rapsfält, gula blommor
Öringe
Svamp i mossa
Äppelträd

Laholm | Öringe

Öringe är en mysig småort i Veinge Socken. Här bor du i ett böljande naturlandskap mellan Halmstad och Laholm!

På cykelavstånd

Veinge ligger bara 10 minuter från Öringe. Här ligger det populära, tempererade utomhusbadet, Veingebadet, som är populärt bland barnfamiljer och ungdomar! Veinge har ca 1200 invånare och villasamhället har ett bra serviceutbud med idrottsplatser, bank, affärer och restaurang, skola och äldreboende.

Tycker du om att dansa ligger Ramshall i närheten! Det är ett av Hallands större dansställen och här dansas till till kända orkestrar varje vecka året om!

Ett annat trivsamt utflyktsmål är Ulvereds hjorthägn med butik och restaurang. Anläggningen erbjuder en helhetsupplevelse kring djur, natur och viltmat!

10 minuter tar det att cykla till Tönnersjö Golf. Golfbanan är en 18-hålsbana med hög standard på greenerna. Det finns också en Pay & Playbana som är utöver det vanliga. Här bjuds på spännande utmaningar i lätt kuperad terräng och naturen här är mycket vacker.

Till Genevad cyklar du på 20 minuter. Gillar man att odla finns inspirerande Genevad Nygård som driver självförsörjning och småskalig ekologisk odling på gården och erbjuder föreläsningar och rundvisningar. I köpcentret Geva finns butikslokaler och en liten jourbutik som också fungerar som postombud. Här finns också en zoobutik för exotiska djur.

Storemosse naturreservat är ett stort sammanhängande myrkomplex med naturliga blandskogar. Det kan vara besvärligt att ta sig fram men det går att vandra i området och uppleva dess natur ca 4 km från Öringe!

Förskola & Skola

Öringe skola och montessoriförskola benämner sig själva som ”Den lilla skolan med det stora hjärtat”. Här erbjuds små barn- och elevgrupper och hög personaltäthet, där elever och lärare samarbetar mellan klasserna. Gemenskapen är stor och utemiljön inspirerar till lek och utevistelse i naturen. Öringe Montessoriförening är ett föräldradrivet kooperativ där alla föräldrar är engagerade i skolans utveckling.

Du hittar skolans fina hemsida här

Närliggande områden

Genevad

En tätort i det vackra öppna landskapet nära till både stad och landsbygd, skog och hav.

Laholm

Den mysiga lilla staden som erbjuder både historia och modern industri, nära till skogen och havet.

Tönnersjö

Här bor du i det lantliga lugnet nära naturen, och tar dig lätt in till centrum med buss eller bil!

BEVAKNING
______

Vill du bo i Öringe?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!