Furet Folkparken
Stig om sommaren längs Nissan nedan Furet
Kanotist i Nissan
Nissan

Furet & Främre Furet

På kort promenadavstånd till Nissastrand och Galgberget

På Furet, ett par kilometer nordost om Halmstad centrum, lever du nära naturen på vackert promenadavstånd från stan. Här flyter Nissan med sitt laxrika vatten och går du längs Nissan passerar du fina Nissastrand, kanske över till Norre Katts Park innan du når stan.

På Furet finner du närbutik, restaurang, skolor och förskolor. Bebyggelsen är till mestadels äldre och området är väldigt omtyckt. Här ligger även den gamla Folkparken med ett anrikt kulturhus som erbjuder bland annat scener, salar för dans och studios för olika projekt.

Sedan 1989 håller PRO-Furet till i området och de träffas en gång i månaden samt har en hel del aktiviteter att erbjuda.

Bor man vid Nissan är det enkelt att kasta i en supbräda och paddla upp och ner längs ån. Vid strandkanten nära bron håller både Kanotklubben och småbåtsklubben till, och rakt över ån ligger Roddklubben, nedanför Örjans Valls padelbanor och arena!

Folkpark och promenadstråk

Det är också populärt att gå eller springa en runda längs Nissan och genom Frennarpsskogen, på ett spår som leder runt hela området. Det är en artrik blandskog, framförallt rik på fågelliv. Hem kan du springa via Slottsmöllan och passera Örjans Vall, kanske med en avstickare till Galgberget där många tycker om att träna. Missa inte trapporna här – vi lovar att det suger i benen att rusa uppför dem!

Längs promenadstråket runt Nissan tar man gärna svängen över de två broarna. Slottsmöllan på andra sidan bron lite högre upp vid Frennarp har en historia som tegelbruk sedan 1800-talet, där det vackra röda teglet sålts över hela landet utöver att det också använts till att bebygga hela området. Idag huserar över 100 hyresgäster inom Slottsmöllans företagarcentrums vackra gamla industrilokalerna, t ex inom friskvård och konst. Också skolorna har hittat hit (se förteckning intill).

Nära till fotbollsplanen!

Rakt över Nissan ligger som sagt anrika Örjans Vall och sitter du på altanen en sommarkväll då vinden ligger rätt kan du ibland höra när HBK gör mål i en hemmamatch där!

Ps. Visste du att Per Gessle inte bara skapar låthits utan också framgångsrika viner? Med Per Gessles Selection har han tagit fram ett vinsortiment med Allegrini, ledande vinproducent i Valpollicella-området i Italien. De första vinerna heter Kurt & Lisa, efter Gessles föräldrar, samt Furet, efter området där han växte upp! Just det område som du är intresserad av! Kul att veta va?

Förskolor & skolor

Duvans förskola (privat), Rullvägen 25
Frennarps förskola, Frennarpsvägen 125A
Lilla Spinnrockens förskola, Frennarpsvägen 135
Talldungens förskola, Frennarpsvägen 125B
Kattens Montessoriförskola (föräldrakooperativ) Sperlingholmsvägen
Laxöns förskola

Frennarps Byskola (Åk F-3), Frennarpsvägen 135
Furulundsskolan (Åk F-9), Karl Ifvarssons Gata 25
Wallbergsskolan (Åk F-9) montessori friskola, Sperlingholmsvägen
Engelska Skolan (Åk 4-9)

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Något att äta

Närlivs
Pizzeria
Grill

Närliggande områden

Frennarp

Ett par kilometer nordost om city lever du nära naturen på vackert promenadavstånd från stan.

Nissastrand

Stadsdel med blandade bostadsrätter, hyresrätter och mysiga torg

Örjans Vall

Det perfekta valet för dig som vill bo nära butiker, restauranger och nöjesliv men ändå nära naturen.

BEVAKNING
______

Vill du bo på Furet?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!