Trönninge kyrka
Trönninge skola
Rapsfält i Trönninge
Tuvavallen Trönninge

Trönninge

Omgivningarna i Trönninge är flacka och vackra, med bara ca 2 km till stranden!

Området

Trönninge är kyrkbyn i Trönninge Socken som ingick i Tönnersjö härad fram till 1974 då det blev en del av Halmstad Kommun. Kyrkan som tronar här har ett medeltida ursprung och har byggts om vid några tillfällen, senast i nygotisk stil under sent 1800-tal av arkitekten Sven Gratz. Platsen, som ligger i höjd med Laholmsbukten, 8 km sydost om Halmstad Centrum, har lämningar redan från stenåldern och består av bördig slättbygd.

Närservicen

Orten har de senaste åren ökat i popularitet bland framförallt barnfamiljer. Närservicen är utbyggd i Trönninge, med bl a pizzeria, Rolles gatukök & spelbutik, postservice, bibliotek, förskola samt låg, mellan- och högstadieskola. För utökat serviceutbud finns Eurostops köpcentrum och Stenalyckans handelscentrum 5 min bilväg bort.

Fritiden

Trönninge IF håller till på Tuvasvallen och är en aktiv fotbollsklubb som håller igång många barn och ungdomar och årligen arrangerar de Trönningedagen med aktiviteter och underhållning. I intilliggande Nationalhallen spelas det padel!

Omgivningarna i Trönninge är flacka och vackra. Med bara ca 2 km till stranden i Laxvik är det nära till sköna bad om sommaren, men också till härliga promenader vid havet året om. Trönninge ängar är ett fågelskyddsområde med stor artrikedom i våtmarkerna mellan Trönninge och E6. Här finns både torn och gömsle för fågelskådare.

Bussförbindelserna med Halmstad är bra och det finns även en cykelled som tar dig hela vägen till centrum.

Service

Förskolor

I Trönninge verksamhetsområde finner man 4 förskolor, 4 dagbarnvårdare samt två skolor där Eldsbergaskolan är en F-5 skola och Trönningeskolan en F-9 skola.
Tuvans förskola, Konvaljvägen 1
Trönninge förskola (tre avdelningar i två byggnader – Seglet, Bryggan och Masten), Laxviksvägen

Skolor

Trönningeskolan (Åk F-9), Laxviksvägen 30

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Bilder från området

Närliggande områden

Eldsberga

I Eldsberga bor du i det lantliga lugnet nära naturen, med kort avstånd till Hallarna.

Fyllinge

Lugnet och närheten till havet är annat som gör att de flesta bor kvar länge här.

Laxvik | Påarp

Laxvik har en mindre familjestrand med små vikar med gräsytor och klippor runt om.

BEVAKNING
______

Vill du bo i Trönninge?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!