hus + carport
– Lägeskontroll av hus + carport
– Slutbesked för hus + carport
– Kontrollansvarig Elof ”Loffe” Malmberg (arvode gäller för byggnation levererad av HalmstadHus)
– Förbrukning av byggel och byggvatten under byggtid*1
– Hyra av elcentraler/byggelskåp under byggtid samt erforderlig utrustning
– Anslutningsavgift för elcentraler/byggelskåp till elskåp
– Transport av elcentraler/byggelskåp till tomt samt bortkörning vid färdig byggnation
– Hyra av container för byggavfall under byggtid inklusive transporter
– Tömning av avfallscontainer under byggtid
– Extra fyllnadsmaterial/grus för hus och carport/förråds placering enligt kontraktsritningar
– Schaktning för hus och carport/förråds placering enligt kontraktsritningar
– Bortkörning av överblivna massor, massor som går att behålla grovplaneras på tomten
– Grundundersökning i form av provgrop i samband med byggstart
– Uppgrusad uppfart enligt uppritad husplacering
– Provtryckning av hus för verifierad energiberäkning inför slutbesked
– Grovplanering av tomt*2
– Tomrör för fiber till grund*3
– Samordningskostnader för projekt
– Bokning av lägeskontroll, tekniskt samråd och slutsamråd
– Städning av hus inför slutbesiktning
– Administration av ovanstående
*1. Förbrukning av elektricitet ingår fram tills huset kopplas in på den permanenta elen. Detta sker i normala fall några veckor
innan slutbesiktning. Samma princip gäller för vatten, förbrukning av vatten ingår tills att den permanenta vattenmätaren
installeras vilket i normala fall sker några veckor innan slutbesiktning.
*2. Grovplanering av tomt innebär att tomten lämnas utjämnad med befintliga massor som finns på tomten. I grovplaneringen
ingår därmed inte exempelvis matjord för gräsmatta och köparen ansvarar efter tillträdet för anläggning av sin egen trädgård
med gräs, buskar, stenläggning och liknande.
*3 Ni som beställare beställer och bekostar själva anslutningsavgift för fiberinkoppling via Halmstad Stadsnät

Björnbär i septemberträdgården

Har du klart med lånelöfte hos banken? 

Vi  på Bostad&Co hjälper dig också med en kostnadsfri värdering av ditt befintliga boende om du vill och behöver, så att du vet vad du har att röra dig med ekonomiskt i ett bostadsbyte! 

VÄRDERING

Det är inte lätt att veta var man ska börja när man vill byta bostad. Vi hjälper dig! Klicka på länken nedan och fyll i dina uppgifter – så kontaktar vi dig för att boka en tid!

Av oss får du en fri muntig värdering och goda råd – helt förutsättningslöst!

Här hittar du mer information om närområdet

situationsplan kedjehus ranagård
situationsplan ranagård
I blåbärsskogen en hand med blåbär
byggnation på ranagård
Görvik regnbåge över Sandhamn

Att bo i Ranagård Halmstad!

Med landet i ryggen 20 cykelminuter från stan

I Halmstad finner du ett levande kultur- och nöjesliv, en aktiv fritid och en stor småskalighet som berikar själen! De många gårdsbutikerna erbjuder närodlat till såväl invånare som turister som här kan leva ett saltstänkt liv med närhet till stadspuls! I Halmstad bor du mellan Göteborg och Malmö – och via båt når du Grenå i Danmark på ett kick.

Halmstads nyaste område är så nytt att det bara finns på ritningsbordet än! I öster finner vi Albinsro, i norr och väst avgränsas området av Gamla Tylösandsvägen.

Ranagård blir en egen stadsdel med äldreboende, förskola och skola – och flera hundra bostäder. 550 på ett ungefär. Bebyggelsen blir blandad, här finner vi hyresrätter, bostadsrätter och egnahem, i olika form och utförande. I områdets gröna parkstråk planeras både aktivitetspark och lekplats.

Enkel vardag

Vardagen här är enkel. Bussen tar dig till Halmstad centrum på ca 20 minuter, cyklar gör du på samma tid. Här bor du med lantlivet i ryggen, på bekvämt avstånd från allt du behöver. I en radie om några få kilometer hittar du allt och lite till. Handelsområdet Flygstaden ligger bara tre kilometer bort, Söndrums centrum två. Längs vackra landsvägar tar dig smidigt till utflyktsmål som Tylösand, Möllegård och Heagård – allt beroende av om det är hemgjord glass, heta after beacher eller kanske en charmig shoppinglunch du är ute efter. Konstmuseum Mjellby ligger också i krokarna liksom ett flertal små gårdsbutiker.

Handelscentrum Flygstaden servar dig med stormarknader, Systembolag och diverse butiker av skiftande karaktär. Här finns också gym och restauranger. Åt Söndrum till finner du bibliotek, närbutik, restauranger, apotek med mera. Än närmre har du till Bäckagård med vårdcentral, apotek och hembygdsgård. Flertalet skolor och förskolor ligger på gångavstånd från området.

Aktiv vardag

För dig som gärna tar en löprunda finns flertalet möjligheter i naturreservat, längs landsvägar med vidsträckta åkrar och fält samt längsmed havet en bit bort. Söndrumshallen erbjuder all form av racketsport och vägg i vägg huserar Halmstad Frigymnaster som levererar gymnastik på elitnivå. Fotbollslaget Astrio håller till vid Hallägrahallen intill och har flertalet planer att spela på. På Söndrumsskolans område har man uppfört en fin skatepark. I närområdet finns också flertalet golfbanor i toppklass. Här spelas även padel sommartid och kalla vintrar kan man åka skridskor på dammarna och skidor i spåren. Golfarenan erbjuder spår i konstsnö och här hyr du din utrustning billigt om du inte har egen. Gillar du att surfa/kitesurfa är förhållandena ofta optimala i Ringenäs.

HALMSTADHUS

Under de 20 år HalmstadHus varit verksamma har de byggt över 300 hus i Halmstad Kommun. Deras vision är att utveckla Halmstad genom att erbjuda attraktiva hus med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

MJÖBÄCKSVILLAN

Mjöbäcksvillan är en erfaren bostadsbyggare som bygger allt från enskilda villor och bostadsrättsprojekt till nya stadsdelar. Grunden för allt byggande utgår alltid från den egna tillverkningen i Mjöbäck. Här finns en gedigen husbyggartradition.

BYGGSJÖGREN

Den lokala byggaren grundades 1975 och lever efter ledorden ”Kärleken att skapa och bygga något bestående till Halmstad och stadens utveckling är drivkraften”