Stadsbiblioteket vid Nissan by night centrum Halmstad
Picassoparken Centrum Halmstad
Husfasad mittemot Norreport Centrum Halmstad
Norreport Centrum Halmstad

Halmstad Centrum

I centrum finner du en vacker stadsmiljö, massor av kultur, shopping och restauranger samt flertalet rekreationsmiljöer längs Nissan

Med en 700-årig historia finns mycket att säga om Halmstad, staden med sina tre hjärtan. I staden finner du flertalet hus och miljöer som vittnar om Halmstads historia och staden har satsat mycket på offentlig utsmyckning. Det finns otaliga stopp som erbjuder något för både kropp och själ. Genom staden går den lokala bussgatan som den ådra som fyller staden med liv – människorna! Härifrån tar man sig lätt ut till alla de områden som omgärdar staden och till stadens utbud av kommersialism, underhållning och puls. Flertalet nattklubbar, hotell och restauranger bidrar till att staden lever dag som natt.

Stadens alla parker ger rekreation

I centrum finner du en vacker stadsmiljö, massor av kultur, ett rikt utbud av shopping och restauranger samt flertalet rekreationsmiljöer längs med Nissan och i parkerna som omgärdar staden, bland andra Norre Katts Park som är centrums största. Här finns utrymme för många aktiviteter och upplevelser bland rhododendron, magnolior, azaleor och exotiska träd. I mitten av parken ligger en damm som främjar fågellivet, en rotunda och stans fina lekpark med djungeltema där barnen gärna leker skeppsbrott! Flera konstverk pryder parken. Den mest välexponerade och välbesökta parken är annars Picassoparken som pryds av en 8 meter hög Picassostaty. Parken är en populär mötesplats.  Även Gunillaparken är en populär park med vackra planteringar och stor lekplats. Hela listan av parker och lekplatser hittar du på Halmstad kommuns hemsida!

Citykärnan

Storgatan och Brogatan har genomgått en stor uppfräschning under senare år. Målet har varit att skapa ett ännu mer levande centrum med öppna gångytor som ökar det naturliga gångflödet mellan butiker och restauranger. Planteringar, belysning, konstverk och platser för lek har anlagts.

På Lilla Torg hittar du biografen och på Stora Torg huserar torghandeln. Gågatorna löper mellan de båda torgen och ger en mängd avstickande stråk med utmärkta butikslägen. Det är trevligt att shoppa i Halmstad och du har nära till såväl personliga och unika butiker, stora kedjor, vintage och nytt! Flertalet caféer, pubar, restauranger och barer erbjuder allt från det småskaligt traditionella till de supermoderna inslagen. Givetvis finns här ett flertal frisörer, terapeuter, gym och annat du kan tänkas behöva för att unna dig lyxen av kropps- och själavård!

Halmstad är en stad som attraherar turister från när och fjärran, så visst hittar vi ett flertal hotell i och omkring citykärnan! Hotellen bidrar även med arrangemang som intresserar även den mest inbitne Halmstadbo – som gärna hemestrar eller intar både luncher och middagar på stadens hotell! Anrika och uppdaterade Hotell Mårtenson i city har som mål att vara Halmstadbornas vardagsrum utanför hemmet, och vi tycker att de verkar lyckas väldigt bra! De har dessutom en blomsterbutik i sin entré.

Nära till allt

Att bo i Halmstads centrum erbjuder naturligtvis allt som har med stadsliv att göra. Du tar dig enkelt hit och bort genom att gå till tågstationen, busscentrum eller genom att ta en buss/taxi till flygplatsen. Centrum fungerar som ett nav för staden och du är aldrig långt ifrån varken skog eller hav. Här finns plats för allt!

Förskolor

Västanvindens förskola, Skånegatan 13
Karlsro förskola, Väderögatan 4
Kimbogårdens förskola, Fågelvägen 45
Aleskogens Förskola, Gentoftev 1
Sömntutans förskola öppen dygnet runt (1-12 år), Rhedinsg 14
Dragonens förskola, Apelstamsgatan 2A
Musans förskola (privat, 1-5 år)
Höjdens förskola
Guldfiskens förskola med specialinriktning på allergier och infektionskänsliga barn, Bohusg 2 A
Kastanjealléns förskola, Kastanjeallén

Skolor

Slottsjordsskolan (åk F-3), Skånegatan 25
Brunnsåkerskolan (åk 4-9), Flygaregatan 2
Internationella Engelska Skolan (åk 4-9), Kastanjeallén 3

 

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Närliggande områden

Nissastrand

Stadens solsida, en kort promenad till järnvägsstation, bussterminal, stadsbibliotek och stadskärnan.

Östra Förstaden

Här finner vi stadens magnifika paradvåningar och som kronan på verket Grand Hotell!

Söder

Det centrala läget i kombination av det lika avskilda läget och närheten till vattnet lockar.

BEVAKNING
______

Vill du bo i Halmstad centrum?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!