obos kv skogsgläntan ranagård
obos

Kv Skogsgläntan i Ranagård

Vi har valt ut det bästa till dig!

I Halmstads nya stadsdel Ranagård bor du granne med golfbanan, cyklar enkelt till Tylösand och tar bussen till centrala Halmstad på cirka 20 minuter. Här planerar vi nu för nya härliga kedjehus om hela 155 välplanerade kvadratmetrar med 3-4 sovrum och fina sällskapsytor – både inomhus och utomhus.

Ansvarig mäklare: Kalle Svensson  |  kalle@bostadco.se  | Telefon 0731499503

Antal kedjehus

9

Antal rum&kök

5

Antal kvadrat

155

I Ranagård är det enkelt att leva det goda livet. Här bor du i ditt eget kedjehus som bara sitter ihop med carporten mellan grannarna, så här kan du verkligen njuta av villalivets fördelar – i ett färdigpaketerat format.

Kvarteret Skogsgläntan får ett riktigt fint läge i området. Husen placeras kring en grön och skön skogsdunge med gamla, vackra träd. Dessa sparar vi så längt det är möjligt, men här planerar vi också för en härlig mötesplats i form av ett gemensamt orangeri. Alltsammans lättskött, förstås. För det blir ju ni i samhälligheten som tillsammans får ta hand om er gröna oas i tillvaron.

Att alla husens tomter gränsar till skogsdungen gör också att de upplevs som större – utan att för den skull kräva massor av skötsel. Husen får fasader i trä, färgsatta i mjuka jordtoner som matchar grönskan perfekt, vilket även gäller för sedumtaken som pryder husens utskjutande partier. Den generösa fönstersättningen och husens snygga takbeläggning av zinkfärgad plåt ger i sin tur med en modern touch vilket skapar en tilltalande helhet.

Gott om rum för det goda livet

Här råder ingen brist på plats att leva livet på. Med 155 väldisponerade kvadratmetrar till ditt förfogande finns utrymme för såväl det sociala som det privata livet. Fina sällskapsytor, fullutrustat kök och möjlighet till hela fyra sovrum. Men också gott om praktiska godsaker som bra förvaringsytor och separat tvättstuga med groventré direkt från carporten. Vad mer kan man önska sig?

Med utrymme för ute-njut

Ja, det skulle väl vara en altan, då. Utelivet är ju en stor del av huslivet. Här får varje hus en stor, härlig sådan på baksidan av huset. Men vi nöjer oss inte med det: du får även en stensatt uteplats på framsidan av huset, så att du kan välja var morgonkaffet smakar allra bäst. Och utanför altanen på baksidan flyter din lättskötta tomt sömlöst över i skogsdungen, vilket gör att den känns mycket större utan att kräva en massa skötsel. Det här verkligen ett läge utöver det vanliga!

Hem med bra standard som standard

Såväl inredning som utrustning i ditt nya hem håller en riktigt bra standard. Vad sägs till exempel om klinkergolv i entrén, badrum och tvättstuga med kakel och klinker, kök från HTH och vitvaror från Siemens? Alla materialval är utvalda med omsorg för att hålla stilen i många år framöver, om du är ute i god tid kan du också göra olika tillval för att sätta egen prägel på ditt nya hem – kanske rent av lyxa till det med en kamin i vardagsrummet? Eller kanske ta bort arbetsrummet på nedervåningen till förmån för en ännu större sällskapsyta? Och vi har heller inte glömt de praktiska detaljerna i tillvaron, som att alla hem får två förråd och att bilen får sin egen carport.

Var är vi i projektet?

JUST NU: Försäljning pågår!

 

Kvarteret Skogsgläntan får ett toppenläge i Ranagård, granne med en liten skogsdunge som tillsammans med ett gemensamt orangeri blir en härligt grön guldkant i tillvaron. Här kan du hitta hem i ditt eget nybyggda kedjehus, med gott om rum för det goda livet, inklusive en väl tilltagen altan.

Läge för livsnjuteri

Du bor i princip granne med den fina golfbanan, bara en cykeltur från Tylösand. Storhandlar gör du enkelt på Flygstadens köpcentrum, några minuters bilresa bort – och in till centrala Halmstad tar du bussen på cirka 20 minuter, eller cykeln på ungefär samma tid. Vardagspusslat och klart!

Hem för alla smaker

På 155 väldisponerade kvadratmetrar finns utrymme för såväl det sociala som det privata livet. Fina sällskapsytor och möjlighet till hela fyra sovrum – eller tre och ett dedikerat arbetsrum. Men också gott om praktiska godsaker som bra förvaringsytor, separat tvättstuga med groventré, och carport. Välkommen!

