ByggSjögren Bostadsrätter brf Ranagård Ängar
brf Ranagård ängar, byggsjögrens bostäder i Ranagård Halmstad, bild fasad med balkonger
Byggsjögren brf Ranagård Ängar i Halmstad, bild kök

Bostadsrätter i Brf Ranagård Ängar

ByggSjögren har byggt lägenheter de själva vill bo i!

Brf Ranagård Ängar kommer att åldras värdigt på sin tron på kullen invid torget på Ranagård. Här har gjorts omsorgsfulla materialval i ett klassiskt och stilfullt hus, pålitliga över tid. Det finns många planlösningar att välja mellan, gemensamt för dem alla är de stora sovrummen, glaspartierna mot balkongerna klädda av vackert veckad plåt och glasade fronter, samt de öppna trivsamma planlösningarna. Cykelförråd på gården och bostadsförråd på lägenhetsplanen är andra plusfaktorer i bygget! Totalt inreds 20 lägenhet i storlekarna 2-3 rum och kök – men det finns inte så många av samma typ! Vänta inte – välkommen att flytta in redan idag!

Ansvarig mäklare: Kalle Svensson  |  kalle@bostadco.se  | Telefon 0731499503

Sista chansen!

Nu finns det bara en lägenhet kvar i denna fina förening!

Bli först med att flytta in i denna smakfulla lägenhet! Redan när man kliver in i trapphuset blir man imponerad av materialval, infällda spotlights i tak, färgsättning och den stilrena atmosfären med premiumkänsla. Vi tar hissen upp till våning tre och möts av ett välkomnade våningsplan.

Vi stiger in i lägenheten och möts av en rymlig entré med praktisk klinker på golv i grå ton. Materialvalen håller en betydligt högre klass än vad nyproduktion brukar bjuda på. Gediget 2-stavs parkettgolv som är vitlaserat i hela lägenheten, kök från Ballingslöv i varmgrå ton, utrustat med rostfria kapitalvaror (Siemens), infällda spotlights i tak och överskåp. Vardagsrum med öppet samspel med köket, stort skjutparti öppnar upp mot rymlig balkong. Generöst sovrum med garderob med skjutdörrar. Badrum som är smakfullt kaklat i grått med infällda spotlights i tak, samma klinker på golv som väggar med golvvärme, utrustat med toalett, dusch, handduksvärmare, handfatsmodul från Ballingslöv, tvättmaskin och torktumlare (Siemens), överskåp med spotlights som belyser bänkyta behagligt.

En mycket ljus och trivsam lägenhet med välplanerade ytor om 53 kvm med bra förening och läge i området. Ranagård är ett område med närhet till allt man önskar sig som, natur, hav, golfbanor, Flygstadens utbud, förskolor och skolor i din närhet Välkommen till BRF Ranagård Ängar!

Antal kilometer till city

5

Antal lägenheter

20

Minuter till handelsområde

5

Var är vi i projektet?

Start för intresseanmälningar – hösten 2021

10 december 2021

Mars 2022

Inflytt: Senhösten 2023

JUST NU: Försäljning pågår! Kontakta mäklaren för att teckna avtal.

Ansvarig mäklare: Kalle Svensson  |  kalle@bostadco.se  | Telefon 0731499503

Fast pris utan budgiving

Priser från 2 398 00 – 3 780 000 kr

20 bostadsrätter

2-3 rok, ca 50-95 kvm

Totalentreprenad

ByggSjögren

Boväljare - i mobilen swipar du fram lägenheterna i bilden

För att boka en lägenhet – Fyll i dina önskemål här!

vi tillämpar principen om först till kvarn

  Inredning

  Hög standard och möjlighet till individuella val

   

  Nu när du har hittat din drömbostad på den plats du vill bo på, återstår bara det roliga – nämligen att bestämma inredningen. Känner du dig osäker? Bara lugn, vi har valt ut tidlösa material, som du kan byta ut bara om du vill!

