fbpx
Halmstad Arena i soluppgång
Cykelanka skugga av cykel och and på väg på Gustavsfält
Fotbollsbarn liggande på gräset på Alevallen Alet

Gustavsfält

Området har genom tiderna varit ett uppskattat bostadsområde med sitt bekväma läge mitt mellan centrum och Stenalyckan/Hallarna.

Området

Gustavsfält och Linehed byggdes under 1960-talet och består av hyresrätter, bostadsrätter och ett större villaområde i östra delen av stadsdelen. Området har genom tiderna varit ett uppskattat bostadsområde med sitt bekväma läge mitt emellan centrum och Stenalyckan/Hallarna. Det kommersiella utbudet är således stort och här finns också vårdcentral, sport- och simhall, lekland mm. Handlar gör du t ex lätt på Coop eller någon av de andra små närbutikerna i området, eller på Ica Maxi alternativt City Gross ca 2 km därifrån. Det är inte heller långt till restauranger eller pizzerior.

Kullen mellan Gustavsfält och Andersberg är stadens gamla soptipp som idag har blivit en uppskattad pulkabacke på vintern och ett strövområde på sommaren. I grönområdet finns en amfiteater, flera vandringsleder, lekparker, tennisplaner, en fotbollsplan samt en rastgård för hundar.

Den som bor på Gustavsfält har också förmånen att bo alldeles intill Halmstad Arena som erbjuder en hel del när det kommer till fritidssysselsättningar och nöje. Här finns t ex Sannarpsbadet, skejtparken, gym och en rad föreningar som erbjuder en hel del när det kommer till träning – pingis, handboll, hockey etc. Då eliten håller till i arenan finns också tillfälle att gå på högklassiga matcher inom dessa grenar. Fotbollsplaner finns det också gott om här, både utomhus och inomhus i Kombihallen, liksom en friidrottsarena. Förbi Sannarpsgymnasiet ligger PDL padelhall som även huserar gymkedjan Nordic Wellness, och intill denna ligger en omtyckt frisbeepark i skogsdungen.

Till Stenalyckan går en gång-/cykelväg över E6 och här hittar du ett stort utbud av diverse butiker samt till barnens förtjusning Leos Lekland! Dessutom är det cykelavstånd till Östra stranden och Högskolan, samt finns det goda bussförbindelser till stan. Det känns verkligen som att du når det mesta härifrån!

Service

Förskolor & skolor

Ringblommans förskola, Tippgången 1
Hjortens förskola, Linehedsvägen 24
Österängs förskola, Österängsgatan 52

Linehedsskolan (F-3)
Andersbergsskolan (F-5)
Östergårdsskolan (4-9)
Klaraskolan (6-9)
Furulundsskolan (F-9)

Gymnasium

Sannarpsgymnasiet – Här utbildas framtidens chefer, elitidrottare, läkare, sjuksköterskor, fritidsledare, veterinärer, piloter och många andra.

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Bilder från området

Närliggande områden

Nyhem

Nyhems torg Halmstad sv
Nyhem är som en egen liten stadsdel och ligger på stadens östra sida utmed Laholmsvägen.

Vallås

Damm i Åled en sommardag
Tre kilometer öster om centrala Halmstad hittar du det omtyckta bostadsområdet Vallås.

Snöstorp

Snöstorps kyrka mot blå himmel Snöstorp Halmstad
Läget är förmånligt när det kommer till det kommersiella utbudet och närhet till naturen.

BEVAKNING
______

Vill du bo på Gustavsfält?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!