Gungor i bostadsområde Knebildstorp
Sandlåda på lekplats Knebildstorp
Stranden nedanför Knebildstorp
Lekplats i bostadsområde Knebildstorp

Knebildstorp

Knebildstorp ligger med ett centralt läge och har närhet till det mesta. Här bor man i lugna kvarter med låg bebyggelse och har nära till både grönområden och hav.

Knebildstorp ligger med ett centralt läge och har närhet till det mesta. Här bor man i lugna kvarter med låg bebyggelse och har nära till både grönområden och hav. Till centrum är det ca 3 km, havsbad ca 300 m, Brottets utomhusbad ca 500 m samt till Tylösands hela utbud av strandliv, after beach, spaupplevelse och golf endast 6 km.

Havet och skogen

Närheten till havet ger mer än långgrunda badmöjligheter. Prins Bertils stig slingrar sig förbi utmed havet, en led mellan Slottet och Möllegård som är rik på natur- och kulturupplevelser. Läs informationstavlorna, stanna upp för en stund och låt havsvindarna viska Halmstads historia. Leden är 18 km lång, delvis belyst, och tar dig bland annat igenom Aleskogen och Eketånga naturreservat.

Aleskogen, skogsremsan som återfinns utmed Västra Stranden, är en av Sveriges fågelrikaste platser med ca 25 arter och kring 200 par som häckar här årligen. Även floran är artrik och en av de vackraste blommorna, svärdsliljan, lyser här gul i kärren.

 

Aktiv fritid

Vill du hellre bada i utomhusbassäng söker du dig till Brottet och Simstadion, en välkänd träffpunkt på sommaren, både som badplats och konsertarena. Den inofficiella benämningen Brottet kommer från att man här bröt sten från 1830-talet till början av förra seklet. Småningom vattenfylldes dessa till glädje för simmare sedan 1920. Simstadion är det officiella namnet. Tempererat renat havsvatten som hämtats ur havet utanför till de tre bassängerna – en 50-meters motions-/tävlingsbassäng och en undervisningsbassäng samt en småbarnsbassäng. Här finns även vattenrutschbana. Kioskförsäljning finns liksom omklädningsrum med dusch och bastu mot låg avgift. Simskolan här blir snabbt fulltecknad om sommaren och säsongen håller i sig juni-augusti. Fri entré.

På behagligt gångavstånd finns mataffär och barnens favorit Äventyrslandet med intilliggande restaurang Wild West.

För golfälskaren är det promenadavstånd till Flygstadens Golfklubb. Klubben bildades 2003 och har cirka 300 medlemmar. Banan är en 9-hålsanläggning med 3 st par 4-hål, resterande par 3-hål, par 30 och erbjuder utmaningar både för scratchspelare och nybörjare. På banan erbjuds även pay and play vilket gör att även icke hcp-spelare kan spela här.

Förskolor

Kimbogårdens förskola, Fågelvägen 45
Karlsro förskola, Väderögatan 4
Västanvindens förskola, Skånegatan 13

Skolor

Slottsjordsskolan (Åk F-3)
Brunnsåkersskolan (Åk 4-9)

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Närliggande områden

Rotorp

Eftertraktade Rotorp bjuder på lugn och ro i omedelbar närhet till centrala Halmstads puls.

Alet

Alet ligger på gång- och cykelavstånd från centrala Halmstad och Söndrums centrum.

Söndrum

Söndrum är eftertraktat och har ett utmärkt läge med cykelavstånd till det mesta!

BEVAKNING
______

Vill du bo i Knebildstorp?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!