Rönn i träd mot blå himmel Bergsgård
Nypon på kvist Eldsberga
Nypon på kvist Eldsberga
Kantareller i svampkorg på sten i skogen

Eldsberga

Här bor du i det lantliga lugnet nära naturen, och tar dig lätt in till centrum med buss eller bil!

Området

Eldsberga ligger ungefär 12 km söder om Halmstad centrum. Här bor du i det lantliga lugnet nära naturen och tar dig lätt in till centrum med buss eller bil om du skulle vilja ha mer än ortens utbud av service. Här finns bl. a en  pizzeria, distriktssköterska, BVC och frisör och det är bara ca 4 km till Gullbrannas, Laxviks eller Tönnersas stränder.

Buss 314 går genom Eldsberga och Riksväg 15 som passerar nära orten erbjuder ytterligare två linjer (324 och 320)

Hav, skog och sjö

Eldsbergabygden sträcker sig från havet i väster till skogen i öster. Här finns hav och sjö, bördig landsbygd och tätort, många intressanta platser och en spännande historia. Du kan ta del av den bl. a genom att besöka hembygdsgården Dammen på orten. Det är en aktiv förening som håller till i husen kring gården. Här finns bl. a bagarstuga, snickarboa och smedja och man anordnar bl. a midsommarfest, kulturvandringar, kulturafton och julstuga.

Eldsberga kyrka byggdes på 1100-talet och är en av Hallands bäst bevarade romanska kyrkor. Den står högt belägen på en rullstensås och syns från långt håll! Här hålls aktiviteter för alla åldrar – från ”kyrkis” till körverksamhet.

Fritidsaktiviteter

På Gullbrannagården anordnas också en hel del aktiviteter. Dit tar du dig lätt på cykel och får till på köpet en trivsam färd genom böljande landskap. Ta med dig badhandduken eller promenadskorna och njut av stranden eller naturen i naturreservatet!

Till föreningslivet hör bland annat Eldsberga Innebandyklubb, Eldsberga Gymnastikförening med pass som passar alla i Eldsbergahallen, Eldsberga Tönnersjö scoutkår som erbjuder barn från andra klass och uppåt en meningsfull fritid!

Golfbanan i Tönnersjö är en 18-hålsbana med hög standard på greenerna. Det finns också en Pay & Playbana som är utöver det vanliga.

PRO Eldsberga är en aktiv förening som hittar på diverse aktiviteter. Bland annat har man anordnat middagar, boulespel, fester, resor och vandringar!

Service

Förskolor

Havets förskola, Saffransgränd 14S
tjernarps förskola
Eldsberga förskola, Prästvägen
Gullbranna förskola, Mejramvägen 14

Skolor

Eldsberga skola (åk F-6) samt fritidshem, Prästvägen
Trönningeskolan (åk F-9), Laxviksvägen 30

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Närliggande områden

Trönninge

Omgivningarna i Trönninge är flacka och vackra, med bara ca 2 km till stranden!

Genevad

En tätort i det öppna landskapet nära till både stad och landsbygd, skog och hav.

Laxvik | Påarp

Laxvik har en mindre familjestrand med små vikar med gräsytor och klippor runt om.

BEVAKNING
______

Vill du bo i Eldsberga?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!