Häststall i Mickedala
Stall Mickedala
Hästransporter på Mickedala
Galgberget skog

Mickedala

Mickedala ligger i början av gamla kustvägen till Falkenberg och vidare till Göteborg. Här finner du lugn och ro i omedelbar närhet till centrala Halmstad, Galgberget och Länssjukhuset i Halmstad.

Området

Mickedala ligger i början av gamla kustvägen till Falkenberg och vidare till Göteborg. Här finner du lugn och ro i omedelbar närhet till centrala Halmstad, Galgberget och Länssjukhuset i Halmstad. Den stora Västra Kyrkogården med kapellen St Katarina och St Anna erbjuder stunder av kontemplation i form av fina promenadvägar. Stora gator såsom Karlsrovägen och Magnus Stenbocks väg korsar stadsdelen som i huvudsak består av friliggande villor, många från 1930-talet.

Låg bebyggelse i grön omgivning

Det som kännetecknar området är de gröna omgivningarna, den låga bebyggelsen och placeringen mellan Halmstads centrum och Flygstadens köpcentrum. Flygstaden ligger sedan 2002 invid flygplatsen och här erbjuds ca 25 butiker med inriktning främst mot hus och hem, sport och fritid. Cykel- och gångvägar leder dig hit. Bussarna trafikerar regelbundet området med flera turer och linjer.

Aktiv fritid

Vill du vara aktiv har du hittat alldeles rätt. På gångavstånd finner du en boulehall, träningsanläggningar, fotbollsplaner, ridhus och inte minst Galgbergsområdet bakom Halmstad Sjukhus med sin fina natur och slingrande promenadvägar. Simmar gör du i Actics simbassänger eller, efter en cykeltur, i havet på Västra Stranden.

Här drivs det kommunala ridhuset av Halmstad Fältrittsklubb. Ridskolan är kvalitetsmärkt, vilket innebär att den uppfyller kraven som ställs av Svenska Ridsportsförbundet. Klubben är mycket aktiv och håller träningar och tävlingar på den fina anläggningen.

På Galgberget finner du också den fina och populära lekplatsen Sagoängen, inbäddad i bokskogen som planterades här på 1860-talet.

I området ligger Mickedala Odlingsförening med ca 60 medlemmar som förespråkar ren mat och miljö. Här hyr du en halv odlingslott om 50 kvm, och på denna får du inte använda bekämpningsmedel.

Service

Förskolor

Västanvindens förskola med tre avdelningar (1-5 år),
Skånegatan 13
Karlsro förskola med tre avdelningar (1-5 år), Väderögatan 4
Kimbogårdens förskola med tre avdelningar (1-6 år),
Fågelvägen 45
Höjdens förskola
Guldfiskens förskola med specialinriktning på allergier och
infektionskänsliga barn, Bohusg 2 A
Sömntutans förskola öppen dygnet runt, året om (1-12 år), Rhedinsgatan 14
Musans förskola (privat, 1-5 år)
Vittra förskola, Nymansgatan 23 (privat)

Skolor

Slottsjordsskolan (år F-5) Skånegatan 25
Brunnsåkersskolan (år 6-9) Flygaregatan 2
Internationella Engelska Skolan (privat, år 4-9)

Öppen förskola

Norre Katts Öppna Förskola – Badhusgatan 1

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Närliggande områden

Väster

Pampiga Väster sträcker sig från Västra Stranden och Aleskogen bort till Galgberget vid sjukhuset.

Rotorp

Eftertraktade Rotorp bjuder på lugn och ro i omedelbar närhet till centrala Halmstads puls.

Centrum

Halmstads hjärta, beläget längs Nissan med ett charmigt centrum och många parker!

BEVAKNING
______

Vill du bo i Mickedala?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!