Inspirationsbilder

Ritningar

Typlanlösning OBOS Kvarteret SkogsgläntanRanagård

Obs: Typplanlösning. Denna kan komma att avvika från verkligheten/det kan förekomma mindre ändringar i slutlig planlösning.

En projektutvecklares tankar

Fredrik Löfberg OBOS

Varför välja Kvarteret Skogsgläntan? Så här säger Fredrik Löfberg, ansvarig projektutvecklare på OBOS.

Ett familjärt kvarter med egen skogsdunge, och nio fantastiskt fina kedjehus som bara väntar på sina nya ägare. Här bor du i äganderätt och får maximal villakänsla utan att behöva krångla med att bygga eget. Dessutom med ett riktigt fint läge i Halmstads nya stadsdel Ranagård. Läs mer om allt det fina med Kvarteret Skogsgläntan här.

 

Premiär i ett helt nytt område

Ranagård är en helt ny stadsdel i Halmstad, som får ett riktigt toppenläge inte minst med tanke på närheten både till Tylösand och till golfbanan Halmstad Norra. När allt är klart beräknas området få runt 400 nya bostäder av olika slag. Det är ett område det satsas mycket på, och intresset för att flytta hit är stort, berättar projektutvecklare Fredrik Löfberg.
– Ja, det här ses som ett av de bästa områdena i Halmstad. Kvarteret Skogsgläntan blir också det första projektet vi på OBOS bygger i Halmstad. Det är jätteroligt att äntligen få presentera oss, och extra roligt att det blir med ett så här snyggt kvarter och med kedjehus i äganderätt. Speciellt eftersom mycket annat som byggs är radhus och flerbostadshus.

 

Naturligt möter modernt

Husens träfasader får en lugn och harmonisk färgsättning i mjuka naturtoner och naturkänslan förstärks ytterligare med inslag av levande gröna sedumtak. Själva hustaken får en snygg takbeläggning i zinkfärgad plåt, som bidrar med lite mer modern känsla till det hela. Grundtanken är att husen ska passa in i sin lantliga miljö, förklarar Fredrik.
– Det är ju så väldigt fin natur häromkring, nästan som en engelsk hed!

 

Med egen skogsdunge

Det verkligt speciella med Kvarteret Skogsgläntan hörs redan på namnet. Husen ligger nämligen strödda runt en liten skogsdunge som blir kvarterets egna, gröna oas i tillvaron. En egen intim yta som bara tillhör de nio husen i kvarteret, komplett med mysbelysning för trygghetens skull. Att alla hus gränsar till skogsdungen gör också att varje tomt upplevs som betydligt större än den egentligen är, förklarar Fredrik.
– Precis, tomterna flyter in i dungen, där vi också tänker oss en gemensam mötesplats i form av ett orangeri för mysiga midsommarfiranden, kräftskivor eller kanske barnkalas? Skogsdungen sköts av er som bor i kvarteret, i form av en gemensamhetsanläggning, så ni kan också välja hur ni vill utveckla den. Men tanken är att skötseln ska vara enkel, och varken dyr eller tidskrävande.

 

Perfekta hem för familjelivet

Husen i Kvarteret Skogsgläntan är som gjorda för familjelivet, nästan oavsett hur din familj ser ut. Här finns gott om godbitar, både inomhus och utomhus. Generösa sociala ytor, upp till fyra sovrum, möjlighet till eget hemmakontor, badkar som standard på övervåningen och ett riktigt fint master bedroom med rejäl klädkammare – och dubbla uteplatser.
– Husen är en vidareutveckling av en populär husmodell från Myresjöhus som heter Accent. Vi har helt enkelt tagit en väl beprövad design och förbättrat den ytterligare, säger Fredrik.

 

Och en enklare väg till villalivet

Halmstad växer, och det märks på bostadsmarknaden. Det finns ett stort, uppdämt, behov av nya hem. För att köpa villa på begagnatmarknaden innebär att du måste ta höjd för renoveringar och att köpa tomt och bygga eget kräver både tålamod, kunskap och gott om pengar. Inte minst när det kommer till färdigställandet av tomten.
– Det är vanligt att man bara tittar på prislappen för själva huset och inte riktigt ser helheten. Här flyttar du in i ett helt nytt hus och behöver inte tänka på renoveringar på många år ännu. Och du flyttar inte till någon leråker, även tomten är klar när du flyttar in. Gräsmatta, uppfart, uteplatser och häckar – det enda du behöver göra är att välja växter till dina planteringar, om du nu vill ha några sådana, konstaterar Fredrik.

 

Fredrik, vem kommer trivas här?