   

  I Brf Ranagård Ängar har man skapat 20 lägenheter där bara ett fåtal har samma planlösning och yta. På det sättet har man tagit tillvara på ljus och rymd och ger möjlighet till människor i olika livsfaser att hitta sin pärla i föreningen.

  Gemensamt för alla lägenheter är att de är yteffektiva utan att vara trånga någonstans. Vi välkomnas in i rymliga och välkomnande entréer med praktisk klinker på golv och bra avhängning för kläder och skor. I den inre hallen finner vi ofta en garderob och eller städskåp.

   

  Rymliga ytor

  Det stora härliga vardagsrummet har en vitpigmenterad ekparkett på golvet och ett generöst ljusinsläpp från en genomtänkt fönstersättning. Vardagsrummet ligger i ett öppet samspel med köket vilket bidrar till en social yta. Det är möjligt i några fall att separera rummen med en vägg om man önskar detta. I de största lägenheterna ligger kök och vardagsrum i varsin ända av huset.

  Det välplanerade köket från Ballingslöv går i varmgrå ton och har matchande arbetsytor i tålig laminat som standard. Köket är utrustat med induktionshäll, köksfläkt, inbyggnadsugn och mikro, diskmaskin, kyl och frys. Alla kapitalvaror är i rostfritt utförande från Siemens. Infällda spotlights i tak samt i underskåp ger en behaglig ljussättning som standard.

  Från kökets matplats, eller från vardagsrummet, nås en uteplats eller en balkong via ett stort skjutparti som bjuder in utemiljön i rummet och skapar en lyxig känsla.

  Rymliga sovrum med större garderob med skjutdörrar alternativt klädkammare.

   

  Välplanerade badrum

  De fräscha badrummen är helkaklade och har golvvärme. Rummen har utrustats med handfatsmoduler från Ballingslöv, dusch med glasväggar, handdukstork och infällda spotlights i tak. Tvättmaskin och torktumlare kommer från Siemens och ovan dessa sitter väggskåp med spotlights i underskåp, allt för god belysning och förvaringsmöjligheter. En del badrum har ingång till en klädkammare, vilket är mycket praktiskt ur en logistisk synvinkel då man tvättar och klär sig i badrummet.

  Inspirationsbilder

  Arkitektens tankar

  Både nytänkande och traditionellt

   

  Leif Jönsson på Fredblads Arkitekter utgick ifrån sig själv när han arbetade fram Brf Ranagård Ängar, ”Jag har ritat huset och lägenheterna såsom jag själv skulle vilja bo i dem!”

   

  ByggSjögrens signum är att de bygger rejäla hus med bestående värden – Fredblads å sin sida är på tårna med en fot i en hundraårig historia och en i framtiden. De är både nytänkande och traditionella på samma gång, och de värnar om arkitektur som står sig över tid. Samarbetet mellan de två är ett hand-i-handsken-koncept!

  Dessa filosofi genomsyrar även Brf Ranagård Ängar. Här har Fredblads ritat bostäder som kommer att åldras värdigt på sin tron på kullen invid torget på Ranagård. Omsorgsfullt har man gjort gedigna materialval i ett klassiskt och stilfullt hus, pålitligt över tid. Det finns många planlösningar att välja mellan, gemensamt för dem är stora sovrum, glaspartierna mot balkonger klädda av vackert veckad plåt och öppna trivsamma planlösningar. Cykelförråd på gården och bostadsförråd på lägenhetsplanen är andra plusfaktorer i bygget!

  Totalt inreds 20 lägenhet i storlekarna 2-3 rum och kök – men det finns inte så många av samma typ!

  Mer information, broschyrer och länkar

  Fakta och info!

  Byggnadsår: 2022-2023

  Byggnadstyp: Flerbostadshus i 4 våningsplan.

  Bostadsrättslägenheter: 20 st om sammanlagt 1 435,0 kvm.

  I månadsavgiften ingår värme, vatten och renhållning.

  16 parkeringsplatser finns – 300 kr/mån.

