Bostad&Co fika från skånskan bullar och koppar
bostadsdröm från skånskan
Räkmacka
bostadsdröm från skånskan

Våra bostadsdrömmar bakas av Skånskan

När vi startade upp Bostad&Co bakades våra Bostadsdrömmar på Skånskan i Halmstad. De intas helst till en schyst kopp kaffe eller ett gott te, gärna i sällskap av en mäklare som tar sig tid att lyssna och prata! Mest lyssnar han på dina bostadsdrömmar – som faktiskt låg till grund för hela kakidén!

Drömmar kommer och går. Just nu har vi inga i fysisk form. Men vi tycker att det är extra roligt att Skånskan i uppstarten var med på tåget i vårt ”drömprojekt”. Idag levererar de fikor och mackor åt oss på kontoret! Skånskan är ett anrikt kafé och konditori där ägarna (Daniel och Niklas) brinner för att bevara de gamla baktraditionerna i kombination med nytänk. Att de brinner för sitt kafé råder ingen tvekan om och utmärkelserna som rekommenderat kafé i White Guide Café och Sveriges Bästa Bord är välförtjänta. En fjärdeplats i Årets Pralin, inte en gång utan två, imponerar också på oss – för de handgjorda pralinerna på Chokladverkstadan är något utöver det vanliga!

Vi på Bostad&Co ger stående ovationer och rekommenderar varmt ett besök på mysiga Skånskan!

Bildgalleri

Så här säger killarna på Skånskan om sig själva:

Du hittar oss på Storgatan 40 i Halmstad.
Stans mysigaste kafé, konditori & chokladverkstad i ett korsvirkeshus från 1700-talet.

Ända sedan starten 1930 har Halmstadborna möts av dofterna av nybakat från vårt lilla bageri mitt i city. Hembakat som det var förr, de bästa råvarorna, service, glädje och mys är nyckelorden för oss. Som fjärde ägarna av Skånskan, Skånska Hembageriet brinner vi för att bevara det gamla baktraditionerna kombinerat med nytänk.

Skånska Hembageriet fick sin kafédel i korsvirkeshuset 1991 och har sedan dess haft smeknamnet Skånskan. I Halmstads absolut mysigaste kafé njuter du av allt från handgjorda praliner, maffiga desserter, klassiska kanelbullar, kakor, sallader och matiga baugetter.

Ett brinnande intresse av choklad gjorde att vi startade Chokladverkstan. Där tillverkar vi allt för hand, tryfflar, praliner och egna chokladkakor. Under 50-talet tillverkads även då praliner av konditormästarn på Skånska Hembageriet. I Chokladverkstan kan du själv få se på hur vi tillverkar praliner och tryfflar.

I butiken kan du beställa allt från lunch mackor, desserter, surdegsbröd, bullar, kakor, bakelser och tårtor. Tips prova en av våra chokladmoussétårtor nästa gång det är dags för fest.

Vi arbetar stenhårt för att vara på topp. Några bevis på det är att vi var det enda Café i Halland som kom med i White Guide Café. Två år i rad en delad 4:e plats i Årets Pralin, Chokladfestivalen Stockholm. Framröstade av Halmstadsborna som valde oss till Årets Kafé (Entré nöjes bilagan Hallandsposten) Och vi är minst om inte mer stolta över att vi är med i Sveriges Bästa Bord som en av Sveriges Bästa Kafeér.

Sommartid kan du fika eller luncha på Halmstads bäst belägna uteservering.

Välkomna!

Bonusfakta

Det är supermysigt med en after work på uteserveringen sommartid! Visste du att Skånskan har rättigheter?