Hamn i Laxvik
Laxvik i strålande sol om hösten
Hamn i Laxvik
Laxviks strand

Laxvik | Påarp

Av barnfamiljerna omtyckt område milen söder om Halmstad

Laxvik ligger vid kusten, ungefär 10 km söder om centrala Halmstad, och har de senaste åren ökat i popularitet bland framförallt barnfamiljer. Sommartid är det många som lockas till strandens lugn och salta bad, som även är en populär destination för surfare! Stranden är en mindre familjestrand med små vikar och gräsytor samt klippor runt om. Pittoresk kallar man den av en anledning. Här erbjuds barnen tidsfördriv genom krabbmete och roligt snorkelvatten. 2014 blev stranden (tillsammans med Trönninge och Påarp) utsedd till ”Hallands sommarpärlor” av Världsnaturfonden (WWF).

Gravfält och fågelliv

På klapperstensfältet inte långt härifrån så ligger det ett stort gravfält från järnåldern – Påarps gravfält. Gravfältet innefattar ca 200 gravrösen och 50 stensättningar. Det största röset kallas Sänke hög och är inte mindre än 30 meter i diameter och två meter hög. Vidare finns här ett 3,5 meter högt flyttblock, Slyngestenen, som är ett imponerande landmärke.

Strandängarna och lagunen innanför ön Skäret sjuder av fågelliv. En vadarlokal av rang enligt ornitologiska föreningen som också pekar ut undervattensrevet här som lockar större flockar med dykänder. Inåt land ligger Larssons våtmark med ett gömsle på kullen öster om området. Ta med kikaren och picknick-korgen och cykla hit!

Nära till service

Närservicen är bra utbyggd i Trönninge (knappt 4 km bort), med bl. a postservice, bibliotek, förskola samt låg, mellan- och högstadieskola. För utökat serviceutbud finns Hallarnas köpcentrum och Stenalyckans Handelsområde endast 10 min bilväg bort.

Aktiv fritid

Trönninge IF är en aktiv fotbollsklubb som håller igång många barn och ungdomar. Årligen arrangerar klubben Trönningedagen med aktiviteter och underhållning.

Sommartid finns det en tennisskola och glasskiosk i området, vilket är behändigt lata dagar för både barn och vuxna med spring i benen! Laxvik Camping är en liten, personlig camping 100 meter från havet. Här finns servicehus med duschar och toaletter etc.

Förskolor

Tuvans förskola, Konvaljvägen 1
Dagmammor finns även i Trönninge och Laxvik

Skolor

Trönningeskolan (Åk F-9), Laxviksvägen 30

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Närliggande områden

Trönninge

Omgivningarna i Trönninge är flacka och vackra, med bara ca 2 km till stranden!

Östra Stranden

Väl omtyckt av såväl Halmstadbor som turister. Det är en av Sveriges längsta sandstränder!

Fyllinge

Lugnet och närheten till havet är annat som gör att de flesta bor kvar länge här.

BEVAKNING
______

Vill du bo i Laxvik?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!