midsommarkrans i hår
Hembygdgården i Söndrum i Bergsgård
Förskola mellan Bergsgård och Albinsro
Naturområde Trollberget

Bergsgård

Härifrån cyklar du enkelt på fina cykelbanor till centrala Halmstad, Flygstaden eller Tylösand!

Bergsgård är ett perfekt bostadsområde för dig som gärna vill kombinera närheten till hav och salta bad med att bo i ett barnvänligt område.

Du cyklar enkelt på fina cykelbanor till centrala Halmstad, Flygstaden eller Tylösand – och allt däremellan! Skolor och förskolor ligger på gångavstånd från området.

Kommersiell närhet

Intill Bergsgård ligger Bäckagård som erbjuder närbutik, restaurang, vårdcentral, servicehem och bussar. På cykelavstånd ligger Söndrum Centrum där du finner b la livsmedelsaffär, restauranger, kemtvätt, frisör, optiker, bibliotek och apotek. Du bor även med cykelavstånd till Handelscentrum Flygstaden som ligger på behörigt avstånd med diverse stormarknader, Systembolag och butiker av skiftande karaktär. Affärsutbudet är ständigt växande med inriktning på hem och sport.

Utflyktsmål

Flertalet utflyktsmål i närheten bjuder på hemgjord glass (Riccardos på Möllegård), heta after beacher (Tylösand) och charmiga shoppingluncher (Heagård). Du finner också en hel del lantligt belägna butiker och verksamheter.

Med gångavstånd till hav och fantastiska ströv- och motionsområden har du aldrig långt till nya promenadvägar. Välj bland annat mellan Eketånga- och Möllegårds naturreservat eller rekreationsstråket Prins Bertils Stig som tar dig på en vacker stig kantad av historia längsmed havet, från Halmstad Slott till Tylösand.

Natur och Fritid

För dig som gärna tar en löprunda finns flertalet möjligheter i naturreservat, längs landsvägar vid vidsträckta åkrar och fält samt längs havet en bit bort. Halmstad Sportcenter (fd Söndrumshallen) erbjuder racketsporter som t ex tennis, padel och badminton och vägg i vägg huserar Halmstad Frigymnaster som levererar gymnastik på elitnivå. Fotbollslaget Astrio håller till vid Söndrums IP intill och har flertalet planer att spela på. På Söndrumsskolans gård finns en fin skejtpark och basketplan. På Ranagård alldeles intill Albinsro finns ett nybyggd utegym, rollerderbybana och en pumptrackbana. I närområdet finns också flertalet golfbanor av toppklass. Badar gör du givetvis i havet med flera stränder att välja mellan.

Söndrums Hembygdsförening arrangerar en rad aktiviteter såsom kulturkvällar, dans, loppis, stenugnsbak och en välbesökt och omtyckt midsommardans bland annat!

Vackra naturreservat

Eketånga naturreservat utgörs av ett kustnära flygsandsområde om ca 19 ha. Björk och tall planterades här under mitten av 1800-talet och trivs på de mjukt kuperade dynerna. Naturvårdsmålet är att låta skogen nå sitt slutstadium av maximal ålder. Här vårdas annars friluftslivet då det tätortsnära läget innebär att reservatet fungerar som ett värdefullt rekreationsområde. Här finner du ett 1,2 km långt elljusspår bland stigar kors och tvärs, och ett litet utegym invid löpspåret.

Möllegårds naturreservat är ett annat välbesökt friluftsområde och erbjuder flera lättvandrade stigar. Bord, bänkar och eldstäder finns på flera ställen utmed stigarna och stanna gärna till och hör Nyrebäcken sakta porla fram. Prins Bertils stig börjar eller slutar här, beroende på hur man ser det.

Skolor

Bäckagårdsskolan (åk F-5)
Söndrumsskolan (åk F-9) med plats för ca 880 elever där årskullarna huserar i flera olika byggnader.

Öppen förskola

Öppna förskolan, Pålsbogård

Förskolor

Bäckagårds förskola med avdelningarna Sparven, Svalan och Duvan, Söndrums Kyrkoväg 1
Kaninens förskola (privat montessori-inspirerad förskola), Bäckagårdsvägen 32
Bergsgårds förskola med avdelningarna 1:an, 2:an och 3:an (1-5 år), Bergsgårdsvägen
Trollbergets förskola med avdelningarna Trollet, Älvan och Draken (1-5 år), Spelmansgatan Kyrkbyn

 

Temalekplats

Närmaste temalekplats är den på Albinsro som är ny men bär på en gammal historia! Då det påträffats många arkeologiska fynd i området har man låtit bronsåldern sätta prägel på lekplatsen. Det finns många hällristningar att upptäcka och informationsskylten berättar om livet på bronsåldern. Marken är delvis utformad av stötdämpande fallskyddsgummi. En hinderbana i naturmaterial och flera sittplatser finns på den belysta lekplatsen.

Närliggande temalekplatser finns på Bäckagård (inriktning bollsport) och i Stenhuggeriet/Tallvik (större lekplatssatsning där man kan träna sin balans och motorik). I Bäckagård finns också ett Pokémongym vid konstverket ”Stenkupor” (i folkmun kallade ”Tuttarna”). Flera pokéstop återfinns vid de många konstverken som området huserar.

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Senior

SPF Söndrumsvännerna – En aktiv seniorförening med gediget program.
PRO Söndrum – Sveriges största pensionärsorganisation

 

Centrum

I Bäckagård alldeles intill Bergsgård finner du en livsmedelsbutik, pizzeria och vårdcentral.

Närliggande områden

Bäckagård

Området består av en blandad bebyggelse och har en väl utbyggd service.

Söndrums Kyrkby

Söndrums Kyrkby ligger på höjden i Söndrum, nära Söndrumsskolan och Flygstaden

Stenhuggeriet

Äldre mycket omtyckt villaområde vid havet i navet till allt på bra cykelvägar.

BEVAKNING

Vill du bo i Bergsgård?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!