Gustavsfält

Området har genom tiderna varit ett uppskattat bostadsområde med sitt bekväma läge mitt emellan centrum och Stenalyckan och Hallarna.

Området

Gustavsfält och Linehed byggdes under 1960-talet och består av hyresrätter, bostadsrätter och ett större villaområde i östra delen av stadsdelen. Området har genom tiderna varit ett uppskattat bostadsområde med sitt bekväma läge mitt emellan centrum och Stenalyckan/Eurostop. Det kommersiella utbudet är således stort och här finns också vårdcentral, sport- och simhall, lekland mm. Handlar gör du t ex lätt på Netto i området, eller på Ica Maxi ca 2 km därifrån. Det är inte heller långt till restauranger eller pizzerior.

Kullen mellan Gustavsfält och Andersberg är stadens gamla soptipp som idag har blivit en uppskattad pulkabacke på vintern och ett strövområde på sommaren. I grönområdet finns en amfiteater, flera vandringsleder, lekparker, tennisplaner, en fotbollsplan samt en rastgård för hundar.

Den som bor på Gustavsfält har också förmånen att bo alldeles intill Halmstad Arena som erbjuder en hel del när det kommer till fritidssysselsättningar och nöje. Här finns t ex Sannarpsbadet, skejtparken, gym och en rad föreningar som erbjuder en hel del när det kommer till träning – pingis, handboll, hockey etc. Då eliten håller till i arenan finns också tillfälle att gå på högklassiga matcher inom dessa grenar. Fotbollsplaner finns det också gott om här, liksom en friidrottsarena. För barnen ligger även Busfabriken ett stenkast härifrån.

Dessutom är det cykelavstånd till Östra stranden och Högskolan, samt finns det goda bussförbindelser till stan.

Service

Förskolor & skolor

Ringblommans förskola, Tippgången 1
Andersbergsringens förskolor, Andersbergsringen 13-21
Smörblommans förskola, Andersbergsringen 273

Linehedsskolan (F-3)
Andersbergsskolan (F-5)
Nyhemsskolan (F-6)
Östergårdsskolan (4-9)

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Närliggande områden

Nyhem

Nyhem är som en egen liten stadsdel och ligger på stadens östra sida utmed Laholmsvägen.

Vallås

Tre kilometer öster om centrala Halmstad hittar du det omtyckta bostadsområdet Vallås.

Snöstorp

Läget är förmånligt när det kommer till det kommersiella utbudet och närhet till naturen.

BEVAKNING
______

Vill du bo på Gustavsfält?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!