Kantareller i svampkorg på sten i skogen
Bad i solnedgången på Tylösand strand i Halmstad
Sup på Fylleån
rapsfält, gula blommor

Falkenberg | Ugglarp

I Ugglarps fantastiska omgivningar ingår stränder, ängar och skogsklädda kullar. Här lever du nära aktiviterer i naturen och det småskaliga jordbruket!

Området

Ugglarp är en liten ort som räknas som del av tätorten Långasand och Ugglarp i Falkenbergs kommun. Det är en sommarort där de flesta bostäderna består av fritidshus och den ligger ungefär mitt emellan Falkenberg och Halmstad. Här finns inte mindre än tre långgrunda sandstränder att välja på, med möjlighet till bad från klipporna mellan dem! Hundar är välkomna på en bit av den södra stranden, där det är lätt att fynda snäckor i de stora musselbankarna. Den rastlöse hänger vid klipporna i norr där det finns både fiskebod och pir; fina förutsättningar för en dags krabbfiske eller snorkling i tångreven! Ugglarp är dessutom en av Skandinaviens bästa kitesurfingplatser – för både nybörjare och proffs! Villa Surf Garden som brinner för att göra kitesurfning enklare erbjuder också möjlighet till SUP och fatbiketurer, cykling, yoga, vandring och padel mm.

Omgivningarna

I Ugglarps fantastiska omgivningar ingår också skogsklädda kullar – och Salleberget med Trollgrottan, en smal, grund och mytomspunnen grotta som sägs vara porten till trollen rike! Skogen är lättvandrad med flera stigar och ridleder. Här finns också en liten kolerakyrkogård som ett minnesmärke av tiden som flytt.

Ugglarps camping är en omtyckt, familjevänlig oas som erbjuder aktiviteter som barnklubb, ponnyridning, filmkvällar och äventyrsgolfbana. Vid campingens infart ligger Restaurang Strandkanten som serverar mat och fika bara ett stenkast från havet!

Härproducerat

Invid havet finner vi också Ugglarps Grönt vars motto är att leverera kvalitet, kunskap och unika varor med spårbarhet från fält och odlare till butik, restaurang och konsument. Sommartid kan man delta i matvandringar här! Och när vi ändå är inne på mat finns Ullarps Gård i området. Här trivs hönsen i det fria och gårdsbutiken har öppet dygnet runt, med charmigt lantlig självbetjäning av varor som grönsaker, ägg, honung och hantverk! Det är inte heller långt till Slöinge som frestar med glass, gårdsuppfött kött och bröd från det lokala bageriet! Faktum är att Halland har mycket att erbjuda när det kommer till god mat och lokala råvaror och när du utgår från Ugglarp har du mycket fantastiskt att välja på om du sätter dig i bilen och kör en liten bit!

Att besöka

Sugen på att göra en utflykt? Vi kan föreslå shopping på Gekås 35 minuter bort, småbåtshamnen i Stensjö Hamn som är populärt för sköna vandringar och i Steninge händer det alltid något på Steninge Kuststation! Men du behöver egentligen inte åka längre än till Svedinos Bil- och Flygmuseum i Ugglarp. Muséet har varit en attraktion sedan 1961 och var då Skandinaviens första museum av sitt slag, med en samling av 35 fordon. Fortfarande har Svedinos en av Europas största kombinerade samlingar av bilar och flygplan och bland rariteterna finns bland annat fordon som tillhört Gustaf V och Alfred Nobel.

Närliggande områden

Steninge

Badorten Steninge är en pittoresk by som varsamt vuxit fram ur en bruksort längs kusten

Stensjö

Stensjö är en liten ort i Eftra socken i Falkenbergs kommun, vid gränsen till Halmstads kommun.

Skrea

Här bor du i omtyckt kustnära område på cykelavstånd från centrala Falkenberg

BEVAKNING
______

Vill du bo i Ugglarp?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!