Nyhems torg Halmstad sv
Nyhems centrum hyreshus
Gymnasiebyggnad Halmstad
Rönn i träd mot blå himmel Bergsgård

Nyhem

Här bor du bara precis utanför stan i ett blandområde med charm! Nyhem är som en egen liten stadsdel och ligger på stadens östra sida utmed Laholmsvägen.

Området

På Nyhem bor du med absolut närhet till centrum, grön park att andas eller leka i, frisör att klippa håret hos och en stad som väntar på shoppingtur eller helkväll! På Nyhem bor du nära det lilla och stora i Halmstad.

Historik

Nyhem var tidigare Nyhems municipalsamhälle i Snöstorps socken tills det efter 20 års kamp, den 1 januari 1928, införlivades med Halmstad. Området började bebyggas sekelskiftet 1900 och av den tidiga bebyggelsen är Nyhemsskolan och ett fåtal stenhus från 1930-talet de enda som står kvar, då det på 60-talet revs för att bygga nytt. Fyra stora höghus med köpcentrum på bottenvåningen ersatte kåkarna på 60-talet och idag finns här matkedjan Willys, gym, lampaffär och restaurang m.m.

Närhet till mycket

Alldeles i närheten ligger Nyhems Torg som är ett välbesökt mindre affärscentrum där man finner mataffär, butiker och café. I närheten finns skolor, gymnasium, vårdcentral, fotbollsplan, och naturligtvis, på gångavstånd, allt centrala Halmstad kan erbjuda!

På cykelavstånd från Stenalyckan/Hallarna och högskolan är läget perfekt för den som vill leva i händelsernas centrum! Cyklar du når du dessutom snart en strand att lapa sol på eller motionera längs med – eller varför inte en skog att springa i, som den på Galgberget?! Motionerar vintertid gör du annars i närbelägna gym eller badhus och pizzan eller sushin köper du på nära håll.

Havet och stranden

Östra Stranden är badplatsen som är speciellt omtyckt för dess långa, finkorniga och hårt packade sandstrand samt för det långgrunda badet! Gröningen på Östra Stranden är en populär badplats i Halmstad, särskilt för de boende på Öster. Under sommaren är det många som vill utnyttja denna lugna plats nära centrum för grillning och bad. Invid Gröningen på Östra stranden sträcker sig en 30 meter långa badbryggan ut från land och 2009 invigdes här Halmstads andra tillgänglighetsanpassade bad. Förutom hjälpmedel för bad i havet erbjuds ett omklädningshus med anpassad toalett och dusch. Utanför huset finns det picknickbänkar. På Östra stranden erbjuds förutom bad även en rad andra aktiviteter såsom t ex minigolf och kitesurfing.

Mer om området

Redan på 1950-talet färdigställdes Klackerupsområdet som är en del av Nyhem och som består av trevånings hyreshus med en park i mitten. I parken finns numera en förskola. Den halvrunda Konsumbutiken på området är nerlagd, men rymmer numera pizzeria och asiatisk restaurang. Utmed Klackerupsområdet gick Bolmenjärnvägen, som efter nerläggning 1966 nu blivit en bussgata.

Under 1990-talet revs det återigen gamla egnahemsvillor i södra delen av Nyhem för att få plats med studentlägenheter till den ständigt växande högskolan som ligger ett stenkast bort. Martin Luthers kyrka med sin uppmärksammade plåtfasad ligger också här

Service

Förskolor

Granitens förskola, Granatvägen 8 A
Klackerups förskola, Blomstervägen 8
Engelbrekts förskola, Engelbrektsgatan 24
Rödhaken förskola, privat, Engelbrektsgatan 22
Lyckans förskola samt Teknikförskolan, Mårtenhusgatan 10
Malmqvistska Fritidshem, privat

Skolor

Nyhemsskolan, (åk F-5), Stålgatan 10
Furulundsskolan (åk F-9), Karl Ifvarssons gata 23.

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

 

 

Närliggande områden

Öster | Högskolan

Perfekt läge för den som vill leva i händelsernas centrum, med närhet till havet!

Nissastrand

Stadens solsida, en kort promenad till järnvägsstation, bussterminal, stadsbibliotek och stadskärnan.

Gustavsfält

Området har genom tiderna varit ett uppskattat bostadsområde med sitt bekväma läge.

BEVAKNING
______

Vill du bo på Nyhem?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!