Brunnsåkersskolan i Halmstad, i Västra Förstaden
Gångtunnel mellan centrum och Västra Förstaden
pysslingens förskolor flygarens förskola på västra förstaden i halmstad
västra förstaden halmstad

Västra Förstaden

I Västra Förstaden bor du med närhet till stadsliv i Halmstad city och rekreationsmöjligheter på Västra stranden!

Västra Förstaden är ett nytt, centralt bostadsområde i Halmstad som började ta form 2022. Med ett läge mellan Väster och City, på gångavstånd till Västra Stranden samsas här flertalet stora bostadsprojekt. Tidigare huserade ett flertal industriverksamheter i området men av dessa har flertalet lämnat plats för bostäder och townhousen har rest sig ur asfalten! Under en femårsperiod ska här bli ca 450-500 nya bostäder varav ca 180 är hyresrätter.

När det kommer till barnomsorg och lärande huserar i närområdet Pysslingen förskolors ”Flygaren Förskola”, Brunnsåkerskolan, Slottsjordsskolan, Realgymnasiet, LBS kreativa gymnasiet och Kattegattgymnasiet.

Citykärnan

På Västra Förstaden finner du en närbutik som levererar det du behöver för att täcka dina livsmedelsbehov. Känner du inte för att laga mat har du närhet till centrala Halmstads hela utbud av restauranger av skiftande karaktär, till delikatessbutiker och caféer.

Du följer lätt Brogatans in till city och tillsammans med bl a Storgatan har centrum genomgått en stor uppfräschning under senare år. Ett levande centrum med öppna gångytor som ökar det naturliga gångflödet mellan butiker och restauranger har varit målet. Planteringar, belysning, konstverk och platser för lek har anlagts.

Lilla Torg (där du bl.a. hittar biografen) och Stora Torg (där du hittar torghandeln), med gågator korsandes däremellan, ger en mängd stråk med utmärkta butikslägen. Det är trevligt att shoppa i Halmstad och du har nära till såväl personliga och unika butiker, stora kedjor, vintage och nytt samt flertalet caféer, pubar, restauranger och barer som erbjuder allt från det lilla traditionella till de supermoderna inslagen. Givetvis finns här ett flertal frisörer, terapeuter, gym och annat du kan tänkas behöva för att unna dig lyxen av kropps- och själavård!

Närhet till hav och parker ger rekreation

Det är promenadavstånd till Aleskogen och Västra stranden, varifrån du verkligen kan utgå för att nå fullkomlig rekreation i vacker miljö! Utöver naturen vid havet finns ett flertal parker anlagda här och var i centrala Halmstad. Närmast ligger Fridhemsparken med plats för både lek och picknick. Gunillaparken erbjuder mer av detsamma och inte heller är det långt till Slottpsparken – eller någon av de andra parkerna i stan – bland andra Norre Katts Park som är centrums största!

I centrum finner du en vacker stadsmiljö, massor av kultur, ett rikt utbud av shopping och restauranger samt flertalet rekreationsmiljöer längs med Nissan men också på Galgberget på Väster.

Nära till allt

Att bo så nära Halmstads centrum erbjuder naturligtvis allt som har med stadsliv att göra. Du tar dig enkelt hit och bort genom att gå till tågstationen, busscentrum eller genom att ta en buss/taxi till flygplatsen. Centrum fungerar som ett nav för staden och du är aldrig långt ifrån varken skog eller hav. Här finns plats för allt!

Service

Förskolor

Flygarens förskola (Pysslingen Förskolor) (1-5 år), Stockenbergsgatan 1
Aleskogens Förskola (1-5 år), Gentoftev 1
Västanvindens förskola, tre avdelningar (1-5 år), Skåneg 13

Skolor

Slottsjordsskolan (åk F-3), Skånegatan 25
Brunnsåkerskolan (åk 4-9), Flygaregatan 2

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Bilder från området

Närliggande områden

Rotorp

Eftertraktade Rotorp bjuder på lugn och ro i omedelbar närhet till centrala Halmstads puls.

Centrum

Halmstads hjärta, beläget längs Nissan med ett charmigt centrum och många parker!

Söder

Det centrala läget i kombination av det lika avskilda läget och närheten till vattnet lockar.

BEVAKNING

Vill du bo i Västra Förstaden?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!