De här husen är som gjorda för en barnfamilj med 2-3 barn i olika åldrar som vill flytta ut från centrum och leva villalivet, men ändå ha nära till allt. Kanske jobbar man i Halmstad, men här kan man lika gärna pendla både norrut och söderut. Dessutom har du bra bussförbindelser in till Halmstad och det är klart cyklingsbart också, för den delen.

 

Om jag bodde här…

”Då tänker vi oss att det är en tidig lördagsmorgon. Resten av familjen sover fortfarande gott där uppe, men jag är som alltid morgonpigg, så jag fixar mig en kopp kaffe som jag tar med mig till uteplatsen på entrésidan. Jag vinkar till grannen som är ute med hunden och ser kvarteret vakna till liv, ända tills min yrvakna familj kommer ner i köket på jakt efter frukost.

Ikväll ska vi ha kräftskiva med grannarna, i kvarterets orangeri såklart. Jag och min fru ansvarar för tillbehören, så efter frukost åker vi och handlar. När vi kommer hem lagar vi mat tillsammans i vårt fina kök och eftersom jag är bannlyst från tvättstugan, efter lite för många incidenter, passar min fru på att köra en maskin eller två. Det blir en del tvätt i en aktiv barnfamilj…

Dagen går snabbt, och vips är det dags att göra oss i ordning för kvällen. Jag sänder ett varmt tack till arkitekten som ritade in två badrum i huset… Festen blir succé, det är verkligen lyxigt med en egen liten festlokal i kvarteret. Och kvällen avslutas med en annan lyx med att bo just här: vi cyklar ner och tar ett kvällsdopp i havet!”

Här hittar du mer information om närområdet

Söndrumshallen med Gymnastikens hus
Padelbana i kvällssol Ringenäs
Tjejer i kvällssol i sanddynorna i Tylösand

Att bo i Ranagård Halmstad!

Med landet i ryggen 20 cykelminuter från stan

 

I Halmstad finner du ett levande kultur- och nöjesliv, en aktiv fritid och en stor småskalighet som berikar själen! De många gårdsbutikerna erbjuder närodlat till såväl invånare som turister som här kan leva ett saltstänkt liv med närhet till stadspuls! I Halmstad bor du mellan Göteborg och Malmö – och via båt når du Grenå i Danmark på ett kick.

 

Halmstads nyaste område är så nytt att det bara finns på ritningsbordet än! I öster finner vi Albinsro, i norr och väst avgränsas området av Gamla Tylösandsvägen.

Ranagård blir en egen stadsdel med äldreboende, förskola och skola – och flera hundra bostäder. 550 på ett ungefär. Bebyggelsen blir blandad, här finner vi hyresrätter, bostadsrätter och egnahem, i olika form och utförande. I områdets gröna parkstråk planeras både aktivitetspark och lekplats.

Vardagen här är enkel. Bussen tar dig till Halmstad centrum på ca 20 minuter, cyklar gör du på samma tid. Här bor du med lantlivet i ryggen, på bekvämt avstånd från allt du behöver. I en radie om några få kilometer hittar du allt och lite till. Handelsområdet Flygstaden ligger bara tre kilometer bort, Söndrums centrum två. Längs vackra landsvägar tar dig smidigt till utflyktsmål som Tylösand, Möllegård och Heagård – allt beroende av om det är hemgjord glass, heta after beacher eller kanske en charmig shoppinglunch du är ute efter. Konstmuseum Mjellby ligger också i krokarna liksom ett flertal små gårdsbutiker.

Handelscentrum Flygstaden servar dig med stormarknader, Systembolag och diverse butiker av skiftande karaktär. Här finns också gym och restauranger. Åt Söndrum till finner du bibliotek, närbutik, restauranger, apotek med mera. Än närmre har du till Bäckagård med vårdcentral, apotek och hembygdsgård. Flertalet skolor och förskolor ligger på gångavstånd från området.

För dig som gärna tar en löprunda finns flertalet möjligheter i naturreservat, längs landsvägar med vidsträckta åkrar och fält samt längsmed havet en bit bort. Söndrumshallen erbjuder all form av racketsport och vägg i vägg huserar Halmstad Frigymnaster som levererar gymnastik på elitnivå. Fotbollslaget Astrio håller till vid Hallägrahallen intill och har flertalet planer att spela på. På Söndrumsskolans område har man uppfört en fin skatepark. I närområdet finns också flertalet golfbanor i toppklass. Här spelas även padel sommartid och kalla vintrar kan man åka skridskor på dammarna och skidor i spåren. Golfarenan erbjuder spår i konstsnö och här hyr du din utrustning billigt om du inte har egen. Gillar du att surfa/kitesurfa är förhållandena ofta optimala i Ringenäs.

OBOS
______