  6 parkeringsplatser kommer att få en laddstolpe för elbilar. Elen betalas separat.

  Vatten: Kommunalt, föreningens abonnemang.

  El: Föreningen har gemensamt elabonnemang för samtliga lägenheter samt fastighetsel. Varje lägenhet har en mätare för individuell mätning och debitering av hushållsel.

  Uppvärmning: Fjärrvärme.

  Ventilation: FTX

  Fiber är indraget i fastigheten. Respektive bostadsrätts-innehavare tecknar eget avtal för bredband och TV.

  Tvättstuga: Tvättmaskin och torktumlare i varje lägenhet.

  Mark: Färdig utemiljö ingår med rabatter, gräsytor samt p-platser.

  Lägenhetsförråd: Varma lägenhetsförråd på plan 1 och 3.

   

  Vi reserverar oss för eventuella ändringar, leverantörsbyten och tryckfel

  KORTFATTAD BYGGNADSBESKRIVNING

  • Allmänt: Nyproduktion av 20 lägenheter i Ranagård, Halmstad
  • Grundläggning: Platta på mark.
  • Stomme: Platsgjuten betong
  • Bjälklag: Prefabricerad betong
  • Ytterväggar: Utfackningsväggar klädda med tegel
  • Yttertak: Takpannor
  • Lägenhetsskiljande väggar: Platsgjuten betong
  • Övriga innerväggar: Gips
  • Fönster/fönsterdörrar: Vridfönster av trä/aluminium, fasta respektive öppningsbara
  • Balkonger: Platta av prefabricerad betong. Balkongfronter i perforerad plåt samt glas.
  • Entré och trapphus: Entréparti. Målade väggar.
  • Parkering: Parkering att hyra, 300 kr/månad
  • Uppvärmning/Ventilation: Uppvärmning med fjärrvärme och ventilation i form av FTX, från- och tilluftssystem med värmeväxlare. Vattenburna radiatorer i lägenheterna.
  • Elinstallation: Elcentral med jordfelsbrytare med plats för multimedia i varje lägenhet.
  • IT/EL/KABEL-TV: TV, telefoni och data via fiber.
  • Post och porttelefon: Postfack för lägenheter försedda med namnskylt och låscylinder i entré. Tidningshållare vid lägenhetsdörr. Porttelefon vid entréer.
  • Sophantering: Molok (underjordsbehållare)
  • Övrigt: Varje lägenhet har ett eget förråd. Cykelparkering i cykelförråd samt i anslutning till huset.

  KORTFATTAD RUMS-/LÄGENHETSBESKRIVNING

  • Tamburdörr: Säkerhetsdörr.
  • Innertak: Vitmålad betong.
  • Innerväggar: Gipsskivor/Betong målas i vitt.
  • Innerdörrar: Vita släta, fabriksmålade.
  • Foder och lister: Vita släta, fabriksmålade.
  • Fönsterbänkar: Kalksten/marmor
  • Golvbeklädning: Parkettgolv, 2-stav, vitpigmenterad. Klinker i hall, val 450 kr/kvm.
  • Garderober: Placerade enligt bofaktablad.
  • Köksinredning: Gråmålade skåp från Ballingslöv som standard. Induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, kyl, frys, alt. kyl/ frys, diskmaskin samt stänkskydd i form av kakel för 350 kr/kvm i grundstandard (=väljer du ett kakel som är dyrare betalas mellanskillnaden som tillvalskostnad). Bänkskiva i laminat. Rostfria vitvaror som standard.
  • WC/D/TV: Kaklade WC rum med takdusch, tvättställskommod, spegel med belysningsarmatur, tvättmaskin, torktumlare samt bänkskiva i laminat och vita överskåp med spottar undertill. Vägghängd WC-stol samt duschväggar. Eluppvärmd komfortvärme i golv. Kakel för 350 kr/kvm ingår i grundstandarden. Klinker för 450 kr/kvm ingår i grundstandarden.
  • Belysning: WC/D/TV: Takbelysning i form av spotlights samt armatur över spegel. Spottar i överskåp vid tvättmaskin. Kök: Spotlights belysning under köksskåp samt i tak.

