Spång till stranden i Frösakull
the sunset frösakull
strand party frösakull
Utsikt över Tylön Frösakull

Frösakull

På bekvämt promenad- och cykelavstånd till skola, affär, restauranger samt inte minst till finkornig sandstrand ligger detta mycket trevliga villaområde bestående av arkitektritade villor i samtida exteriöra utföranden.

På bekvämt promenad- och cykelavstånd till skola, affär, restauranger samt inte minst till finkornig sandstrand ligger detta mycket trevliga villaområde bestående av arkitektritade villor i samtida exteriöra utföranden. Husförsäljningen i området har under alla år varit relativt sparsam vilket bekräftar den lugna och hemtrevliga atmosfär som området så väl är känt för.

Frösakull ingår i ett omväxlande kustavsnitt med vacker landskapsbild, stor tillgänglighet och ett etablerat fritidsutnyttjande. Bad, båtsport, fritidsfiske, golf samt strövområden med spår, stigar och fritidsvägar gynnar friluftslivet vare sig man är gammal eller ung. En motionsslinga samt tennisbanor finns också nära tillhands.

Tre stränder!

Tylösand, Frösakull och Ringenäs är de tre stränderna i Halmstad som såväl Halmstadbor som stans alla turister strömmar till under sommarmånaderna, alla med Blå Flagg. Tylösand är vida berömt för bad och nattliv. Frösakull och Ringenäs är paradisen för barnfamiljer, med lättillgängliga parkeringsmöjligheter alldeles intill stränderna, högklassig campingplats och gott om plats för lek och spring på såväl strand som dyner!

Sanddynerna kring Tylöhus fungerar också som picnictillhåll för musikintresserade konsertsnyltare och hela stranden besöks av naturnjutare på promenad eller löprunda, året om. Nattlivet sommartid börjar gärna med Hotel Tylösands välbesökta After Beach där det är fullsatt långt innan coverbanden intar scenen på eftermiddagarna.

Årets golfstad

Gillar du golf har du kommit rätt. Tiotusentals golfare åker gärna till Halmstad för att spela golf varje år och det är inte för intet man kallar sig Golfhuvudstaden. Man har flera gånger blivit framröstad till Årets Golfstad tack vare av sin fantastiska natur och golfkultur. Här hittar vi sex 18-hålsbanor, en av världens bästa träningsanläggningar och flera pay and play banor. Den närmast belägna är också den mest välkända, nämligen Halmstad Golfklubb i Tylösand som arrangerat flera stora tävlingar på den Norra banan, bland andra Solheims Cup 2007, och som blivit framröstad som Sveriges bästa 2005. Restaurangen här (Halmstad Golfrestaurang) har utsetts till Sveriges bästa Golfkrog flera år i rad!

Golfbanorna i Tylösand och Ringenäs har dessutom padelbanor och Halmstad Golfarena erbjuder gym samt längdskidåkning på konstsnö vintertid.

Nära till service och uteliv

Bekvämt promenadavstånd är det till skola, affär och service i Tylö Center som erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, apotek och restaurang. Det finns även gym i närheten!

Restaurangerna i närbelägna Tylösand håller hög klass, som t ex Punch med sin omtyckta mat, miljö samt äventyrsgolf och Salt som med sitt unika läge på klipporna erbjuder en skön upplevelse och lyxig meny. Högklassiga är också restaurangerna på Hotel Tylösand, för att inte tala om deras SPA-avdelning med gym och stora konstgalleri.  Restaurang Fyr öppnar i nyrenoverade lokaler våren 2024 med stjärnkocken Jacob Holmström och hans fru i spetsen!

Förskolor

Lokes förskola (1-5 år. Avd: Solen, Stjärnan, Pärlan, Snäckan), Lokes väg 1
Smultronställets förskola (1-5 år, privat förskola), Lokes väg

Skolor

Frösakullsskolan (åk F-5)
Gullbrandtorpsskolan (åk F-9) (Gullbrandstorpsskolan har elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Eleverna som bor i Frösakull går i Frösakullsskolan till och med årskurs 5, därefter åker de skolbuss till Gullbrandstorpsskolan. När eleverna börjar årskurs 6 bildas nya klasser.)
Frösakullsskolans fritidshem (6-12 år), Lokes väg 2

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Närliggande områden

Tylösand

Tylösand är bland annat välkänt för sin fantastiska strand med finkornig sand och nöjesliv.

Ringenäs

Lite drygt en mil från centrala Halmstad, med ett attraktivt läge nära hav och golfanläggningar.

Trottaberg

Med gångavstånd till hav och fantastiska ströv- och motionsområden.

BEVAKNING
______

Vill du bo i Frösakull?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!