Söndrums kyrka
Hage i Söndrums Kyrkby
Promenadväg med pärlor
Söndrumshallen med Gymnastikens hus

Söndrums Kyrkby

Ett av Söndrums lugna områden med utmärkt läge nära skolor, Flygstaden och natur!

Söndrums Kyrkby är ett lugnt område med lite lantlig känsla. Här bor du med ett utmärkt läge på cykelavstånd från natur, hav och kommersiellt utbud. Du cyklar snabbt till Söndrums centrum för att plocka upp dina livsmedel, äta en bit på någon av områdets restauranger, klippa håret hos frisören, hämta ut receptet på apoteket eller låna en bok på Söndrums bibliotek. Men du kan lika gärna cykla till hela Flygstadens handelsutbud, restauranger och gym. Mot nordväst breder jordbruksmarkerna ut sig – och åter igen cyklar du snabbt och enkelt till diverse utflytsktsmål eller till olika stränder med olika karaktär. Här bor du nära. Bostadsområdet har en blandad bebyggelse i natursköna omgivningar som tilltalar såväl det äldre paret som barnfamiljen.

Historia kring kyrkan

Söndrums Kyrkbys historia som boplats sträcker sig tillbaka till stenåldern och framåt till kristen tid. Om själva kyrkbyggnadens historia vet man endast lite. Man började bygga den någon gång under senare delen av 1100-talet och kalkmålningen i kyrkans valv är från 1428. Kyrkan har senare genom åren byggts om och renoverats vid flertalet tillfällen.

Verksamheten i Söndrums kyrkoförsamling är väl utbyggd! Här finns en mysigt café som erbjuder fikastunder både inomhus och utomhus flera dagar i veckan. Kryddträdgården är en pärla och pärlor ligger utlagda i en promenadslinga i närområdets skogsparti. Titta in på kyrkans hemsida för att få information om allt spännade som händer där, vi har sett allt ifrån stickcafé till promenader och frukostar!

Naturen

När du bor i Söndrums Kyrkby, bor du nära flera natursköna områden. Intill finner du en skogslinga som passar en promenad. På andra sidan Bäckagårdsvägen finner du Trollberget och Söndrums hembygdsgård med genuin natur och rekreation för barnfamiljen. Årligen hålls ett traditionsrikt och välbesökt midsommarfirande på hembygdsgården.

Möllegårds naturreservat är ett annat välbesökt friluftsområde som du når genom en cykel- eller löptur längs med landsvägar i åkerlandskap. Det erbjuder flera lättvandrade stigar. Bord, bänkar och eldstäder finns på flera ställen utmed stigarna och stanna gärna till och hör Nyrebäcken sakta porla fram. Prins Bertils stig börjar eller slutar här, beroende på hur man ser det, och vid reservatet ligger det populära glasscaféet Riccardos som serveras egengjord italiensk glass.

Närmare havet finner du Eketånga naturreservat som utgörs av ett kustnära flygsandsområde om ca 19 ha. Björk och tall planterades här under mitten av 1800-talet och trivs på de mjukt kuperade dynerna och skogen innehåller bl a trollskog och stenbrott. Naturvårdsmålet är att låta skogen nå sitt slutstadium av maximal ålder. Löparspåren och gångstigarna utnyttjas här flitigt. Även hit cyklar du snabbt och

Förskolor

Trollbergets Förskola med Reggio Emilia- inriktning, Spelmansvägen
Klockargårds Förskola, Tenorvägen
Bergsgårds Förskola (1-5) Bergsgårdsvägen
Kaninens Montessori förskola (personalkooperativ) Bäckagårdsvägen 32
Bäckagårds Förskola (1-5) Söndrums kyrkoväg 1

Skolor

Bäckagårdsskolan (åk F-5)
Söndrumsskolan (åk F-9) med plats för ca 880 elever där årskullarna huserar i flera olika byggnader.

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Senior

SPF Söndrumsvännerna – En aktiv seniorförening med gediget program.
PRO Söndrum – Sveriges största pensionärsorganisation

Närliggande områden

Bäckagård

Här finner vi främst hyres- och bostadsrätter, inbäddade parker, butik, restaurang, vårdcentral och apotek.

Söndrum

Söndrum är eftertraktat och har ett utmärkt läge med cykelavstånd till det mesta!

Albinsro

Med landet i ryggen på cykelavstånd från stan ligger detta nya område i Söndrum!

BEVAKNING
______

Vill du bo i Söndrums Kyrkby?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!