Cykeltur på Prins Bertils Stig, hälsans stig Söndrum
Söndrumshallen med Gymnastikens hus
Kalvinknatet på Brottet i Söndrum
Alestranden med sol på klarblå himmel

Söndrum

Populärt område som ett nav med staden, havet, och Flygstaden på cykelavstånd och ett eget centrum. När vi pratar om Söndrum inkluderar vi området Eketånga!

Söndrum är ett till ytan större distrikt och inkluderar ett flertal områden i området. Vi har gjort avgräsningar mot Tylösandsvägen, där området mellan denna och havet kallas Söndrum Havssidan. Ovankanten av området sträcker sig längs Gamla Tylösandsvägen och sträckningen Knut Peters väg. Söndrum är eftertraktat och har ett utmärkt läge med cykelavstånd till centrala Halmstad å ena hållet och Tylösand å det andra. I Söndrum Centrum där du finner b la livsmedelsaffär, restauranger, kemtvätt, frisör, optiker, bibliotek och apotek!

Du bor även med cykelavstånd till Halmstad city och Handelscentrum Flygstaden som ligger på behörigt avstånd med diverse stormarknader, Systembolag och butiker av skiftande karaktär. Affärsutbudet är ständigt växande med inriktning på hem och sport.

Skolor och förskolor finns det gott om på behörigt avstånd! Även temalekplatser och platser för spontanlek finns det gott om. Känd är även ”Icabacken” där barnen åker pulka om vintern. Trots att det är mer av en slänt går det undan när de små susar nerför här!

Träning

För dig som gärna tar en löprunda finns flertalet möjligheter i naturreservat eller längs det närbelägna havet. Vid Simstation kan du både nöta längder i bassängen och köra ett pass på det fina utegymmet utanför. Halmstad Sportcenter (fd Söndrumshallen) erbjuder racketsporter såsom tennis, padel och badminton och vägg i vägg huserar Halmstad Frigymnaster som levererar gymnastik på elitnivå. Fotbollslaget Astrio håller till vid Söndrums IP intill och har flertalet planer att spela på. På Söndrumsskolans gård finns en schyst skejtpark och en basketplan. I närområdet finns också flertalet golfbanor av toppklass.

Natur

Eketånga naturreservat utgörs av ett kustnära flygsandsområde om ca 19 ha. Björk och tall planterades här under mitten av 1800-talet och trivs på de mjukt kuperade dynerna. Naturvårdsmålet är att låta skogen nå sitt slutstadium av maximal ålder. Även Aleskogen som skogsremsan utmed västra stranden kallas, bidrar till naturupplevelserna i Söndrum. Här är en av Sveriges fågelrikaste platser med ca 25 arter och omkring 200 par som häckar här årligen. Även floran är artrik och en av de vackraste blommorna, svärdsliljan, lyser här gul i kärren.

Utflyktsmål

Längs vackra landsvägar tar dig smidigt till utflyktsmål som Tylösand, Möllegård och Heagård – allt beroende av om det är hemgjord glass, heta after beacher eller kanske en charmig shoppinglunch du är ute efter. Här finns en hel del lantligt belägna butiker och verksamheter.

På havssidan ligger Simstadion och Brottet, en välkänd träffpunkt på sommaren, både som badplats och konsertarena. Här bröt man sten från 1830-talet till början av förra seklet och så småningom vattenfylldes dessa, till glädje för simmare sedan 1920. Förresten så ligger ju hela havet här med flera stränder att välja mellan. Varför inte en picknick i dynerna?

Sammanfattningsvis är Söndrum ett omtyckt område med blandad bebyggelse, kommersiell närhet och natursköna omgivningar som tilltalar såväl det äldre paret som barnfamiljen.

Förskolor

Vitsippans förskola med fem avdelningar (1-5 år), Hallägravägen 7
Jutagårds Förskola, Petter Jydes väg 1
Jutarums Förskola (år 1-5) Paviljongvägen

Skolor

Jutarumsskolan (åk 1-5)
Söndrumsskolan (åk F-9) med plats för ca 880 elever där årskullarna huserar i flera olika byggnader.

 

Öppen förskola

Öppna förskolan Söndrum (kyrkan)

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Senior

SPF Söndrumsvännerna
PRO Söndrum

Närliggande områden

Bäckagård

I Bäckagård kombinerar du närheten till hav och salta bad med att bo i ett barnvänligt område.

Söndrums Kyrkby

Söndrums Kyrkby ligger på höjden i Söndrum, nära Söndrumsskolan och Flygstaden

Knebildstorp

Nära till Äventyrslandet, Flygstaden och centrum ligger detta omtyckta område med få försäljningar.

Smultron

Bad i pool, simmande flickor under ytan Brottet smultronställen i Halmstad
Bäck ut i havet

badliv

vilket bad passar just dina behov och önskemål?

Söker du något annat?

Hitta just ditt område eller smultronställe i vår stora guide!

BEVAKNING
______

Vill du bo i Söndrum?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!