Holms bygdegård
Hästhage med häst i Holm
Kyrkan i Holm
Fjäril påfågelöga på fjärilsbudleja

Holm

7 km norr om Halmstad ligger det lilla omtyckta  och expanderande samhället Holm.

7 km norr om Halmstad ligger det lilla omtyckta och expanderande samhället Holm med ca 700 invånare. Här byggs det många nya hem och vi förstår varför! Samhället omgärdas av vackra omgivningar, där särskilt Vapnödalen breder ut sig i syd och väst med sin vackra jordbruksmark. Nyårsåsens skogsklädda marker ligger i norr och öst. Bra vägar leder in till Halmstads centrum och vill man vidare söderut eller norrut på E6:an har man snabb access till den.

Lite historia

Holm är en gammal bygd med anor bortåt 5000 år i tiden. Gravrösen och stensättningar från bronsåldern och järnåldern finns bevarade liksom minnen från 1600-tal och 1800-tal.

Holms kyrka är från 1100-talet och rakt över gatan från den finns en bygdegård som ofta står värd för både bröllop och födelsedagsfester.

Entreprenörskap på orten

Den egna golfklubben Holms GK har över 1400 medlemmar och en egen golfkrog som klubben driver med hjälp av en meriterad kökschef. Banan håller hög klass och samarbetar med Skogaby GK och Rydö GK.

Entreprenörsandan stannar inte där utan kompletteras bland annat av gårdsbutik, hantverksfirmor, fotvårdsklinik, bed & breakfast och maskinuthyrning. Det finns också en stor andel föreningar i byn.

Bo i Holm

Holm har ett byalag som är aktivt och omtyckt. De anordnar fester, pubaftnar, barndisko med mera. Allt för att stärka den sammanhållning som gör Holm till en särskilt trevlig plats att bo på!

Vill man bo närmare Halmstad centrum men i ett familjärt och lugnt område med åkerlandskap runt knuten, ja då är Holm ett ypperligt alternativ.

Förskolor

Holms förskola har profilen hälsa, natur och rörelse. Välkommen, glädje, tillgänglighet, utforskande och tillsammans är fem begrepp som pedagogerna strävar mot i verksamheten.

Skolor

Sofiebergsskolan (åk F-3)
Kärlekens skola (åk 4-9)

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Öppen förskola

Både Holms Kyrka och Kärlekens Kyrka erbjuder öppen förskola 0-6 år där man kan träffa andra föräldrar och barn för en stunds lek, sångstund och fika. Se Svenska Kyrkans hemsida för uppdaterade tider.

Lekplats

På lekplatsen Skolvägen finns möjlighet till aktiviteter för barn i olika åldrar. Klätterställningen går att klättra runt och det finns olika varianter av gungor. I träddungen finns en hinderbana och vintertid kan man åka pulka på den lilla kullen här! Lekplatsen är upplyst kvällstid.

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Närliggande områden

Kärleken

Kärleken är en äldre stadsdel ca 3 km norr om centrala Halmstad full av historia och aktivitet.

Ågarp|Tiarp

I Ågarp bor man med direkt landetkänsla men har fortfarande nära till stort serviceutbud.

Kvibille

I Kvibille finns ett rikt utbud av fritidsaktiviteter i och omkring samhället.

BEVAKNING

Vill du bo i Holm?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!