snöstorps skola
Tjejer på supbräda på Fylleån
Bänk vid Fylleån med vårgrönska
Snöstorps kyrka mot blå himmel

Snöstorp

Läget är förmånligt när det kommer till det kommersiella utbudet och närheten till naturen.

Snöstorp har troligen varit boplats sedan urminnes tider och betraktades före år 1970 som en egen ort. Idag har området vuxit samman med Halmstad, gränsande till Vallås i norr och Fyllinge i sydost. Du finner Snöstorp ca 4,5 km öster om stadskärnan, på östra sidan av E6:an. Läget är förmånligt när det kommer till det kommersiella utbudet då det ligger på gångavstånd från Vallås centrum, Hallarna och Stenalyckan. Samtidigt har man nära till naturen i Fylleåns dalgång, bildad av en enorm isälv under senaste inlandsisens avsmältning. Ån omges av plana strandterrasser och landskapet är under pågående förändring då ån ständigt ändrar sin väg genom det. En längre promenad tar dig till Stadsbondgården som är ett populärt utflyktsmål för barngrupper och familjer. Bussförbindelserna är goda och cykelvägarna likaså.

Hembygdsgården och Kyrkan

Snöstorps hembygdsgård invigdes 1971 och stoltserar med en betydande samling fornfynd, utställningar av bruksföremål, redskap och fordon. I trädgården finns en örtagård innehållandes krydd- och medicinalväxter. På gården sker en rad aktiviteter under året, bl a ett midsommarfirande och en vårmarknad.

Snöstorps kyrka med sina tinnar och torn stod färdig 1883 och utnämndes år 2006 till Sveriges vackraste kyrka. Den ritades av Emil Langlet som inspirerades av gamla romerska rundkyrkor men ändrade utseendet så att kyrkan istället blev sexkantig. Bara fem andra kyrkor i landet har den formen. Langlet placerade också predikstolen i kyrkans mitt för att understryka att Guds ord står i centrum, denna finns i dag till vänster om altaret.

Fritidsaktiviteter

Till de aktiva föreningarna i Snöstorp hör bland annat Snöstorp Nyhem FF som har sin hemmaplan på nya Skedalaheds Idrottspark som bl a stoltserar med en konstgräsmatta, en annan aktiv förening är PRO Snöstorp-Vallås.

Närheten till Arenahallen gör det enkelt att bl a besöka olika evenemang, utställningar, idrottsmatcher, Halmstads skejtpark och äventyrsbad. Här finns också gym, ishall och bensinmackar.

Förskolor

Backatorpets förskola, Litorinavägen 15
Kammerslyckans förskola, Kammerslyckan 1
Källviks förskola, Sannarpsvägen 20
Brogårds förskola, Akaciavägen 1
Kyrkdalens förskola, Prästvägens församlingsgården

Skolor

Snöstorpsskolan Åk F-5, Litorinavägen 27
Östergårdsskolan Åk 4-9, Carl Kuylenstiernas väg 1

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Närliggande områden

Vallås

Tre kilometer öster om centrala Halmstad hittar du det omtyckta bostadsområdet Vallås

Fyllinge

Lugnet och närheten till havet är annat som gör att de flesta bor kvar länge här.

Gustavsfält

Området har genom tiderna varit ett uppskattat bostadsområde med sitt bekväma läge.

BEVAKNING
______

Vill du bo i Snöstorp?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!