Fammarp Onsjö - väg och hästhage
Flygbild över Fammarp/Onsjö
Kantareller i svampkorg på sten i skogen
Flygbild Fammarp

Fammarp

Fammarp är ett litet pittoreskt villaområde på vägen mellan Söndrum och Ringenäs, alldeles intill det mindre samhället Onsjö i utkanten av Gullbrandstorp på väg mot Ringenäs.

Området

Fammarp är ett litet pittoreskt villaområde på vägen mellan Söndrum och Ringenäs, alldeles intill det mindre samhället Onsjö i utkanten av Gullbrandstorp på väg mot Ringenäs. Vackert inbäddat i lantlig miljö, med cykelavstånd till stad, hav och skog, bor man fridfullt här.

Här passerar och stannar buss nummer 330 som tar dig till stan på en kvart.

Vill du cykla på utflykt finns flertalet mål i ditt område – Riccardos på Möllegård bjuder på möjligheter till italiensk glass och lunch i härlig miljö. Kafé Heagård bjuder på lantlyx med lunch och fika, picknick i parken och närbelägen shopping. Shopping och frisör finner du nära på Ruthiga Emma, titta in för inspiration! På omåttligt populära Ringenäs strand tar du långa promenader eller ett dopp i havet, kanske har du picknicken med dig hit!? Surfarna hänger gärna här när vindarna ligger rätt!

Golf och padel

Inom Halmstad finns inte mindre än sex 18-hålsbanor, de närmast belägna är Ringenäs Golfbana och Volkswagen Golfarena; två guldklimpar för träningsintresserade, men även Tylösand GK och Vilshärad GK ligger på cykelavstånd. Ringenäs Golfklubb är bland Sveriges högst rankade banor på svenska golfpaket med omdömen som bl a ”Sveriges vackraste bana” och ”Sveriges bästa golfrestaurang”. Klubben bedriver också hotellverksamhet och den relativt nya sporten padel utövas här.  Padelbanan har en av Sveriges absolut finaste utsikter då man i spelet kan pausa för en blick över Tylön och horisontlinjen!

Och om padel är en sommarsport på Ringenäs (inomhus i Söndrumshallen 4 km bort hittar vi 3 banor till) stoltserar Golfarenan intill med vintersport! 2012 utsågs man av tidningen Svensk Golf till Sveriges bästa träningsanläggning och vintern 2013/2014 provade man att anlägga ett skidspår producerat av konstsnö, med gott resultat! Ett attraktivt tillskott till området

Restriktiva byggbestämmelser kring hästgårdarna söder om Gullbrandstorp säkerhetsställer att rekreationsområdena här inte växer bort i områdets exploatering. Därmed bibehålls ridsporten och landskapets kvalitéer vilket är en tillgång för ortens invånare i det rörliga friluftslivet.

Serviceutbudet

Idag finns i Gullbrandstorp en läkarmottagning, livsmedelsbutik, pizzeria, bensinmack och diverse företag. Flygstaden och centrala Halmstad ligger på behagligt avstånd, och än närmre finner du lanthandel i form av Kaggagård och Susegårds Gårdförsäljning som säljer närodlade grönsaker. I Frösakull finns också läkarmottagning, livsmedelsbutik och restaurang. Mer om vad som finns i respektive område hittar du i länkarna i texten eller här bredvid. Till exempel kan du som är aktiv där läsa att det finns gott om föreningar i Gullbrandstorp!

Ni förstår ju hur bra ni har det om ni bor i Fammarp! Lantligt nära får en ny innebörd – här är ju nära till allt som ger livet en extra mening!

Service

Förskolor

Gullängens förskola med fyra avdelningar (1-5 år), Furugatan 14
Vilshärads förskola (1-5 år), Skälviksvägen 2
Gullbrandstorps förskola (1-5 år), Skolgatan 7

Skolor

Gullbrandstorpsskolan (År F-9), Grangatan 11
Frösakullsskolan (År F-5), Lokes väg 2
Söndrumsskolan (År 5-9), Knut Peters väg 21

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Gårdsbutik

Susegårds Gårdsbutik

Bilder från området

Närliggande områden

Gullbrandstorp

Gullbrandstorp växer! Området ligger 9 km nordväst om Halmstad och har ett rikt föreningsliv.

Ringenäs

Lite drygt en mil från centrala Halmstad, med ett attraktivt läge nära hav och golfanläggningar.

Albinsro

På Albinsro bor du med landsbygden i ryggen och på cykelavstånd till det mesta.

BEVAKNING
______

Vill du bo i Fammarp?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!