  TILLVALSPROGRAM Vi kommer att ta fram ett specialanpassat tillvalsprogram. När du bokat en bostad kommer du att bli kontaktad av HalmstadHus som hjälper dig med de material och detaljer du vill välja till för att göra din bostad än mer personlig.

  Här kommer du att finna en länk till tillvalskatalogen så snart den är färdig

  broschyr brf ranagård ängar

  Steg-för-steg och några förklarande ord

  När vad hur går det till att köpa bostad i brf Ranagård Ängar?

   

  Att köpa en ny bostadsrätt är något alldeles speciellt. Allt är nytt och fräscht och du har möjlighet att redan från början sätta rätt prägel på just din bostad. Att bo i bostadsrätt innebär att du blir medlem i föreningen och har rätt att utnyttja din lägenhet utan tidsbegränsning. I stadgarna hittar du föreningens regler och området tar man hand om tillsammans. En nybyggd bostad innebär också att energiförbrukningen är lägre och att allt har miljöanpassats. Och det är ju viktigt eftersom din månadsavgift står i relation till föreningens kostnader, som alla medlemmar är med och delar på!

  Förhandsavtal

  Du tecknar förhandsavtal med föreningen för just den lägenhet som du är intresserad av. Det är ett bindande avtal. För detta betalar du ett förskott/handpenning om 125.000 kr (Se ordlista)

  Inredning

  Nu är det dags att fundera på hur du vill utforma din bostadsmiljö. Du kommer att bli kontaktad och få hjälp av HalmstadHus som administrerar val och tillval.

  Planera flytten

  Inflyttningsdatum får du senast tre månader före inflyttning. Nu kan du börja rensa och packa i lugn och ro. Boka flyttbil, anmäl flytt till elbolag, skatteverket, telefonbolag etc.

  Upplåtelseavtal

  Du tecknar upplåtelsesavtal när den ekonomiska planen är upprättad och godkänd av Bolagsverket. De ger då tillstånd till föreningen att upplåta bostadsrätten till dig.

  Kontinuerlig information

  Under tiden du väntar på att din nya bostad ska färdigställas informerar vi dig om hur arbetet fortskrider.

  Slutbesiktning

  Innan du tillträder lägenheten kommer en slutbesiktning att genomföras av en oberoende besiktningsman. Besiktningen ska säkerhetsställa att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för nya bostäder.

  Tillträde

  På tillträdesdagen skall hela köpeskillingen och slut-fakturan på eventuella tillval vara betalda.

  Vi hoppas att du kommer att finna stor glädje i att bo i Brf Ranagard Ängar!

  Insatser och avtal

  Information om insatser och avgifter framgår av prislista eller av den ekonomiska planen. Månadsavgiften betalar du i förskott, månadsvis från och med tillträdesdagen. Resterande del av insatsen erläggs på tillträdesdagen.

  Liten ordlista

  Bostadsrättsförening (BRF)

  En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening, som har till ändamål att i föreningens hus upplåta lägenheter med bostadsrätt utan tidsbegränsning. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten och medlemmarna äger en viss andel av denna, samtidigt som de har rätten att nyttja en viss lägenhet. Beslut om fastigheten och gemensamma utrymmen fattas under särskilda former under föreningens årsmöten eller extramöten. Särskilda bestämmelser om bostadsrättsföreningar finns i bostadsrättslagen.

  Byggherre

  Den som för egen räkning utför eller låter utföra byggnads-, rivnings- eller markarbeten. Byggherren är alltid ytterst ansvarig för att byggnaden eller anläggningen uppfyller gällande normer och bestämmelser. Vid nyproduktion av bostadsrätter är det bostadsrättsföreningen som är byggherre.

