Stadsfest i Halmstad centrum
Spång i sanddynor med kvällshimmel som bakgrund Tylösand
Bad i solnedgången på Tylösand strand i Halmstad

Nyfiken på Halmstad?

Staden med 3 hjärtan är Västkuststaden med den lilla stadens charm på ett utmärkt läge nära storstädernas puls!

Att köpa bostad handlar ju om så mycket mer än att bara hitta en bostad. Man vill hitta hem. Man vill trivas i sin omgivning, dra nytta av ställen man gillar i sin närhet. Vi på Bostad&Co tror att det är viktigt för trivseln och helheten.

Ännu svårare är det att hitta den där platsen om man inte ens kommer ifrån stan! Därför vill vi helt sonika passa på att tipsa om våra favoritställen i Halmstad. De är många och fler tillkommer hela tiden. Därför kommer den här sidan att uppdateras då och då. Du får gärna tipsa oss om dina smultronställen och favoritplatser. Vem vet? Kanske kommer de med här på listan så småningom!

Medan våra smultronställen beskriver en specifik plats går vi i områdesbeskrivningarna lite mer på djupet i vad som finns just i hela det område du är intresserad av, och generellt om Halmstad vill vi säga detta:

Halmstad på kartan

Halmstad har ett perfekt läge mitt emellan Göteborg och Malmö. Staden nådde under våren 2018 hela 100 000 invånare och siktar mot 150 000 till år 2030. Genom staden ringlar sig Nissan, en 186 kilometer lång å som mynnar ut i Kattegatt. Nissan med sina goda fiskemöjligheter tros vara en av de största anledningarna till att folk en gång i tiden bosatte sig i Halmstad. Det var i Nissan som den berömda Halmstadlaxen fångades och exporterades redan på 1600-talet! Halmstads historia sträcker sig dock mycket längre tillbaka än så. Gamla ruiner i Övraby strax utanför Kärleken vittnar om ett samhälle där människor redan på 1000-talet började bygga upp det vi idag kallar för Halmstad.

Stränderna

I folkmun är Halmstad mest känt för att vara en av Sveriges bästa sommarstäder. Den största anledningen till utmärkelsen är utan tvekan Tylösand. Hit vallfärdar turister för att njuta av strandlivet, äta gott och för att gå på Hotel Tylösands välbesökta After Beacher och konserter som varje sommar gästas av välkända artister. Upp emot 40 000 personer lapar sol på stranden här en solig högsommardag, och de bevakas alla av livräddarna på Svenska Livräddningssällskapet som har sin bas och skola här! Men Tylösand är inte allt. Staden har en lång kust med många omtyckta badstränder.

Smålands Riviera

Till exempel sommarparadiset Östra Stranden som ibland kallas för Smålands Riviera. På 50-talet fanns här 90 villor, över 300 kolonistugor, ca 150 så kallade masonittält och i dynområdet fanns ca 600 badstugor. Under samma årtionde tillkom ytterligare 500 stugor! Än idag är området oerhört populärt och många suktar efter en stuga vid havet i bukten. Men som sagt – lugnare små vikar och charmiga stränder finns det verkligen gott om och du hittar många av dem på denna sida!

Golfhuvudstaden

Tiotusentals golfare åker gärna till Halmstad för att spela golf varje år och det är inte för intet man kallar sig Golfhuvudstaden. Man har flera gånger blivit framröstad till Årets Golfstad tack vare av sin fantastiska natur och golfkultur. Här hittar vi sex 18-hålsbanor, en av världens bästa träningsanläggningar och flera pay and play banor. Den mest välkända är Halmstad Golfklubb som arrangerat flera stora tävlingar på den Norra banan, bland andra Solheims Cup 2007, och som blivit framröstad som Sveriges bästa 2005. Restaurangen här (Halmstad Golfrestaurang) har utsetts till Sveriges bästa Golfkrog flera år i rad!

Halmstad City

Efter en lång dag så kopplar man gärna av på en av alla restauranger eller uteserveringar i centrum där huvudstråket Storgatan skapar en härlig atmosfär. Halmstad City är en aktiv cityförening som ser till att hitta på diverse roliga aktiviteter under hela året för att främja folklivet och handeln i staden – allt från större evenemang till små events firas här!

Hälsa och sport

Halmstad kommun satsar på hög folkhälsa och arbetar för att underlätta träning för invånarna och för att göra det roligt att röra på sig. Det finns ett brett utbud av anläggningar och hundratals allmänna ytor för mer eller mindre spontana aktiviteter – bland annat finner vi utegym, skatepark, frisbeegolf och det fria utomhusbadet Brottet i den långa raden av platser. Staden har fostrat flera framgångsrika idrottsprofiler och lag genom åren och de mest kända är kanske Halmstad BK och HK Drott. Klubbarna har en framgångsrik historik med flertalet SM-guld och andra utmärkelser. HBK spelar på Örjans Vall, utsedd till Sveriges vackraste arena som ligger precis vid Nissan.

Namedropping (när vi känner oss extra stolta)

HBK har fostrat flera välkända spelare, bland annat Fredrik Ljungberg som spelat i både Arsenal och landslaget. Även pingis är en stor sport i Halmstad och Halmstad BTK är en av landets mest välkända och välkänd är även spelaren Jörgen Persson från stan. Halmstad Frigymnaster, Hylte/Halmstad Volley Bollklubb, Halmstad Fältrittsklubb är andra föreningar som det går bra för och lite mer ”name dropping” lämnar oss med namnen Susanne Ljungskog (cykel), Sofia Arvidsson (tennis och padel) Rolf Petersson (kanot), Bengt ”Bengan” Johansson och Bengt ”Böna” Hansson (handboll), bland många andra!

Vi är övertygade om att du också kommer trivas i Halmstad – känn dig varmt välkommen!

Bilder från Halmstad

Vi vill att du ska trivas där du bor!

Vad är viktigt för dig i ditt absoluta närområde?

Våra smultron

Var aktiv i Grötvik

Söta och salta bad

Bad i pool, simmande flickor under ytan Brottet smultronställen i Halmstad

badliv

vilket bad passar just dina behov och önskemål?

BEVAKNING

Vill du bo i Halmstad?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!