Albinsro - vita hus på rad med stenmur
Albinsro, temalekplats från ovan
Albinsro fågeldamm mot Onsjö
trottasjö våtmark

Albinsro

Med landet i ryggen på cykelavstånd från stan ligger detta nya område i Söndrum!

Vid foten av grönområdet Trollberget, på Albinsro, bor du med landsbygden i ryggen och på cykelavstånd till det mesta. Längs vackra landsvägar tar dig smidigt till utflyktsmål som Tylösand, Möllegård och Heagård – allt beroende av om det är hemgjord glass, heta after beacher eller kanske en charmig shoppinglunch du är ute efter. I närheten hittar du en hel del lantligt belägna butiker och verksamheter. Flertalet skolor och förskolor ligger på gångavstånd från området.

Butiker i närheten

Handelscentrum Flygstaden ligger på behörigt avstånd med stormarknader, Systembolag och diverse butiker av skiftande karaktär. Åt Söndrum till finner du bibliotek, närbutik, restauranger, apotek med mera. Än närmre har du till Bäckagård med vårdcentral, apotek och hembygdsgård. Till Halmstad centrum är det bara 6 km och en kvart med bussen som kommer ofta.

Natur och Fritid

Vid Albinsro ligger också Trottasjö våtmark. Här trivs gravand, gräsand, knipa och vigg, grågås, strandskata, tofsvipa och svan – bland andra! Det grunda vattnet är näringsrikt och värms upp snabbt. Våtmarken finns här för att rena vattnet från omkringliggande jordbruksmark från kväve och fosfor samt för att gynna den biologiska mångfalden. Hela området är ca 6 hektar stort och vattendjupet varierar mellan en och två meter. Det har anlagts några små öar för att fåglarna ska kunna häcka här i lugn och ro. Våtmarken är ett uppskattat utflyktsmål med ett par vindskydd och en grillplats.

Alldeles i närheten kan du plocka bär i en självplocksodling under säsong! Härligt till frukostfilen!

Du som gillar sport kommer att älska att bo här!

För dig som gärna tar en löprunda finns flertalet möjligheter i naturreservat, längs landsvägar vid vidsträckta åkrar och fält samt längs havet en bit bort. Halmstad Sportcenter (fd Söndrumshallen) erbjuder racketsporter som t ex tennis, padel och badminton och vägg i vägg huserar Halmstad Frigymnaster som levererar gymnastik på elitnivå. Fotbollslaget Astrio håller till vid Söndrums IP intill och har flertalet planer att spela på. På Söndrumsskolans gård finns en fin skejtpark och basketplan. På Ranagård alldeles intill Albinsro finns ett nybyggd utegym, rollerderbybana och en pumptrackbana. I närområdet finns också flertalet golfbanor av toppklass.

Med ovan nämnt förstår vi lätt varför Albinsro snabbt har blivit så populärt. Det är ett lummigt kvarter med radhus, kedjehus, flerbostadshus och friliggande villor samt naturliga mötesplatser för ökad trivsel i området. Vi är övertygade om att även du kommer att trivas här!

Service

Förskolor

Albinsros förskola, Gryningsvägen 19
Trollbergets förskola med avdelningarna Trollet, Älvan och Draken (1-5 år), Spelmansvägen 9
Bäckagårds förskola med avdelningarna Sparven, Svalan och Duvan, Söndrums Kyrkoväg 1
Bergsgårds förskola med avdelningarna 1:an, 2:an och 3:an (1-5 år), Bergsgårdsvägen 46

Skolor

Bäckagårdsskolan (åk F-5)
Söndrumskolan (åk F-5 och 6-9)

Öppen förskola

Öppna förskolan, Pålsbogård

Temalekplats

Närmaste temalekplats finns i området. Den är relativt ny men bär på en gammal historia! Då det påträffats många arkeologiska fynd i området har man låtit bronsåldern sätta prägel på lekplatsen. Det finns många hällristningar att upptäcka och informationsskylten berättar om livet på bronsåldern. Marken är delvis utformad av stötdämpande fallskyddsgummi. En hinderbana i naturmaterial och flera sittplatser finns på den belysta lekplatsen.

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Senior

SPF Söndrumsvännerna – En aktiv seniorförening med gediget program.

PRO Söndrum – Sveriges största pensionärsorganisation

Bilder från området

Närliggande områden

Bäckagård

Här finner vi främst hyres- och bostadsrätter, inbäddade parker, butik, restaurang, vårdcentral och apotek.

Söndrums Kyrkby

Söndrums Kyrkby ligger på höjden i Söndrum, nära Söndrumsskolan och Flygstaden

Bergsgård

Nära till Äventyrslandet, Flygstaden och havet ligger detta omtyckta område med få försäljningar.

BEVAKNING

Vill du bo på Albinsro?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!