  Kostnadskalkyl

  En kalkyl som visar de beräknade kostnaderna och avgifterna för projektet. Kalkylen skall vara försedd med ett intyg av två intygsgivare. Av intyget skall framgå att de i kalkylen lämnade uppgifterna är riktiga och stämmer överens med tillgängliga handlingar, samt att gjorda beräkningar är vederhäftiga och att kalkylen framstår som hållbar. I intyget skall intygsgivarna också ange de huvudsakliga omständigheter som ligger till grund för deras bedömning och vilka handlingar som har varit tillgängliga för dem. Kalkylen skall vara tillgänglig för förhandstecknaren innan avtalet ingås.

  Förhandsavtal

  Ett förhandsavtal innebär att föreningen är skyldig att upplåta en särskild lägenheten med bostadsrätt åt den som tecknat sig för den. Förhandstecknaren är skyldig att förvärva lägenheten med bostadsrätt av föreningen. Ett förhandsavtal skall upprättas skriftligen. I avtalet skall följande anges: parternas namn, den lägenhet som avses bli upplåten med bostadsrätt, beräknad tidpunkt för upplåtelsen, de beräknade avgifterna för bostadsrätten och, i förekommande fall, belopp som lämnas i förskott. De beräknade avgifterna för bostadsrätten skall grundas på en kalkyl (kostnadskalkyl se ovan) över kostnaderna för projektet.

  Förutsättningen för att kunna teckna förhandsavtal är att föreningen har upprättat en kostnadskalkyl som är granskad av två intygsgivare.

  Förskott (handpenning)

  En bostadsrättsförening får ta emot förskott för en bostadsrätt endast av den som tecknat ett förhandsavtal och om Bolagsverket har lämnat föreningen tillstånd att ta emot förskott. Ett förskott får avse ett belopp som motsvarar högst den beräknade insatsen för bostadsrätten och avtalad summa erlägges i samband med tecknande av förhandsavtal.

  Tillstånd att ta emot förskott

  Bolagsverket lämnar tillstånd till en bostadsrättsförening att ta emot förskott när det finns en intygsgiven kostnadskalkyl och när föreningen ställt betryggande säkerhet hos Bolagsverket för återbetalning av förskott till förhandstecknarna.

  Ekonomisk plan

  En ekonomisk plan visar den ekonomiska och tekniska beskrivningen av bostadsrättsföreningens verksamhet över en period på 11 år. Innan en bostadsrättsförening får upplåta lägenheter med bostadsrätt måste föreningen upprätta en ekonomisk plan, som skall granskas av en av Bolagsverket behörig intygsgivare och sedan registreras hos Bolagsverket. Den ekonomiska planen är offentlig och kan vid behov beställas från Bolagsverket. Sker förändringar av väsentlig betydelse skall en ny ekonomisk plan upprättas. Kostnaderna i kalkylen är de slutliga kostnaderna för föreningens hus.

  Upplåtelseavtal

  Den allra första gången en bostadsrätt köps, skrivs ett upplåtelseavtal. Detta tecknas mellan föreningen och köparen. Kommande avtal kallas överlåtelseavtal och tecknas mellan säljare och köpare. Det är inte tillåtet att upplåta bostadsrätter utan tillstånd av Bolagsverket. Bolagsverket lämnar tillstånd när en ekonomisk plan har registrerats och bostadsrättsföreningen ställt betryggande säkerhet hos Bolagsverket för återbetalning av insatsen till bostadsrättshavarna. Upplåtelseavtalet är skriftligt och ska innehålla parternas namn, den lägenhet upplåtelsen avser samt de belopp som ska betalas som insats och årsavgift samt i förekommande fall upplåtelseavgift.

  Har du klart med lånelöfte hos banken? 

  Vi  på Bostad&Co hjälper dig också med en kostnadsfri värdering av ditt befintliga boende om du vill och behöver, så att du vet vad du har att röra dig med ekonomiskt i ett bostadsbyte! 

