Damm i kvällssol med vy över havet i Ringenäs
Ringenäs golfklubb
Ringenäs Padel i strålande solsken
Skyltar i kvällssol i Ringenäs

Ringenäs

Omtyckt område längs västkusten för den aktive som gillar hav och golf

Området

Ringenäs ligger mellan Vilshärad och Frösakull, lite drygt en mil från centrala Halmstad, och har ett attraktivt läge nära hav, golfanläggningar och affärsområdet Flygstaden – med lokala små handlare, butiker och restauranger däremellan.

Fritidsaktiviteter

Här är kustavsnittet omväxlande med vacker landskapsbild, stor tillgänglighet och ett etablerat fritidsutnyttjande. Bad, båtsport, fritidsfiske, golf samt strövområden med spår, stigar och fritidsvägar gynnar friluftslivet vare sig man är gammal eller ung. En motionsslinga samt tennisbanor och padelbana finns också nära tillhands. Padelbanan ligger på Ringenäs GK och har en av Sveriges absolut finaste utsikter då man i spelet kan pausa för en blick över Tylön och horisontlinjen!

För den golfintresserade finns flertalet golfanläggningar på nära håll där Ringenäs Golfklubb är bland Sveriges högst rankade banor på svenska golfpaket med omdömen som bl a ”Sveriges vackraste bana” och ”Sveriges bästa golfrestaurang”. Alldeles i närheten ligger även relativt nybyggda Volkswagen Golfarena som 2012 i tidningen Svensk Golf utsågs till Sveriges bästa träningsanläggning. Volkswagen Golfarena provade under vintern 2013/2014 att anlägga ett skidspår producerat av konstsnö, med gott resultat – ett attraktivt tillskott till området.

Lugnt och hemtrevligt

Det trevliga bostadsområdet Ringenäs består av arkitektritade villor i samtida exteriöra utföranden och ligger med bekvämt promenad- och cykelavstånd till skola, affär, restauranger och finkornig sandstrand. Husförsäljningen i området har under alla år varit väldigt sparsam vilket bekräftar den lugna och hemtrevliga atmosfär som området så väl är känt för. Antalet barnfamiljer är här få men kommer troligtvis bli fler under kommande år då ett generationsskifte är att vänta.

Stränderna

Tylösand, Frösakull och Ringenäs är troligen de tre populäraste stränderna i Halmstad som såväl Halmstadbor som stans alla turister strömmar till under sommarmånaderna, alla med Blå Flagg och sydvästläge, vilket betyder picknick och kvällsbad i solnedgången! Stranden i Ringenäs är en populär strand, inte minst för barnfamiljer eftersom det är så långgrunt. Dessutom ligger kiosk parkering, toaletter och dusch väldigt nära stranden. Är du surfare känner du säkert också till stranden då det brukar vara bra vågor här!

Service

Förskolor

Lokes förskola med avdelningarna Pärlan och Snäckan (1-5 år), Lokes väg 1
Storkens stuga (privat förskola), Lokes väg 5

Frösakullsskolans fritidshem (6-12 år), Lokes väg 2

Skolor

Frösakullsskolan, (Åk F-5, åk 6-9 i Gullbrandstorpsskolan)
Gullbrandstorpsskolan (Åk F-9)

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Bilder från området

Närliggande områden

Tylösand

Tylösand är bland annat välkänt för sin fantastiska strand med finkornig sand och nöjesliv.

Frösakull

Trevligt villaområde bestående av arkitektritade villor i samtida exteriöra utföranden.

Villshärad

Fortfarande lever sommaridyllen kvar här, vilket de inte mindre än tre campingplatserna vittnar om.

BEVAKNING
______

Vill du bo i Ringenäs?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!