Lummiga gångvägar i Bäckagård
Bäckagård äldreboende
Bäckagårdsskolan
midsommarkrans i hår

Bäckagård

Bäckagård består av blandad bebyggelse där villor och radhus samsas med bostads- och hyresrätter. Området är utsmyckat med ett flertal konstverk.

Bäckagård är ett bostadsområde för dig som vill kombinera närheten till hav och salta bad med att bo i ett barnvänligt område. Området består av blandad bebyggelse där villor och radhus samsas med bostads- och hyresrätter. Området är utsmyckat med ett flertal konstverk.

Bäckagård ligger cirka fem kilometer väster om Halmstads centrum och till bad, golf och nöjen i Tylösand är det ungefär 3 km. På några minuters cykelväg finns fina utflyktsmål som bland annat Grötviks hamn, vandringsleden Prins Bertils stig och Eketånga naturreservat.

Nära till friluftsliv

Från Bäckagård cyklar man på kort tid till Möllegårds naturreservat som är ett välbesökt friluftsområde med flera lättvandrade stigar. Bord, bänkar och eldstäder finns på flera ställen utmed stigarna. Prins Bertils stig börjar eller slutar här beroende på hur man ser det och vid reservatet ligger det populära glasskaféet Riccardos som serverar egengjord italiensk glass.

Söndrums Hembygdsförening i Bergsgård arrangerar en rad aktiviteter såsom kulturkvällar, dans, loppis, stenugnsbak och en välbesökt och omtyckt midsommardans bland annat!

Eketånga naturreservat utgörs av ett kustnära flygsandsområde om ca 19 ha. Björk och tall planterades här under mitten av 1800-talet och trivs på de mjukt kuperade dynerna. Naturvårdsmålet är att låta skogen nå sitt slutstadium av maximal ålder. Här vårdas annars friluftslivet då det tätortsnära läget innebär att reservatet fungerar som ett värdefullt rekreationsområde. Ett 1,2 km långt elljusspår slingrar sig bland stigar som går kors och tvärs, och ett litet utegym invid löpspåret kompletterar träningen.

Organiserade och oorganiserade sportmöjligheter!

Halmstad Sportcenter (tidigare Söndrumshallen) erbjuder tennis, padel, pickleball och badminton och vägg i vägg huserar Halmstad Frigymnaster som levererar gymnastik på elitnivå. Fotbollslaget Astrio håller till vid Hallägrahallen intill och har flertalet planer att spela på. I närområdet finns också flertalet golfbanor av toppklass. Badar gör du givetvis i havet med flera stränder att välja mellan, eller så tar du cykeln till Simstadion och Brottet, utebadet som är en välkänd träffpunkt sommartid.

Serviceutbudet i Bäckagård

Servicen i Bäckagård är väl utbyggd med närhet till vårdcentral, äldreboende, skolor och förskolor och bussarna går regelbundet till och från Halmstad centrum. I Bäckagård finns också en välsorterad livsmedelsbutik och önskar man ett större urval av butiker ligger handelsområdet Flygstaden samt Söndrums centrum på cykelavstånd.

Förskolor

Kaninens Montessori förskola (personalkooperativ) Bäckagårdsvägen 32
Bäckagårds förskola (1-5) Söndrums kyrkoväg 1

Skolor

Bäckagårdsskolan (åk F-5)
Söndrumsskolan (åk F-9) med plats för ca 880 elever där årskullarna huserar i flera olika byggnader.

Öppen förskola

Öppna förskolan, Pålsbogård

 

Temalekplats

I Bäckagård har tennisplanen vid Penngränd/Skulpturplatsen ersatts av en aktivitetsyta. Här finns plats för lek och bollspel som panna, basket och pingis.

Närliggande temalekplatser finns på Albinsro (tema bronsålder) och i Stenhuggeriet/Tallvik (större lekplatssatsning där man kan träna sin balans och motorik). I Bäckagård finns också ett Pokémongym vid konstverket ”Stenkupor” (i folkmun kallade ”Tuttarna”). Flera pokéstop återfinns vid de många konstverken som området huserar.

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Senior

SPF Söndrumsvännerna – En aktiv seniorförening med gediget program.
PRO Söndrum – Sveriges största pensionärsorganisation

 

Centrum

I Bäckagårds centrum finns en livsmedelsbutik, pizzeria och vid korttidsboendet en vårdcentral!

Närliggande områden

Bergsgård

Härifrån cyklar du enkelt på fina cykelbanor till centrala Halmstad, Flygstaden eller Tylösand!

Söndrums Kyrkby

Söndrums Kyrkby ligger på höjden i Söndrum, nära Söndrumsskolan och Flygstaden!

Albinsro

Relativt nytt område i Söndrum som fortfarande växer. Nära till Flygstaden och naturen.

BEVAKNING

Vill du bo i Bäckagård?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!