  VÄRDERING

  Det är inte lätt att veta var man ska börja när man vill byta bostad. Vi hjälper dig! Klicka på länken nedan och fyll i dina uppgifter – så kontaktar vi dig för att boka en tid!

  Av oss får du en fri marknadsvärdering och goda råd – helt förutsättningslöst!

  Här hittar du mer information om närområdet

  situationsplan brf ranagård ängar
  situationsplan ranagård
  I blåbärsskogen en hand med blåbär
  byggnation på ranagård
  Utflyktsmål Möllegård naturreservat, ett smultronställe

  Att bo i Ranagård Halmstad!

  Med landet i ryggen 20 cykelminuter från stan

  I Halmstad finner du ett levande kultur- och nöjesliv, en aktiv fritid och en stor småskalighet som berikar själen! De många gårdsbutikerna erbjuder närodlat till såväl invånare som turister som här kan leva ett saltstänkt liv med närhet till stadspuls! I Halmstad bor du mellan Göteborg och Malmö – och via båt når du Grenå i Danmark på ett kick.

  Halmstads nyaste område är så nytt att det bara finns på ritningsbordet än! I öster finner vi Albinsro, i norr och väst avgränsas området av Gamla Tylösandsvägen.

  Ranagård blir en egen stadsdel med äldreboende, förskola och skola – och flera hundra bostäder. 550 på ett ungefär. Bebyggelsen blir blandad, här finner vi hyresrätter, bostadsrätter och egnahem, i olika form och utförande. I områdets gröna parkstråk planeras både aktivitetspark och lekplats.

  Enkel vardag

  Vardagen här är enkel. Bussen tar dig till Halmstad centrum på ca 20 minuter, cyklar gör du på samma tid. Här bor du med lantlivet i ryggen, på bekvämt avstånd från allt du behöver. I en radie om några få kilometer hittar du allt och lite till. Handelsområdet Flygstaden ligger bara tre kilometer bort, Söndrums centrum två. Längs vackra landsvägar cyklar du smidigt till utflyktsmål som Tylösand, Möllegård och Heagård – allt beroende av om det är hemgjord glass, heta after beacher eller kanske en charmig shoppinglunch du är ute efter. Konstmuseum Mjellby ligger också i krokarna liksom ett flertal små gårdsbutiker.

  Handelscentrum Flygstaden servar dig med stormarknader, Systembolag och diverse butiker av skiftande karaktär. Här finns också gym och restauranger. Åt Söndrum till finner du bibliotek, närbutik, restauranger, apotek med mera. Än närmre har du till Bäckagård med vårdcentral, apotek och hembygdsgård. Flertalet skolor och förskolor ligger på gångavstånd från området.

  Aktiv vardag

  För dig som gärna tar en löprunda finns flertalet möjligheter i naturreservat, längs landsvägar med vidsträckta åkrar och fält samt längsmed havet en bit bort. Söndrumshallen erbjuder all form av racketsport och vägg i vägg huserar Halmstad Frigymnaster som levererar gymnastik på elitnivå. Fotbollslaget Astrio håller till vid Hallägrahallen intill och har flertalet planer att spela på. På Söndrumsskolans område har man uppfört en fin skatepark. I närområdet finns också flertalet golfbanor i toppklass. Här spelas även padel sommartid och kalla vintrar kan man åka skridskor på dammarna och skidor i spåren. Golfarenan erbjuder spår i konstsnö och här hyr du din utrustning billigt om du inte har egen. Gillar du att surfa/kitesurfa är förhållandena ofta optimala i Ringenäs.

  Hitta Ranagårds närliggande områden och smultronställen på vår områdessida! 

  BYGGSJÖGREN

  Den lokala byggaren grundades 1975 och lever efter ledorden ”Kärleken att skapa och bygga något bestående till Halmstad och stadens utveckling är drivkraften”

  HALMSTADHUS

  Under de 20 år HalmstadHus varit verksamma har de byggt över 300 hus i Halmstad Kommun. Deras vision är att utveckla Halmstad genom att erbjuda attraktiva hus med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.