Ringsegård Falkenberg havet
Ringsegård Falkenberg strand
Kaprifol
Himmel med moln

Falkenberg | Ringsegård

Ringsegård är ett väldigt omtyckt område som ligger inbäddat i en fin halländsk kustnatur.

Ringsegård är ett väldigt omtyckt område som ligger inbäddat i en fin halländsk kustnatur. Här finns naturreservaten Grimsholmen och Smörkull alldeles intill knuten, vilket naturligtvis präglar områdets karaktär och boendet här.

Området

Bostadsområde har tilltagna tomter och hus från olika epoker. Det ger ett lummigt och trevligt intryck och fina gångstigar förbinder kvarteren med varandra. Här bor du med gångavstånd till havet och utsikt över fälten mot Skrea Kyrka.

Ringsegård är beläget söder om Skrea Strand och Falkenberg, där det senare ligger knappa milen bort. Du tar dig lätt till Stortorget på fina cykelvägar, med buss eller bil. Vill du ta tåget ligger det ca 15 minuter bort och här parkerar du lätt i anslutning till järnvägen. För daglig service finner du sommartid en butik på Hansagårds camping, annars finner du närmaste livsmedelsbutik i Hjortsbergs Centrum ca 4 km bort. Här finns också annan service som apotek, bageri, pizzeria, blomsterbutik mm.

Stranden

Badstranden är en 2 km lång barnvänlig sandstrand med en stillsammare och mer naturnära profil än Skrea Strand. Här förbinds ön Bastuholmen med land via en stenpir. Prova krabbmete här! Norr om denna kallas stranden Hansagård. Söderut ligger Grimsholmen naturreservat.

På den halländska strandängen springer strandskatan mellan tuvorna och söker föda och har du tur ser du tornfalken ryttla i jakt på sin. I området håller betande får och nötboskap landskapet öppet och här kan man ströva i timtal för att finna ro i själen och njuta av utsikten.

Fritiden

Söker du mer aktivitet kanske vind- och kitesurf passar dig. I norra-mellersta delen av stranden finns en 300 m lång zon där du då kan hålla till. Här är dynerna inte lika höga som på Skrea. Det är tillåtet att parkera bilen på delar av stranden, vilket gör det lätt att transportera utrustning.

Det är inte heller långt till Falkenberg Ridhus eller ishallen på Kristineslätt.

Att området är omtyckt vittnar campingplatserna om! Hit reser man gärna tillbaka.

Konstcafét Ringsegården är en upplevelse och utflyktsmål dit du kan ta dig för att uppleva en härlig atmosfär. De är störst i Sverige på att erbjuda varierande och storslagna utställningar med konstverk och böcker. Här finns också en presentbutik.

Läs mer på visitfalkenberg.se

Förskolor

Kooperativa förskolan Barnens Bikupa (i området) www.barnensbikupa.nu
Montessoriförskolan Snäckan i Skrea

Skolor

Hjortsbergsskolan (F-5 med fritidshem och grundsärskola F-9)
Tullbroskolan (år 6-9)
Söderskolan (F-9)

Läs mer om skolorna här:

https://montessorifalkenberg.se/

https://www.falkenberg.se/1/skola–barnomsorg.html

BEVAKNING
______

Vill du bo i Ringsegård?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!