fbpx
Onsjö i Gullbrandstorp
Onsjö i Gullbrandstorp
Tempo i Gullbrandstorp
gummistövlar och höstkantareller i Mahult

Onsjö/Gullbrandstorp

Onsjö är ett mindre samhälle precis i utkanten av Gullbrandstorp som angränsar till Fammarp, ett litet villaområde.

Området

Onsjö är ett mindre samhälle precis i utkanten av Gullbrandstorp och nästgårds härifrån ligger även området Fammarp som är ett litet pittoreskt villaområde på vägen mot Ringenäs.

Gullbrandstorp ligger ungefär 9 km nordväst om Halmstad och har under senare år fått ett rejält uppsving vad gäller inflyttning och nybyggnation. Den förbättrade vägstandarden samt närhet till stränderna i Vilshärad, Ringenäs och Haverdal bidrar till befolkningsökningen.

Inte långt härifrån ligger Ringenäs strand som är omåttligt populär under årets samtliga månader för såväl bad som långa promenader. Ringenäs Golfbana och Volkswagen Golfarena är två guldklimpar för träningsintresserade. Ringenäs Golfklubb är bland Sveriges högst rankade banor på svenska golfpaket med omdömen som bl a ”Sveriges vackraste bana” och ”Sveriges bästa golfrestaurang”. Klubben bedriver också hotellverksamhet och den nya utomhussporten Padel utövas här. Padelbanan har en av Sveriges absolut finaste utsikter då man i spelet kan pausa för en blick över Tylön och horisontlinjen!

Och om Padel är en sommarsport stoltserar Golfarenan intill med vintersport! 2012 utsågs man av tidningen Svensk Golf till Sveriges bästa träningsanläggning och vintern 2013/2014 provade man att anlägga ett skidspår producerat av konstsnö, med gott resultat! Ett attraktivt tillskott till området.

Restriktiva byggbestämmelser kring hästgårdarna söder om Gullbrandstorp säkerhetsställer att rekreationsområdena här inte växer bort i områdets exploatering. Därmed bibehålls ridsporten och landskapets kvalitéer vilket är en tillgång för ortens invånare i det rörliga friluftslivet.

Idag finns i Gullbrandstorp en läkarmottagning, livsmedelsbutik, pizzeria, bensinmack och diverse företag. Flygstaden och centrala Halmstad ligger på behagligt avstånd, med lanthandel, restaurang och café däremellan. Heagård och Möllegård är bra exempel på utflyktsmål i närheten om du blir sugen på delikatesser och fina miljöer! Därtill finner du inte långt från Gullbrandstorp Mjellby Konstmuseum som erbjuder konstutställningar med välkända konstnärer samt aktiviteter därikring, samt Kaggagård om du söker närodlade grönsaker. Området trafikeras av busslinjer nr 10, 30, 75, 330 och 350. Turtätheten är två turer i timman under dagtid. En bra och flitigt använd cykelväg finns också in till Flygstaden och centrala Halmstad.

Gullbrandstorp har ett rikt föreningsliv. Hembygdsföreningen är aktiv och har bl. a anordnat vandringar, midsommarfirande och kulturaftnar. Medlemmar har möjlighet att hyra föreningens stuga eller lada. Även Samhällsföreningen är mycket aktiv. På Gullevi IP kan du se GAIS spela fotboll och för barn och unga finns t ex scouterna i området. Onsjö IF kör gympa för vuxna och barn och när det kommer till innebandy kör duktiga Kustens IF på för fullt. HGH (fotboll) är också mycket aktiva. Det är ett samarbete mellan de tre klubbarna Haverdal IF, Gullbrandstorp AIS och Harplinge IK, där ungdomsverksamheterna samverkar. På fredagskvällarna bedriver Gullbrandstorps Föräldraförening fritidsgårdsverksamhet i Gullbrandstorpsskolans lokaler.

Gullbrandstorp har också ett par fina lekplatser, ett utegym och en motionsslinga som är 1,2 km lång.

Service

Förskolor

Gullängens förskola med fyra avdelningar (1-5 år), Furugatan 14
Vilshärads förskola (1-5 år), Skälviksvägen 2
Gullbrandstorps förskola (1-5 år), Skolgatan 7

Skolor

Gullbrandstorpsskolan (År F-9), Grangatan 11
Frösakullsskolan (År F-5), Lokes väg 2
Söndrumsskolan (som boenden i Onsjö tillhör) (År 5-9), Knut Peters väg 21

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

 

Närliggande områden

Gullbrandstorp

Gullbrandstorpsskolan
Gullbrandstorp växer! Området ligger 9 km nordväst om Halmstad och har ett rikt föreningsliv.

Ringenäs

Damm i kvällssol med vy över havet i Ringenäs
Lite drygt en mil från centrala Halmstad, med ett attraktivt läge nära hav och golfanläggningar.

Albinsro

Albinsro - vita hus på rad med stenmur
På Albinsro bor du med landsbygden i ryggen och på cykelavstånd till det mesta.

BEVAKNING
______

Vill du bo i Onsjö/Gullbrandstorp?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!