Solrosparken Vallås
Vallåsskolan
Vallås Centrum Halmstad
Dammen Vallås

Vallås

Tre kilometer öster om centrala Halmstad hittar du det omtyckta bostadsområdet Vallås.

Tre kilometer öster om centrala Halmstad hittar du det omtyckta bostadsområdet Vallås. Det är en egen stadsdel med blandad bebyggelse av allt från låga flerbostadshus till villor och radhus. Området byggdes på jordbruksmark under 70-talet. Här finns stora grönområden för barn med spring i benen och med bland annat Ekolekplatsen och Våtmarken! Vallås fina promenadstråk erbjuder rekreation för alla. Här finner du en motionsslinga och gott om bollplaner, samt ligger små lekplatser insprängda i de många bostadsområdena. Boendet på Vallås passar såväl för det äldre paret som för barnfamiljen. Här väljer du det lättskötta boendet i bostadsrättslägenhet eller radhus, det flexibla boendet i villorna eller de barnvänliga gruppvillorna. Vallås är ett aktivt område med stort utbud helt enkelt!

Vallås Centrum

Vallås har ett eget litet centrum, med bland annat kemtvätt, matbutiker, folktandvård, apotek, bibliotek, gym, vårdcentral, skola, frisör, pizzeria och distriktskyrka. Det finns även en bensinmack. Du behöver med andra ord varken ta dig in till stan eller till Stenalycka och Hallarna, som båda annars ligger på en cykelvägs avstånd! Hit går också bra bussförbindelser som tar dig kors och tvärs genom Halmstad. Det innebär att det är enkelt att ta sig till och från jobbet, skolan, havet och olika fritidsaktiviteter.

Fritidsaktiviteter på Vallås

I Vallåshallen spelas bland annat innebandy genom Halmstad Innebandyklubb, fotboll, gymnastik mm. I närområdet finner du Halmstadtravet där du kan avnjuta en middag till en stunds underhållning i travsportens namn, och närheten till Arenahallen gör det enkelt att bl a besöka olika evenemang, utställningar, idrottsmatcher, Halmstads skejtpark och äventyrsbad. Här finns också gym och ishall och bensinmackar. Invid travet hittar du också en populär pulkabacke vintertid och i närheten ligger även Vallås Fritidsodling! Har du hund? Brukhundsklubben ligger ett stenkast härifrån!

PRO Snöstorp-Vallås är aktiva i området och det finns även ett äldreboende här.

Förskolor

Rännebackens förskola, Ålderstigen 6
Växthusets förskola och fritidshem, Älesvägen 7
Nordala förskola, Nordalavägen 6
Ängsgårds förskola, Ängsgårdsvägen 157
Strandvallens förskola, Nyvången 25

Skolor

Vallåsskolan (Åk F-9)

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Öppen förskola

Solrosens öppna förskola, Tynavägen 14 är en populär samlingspunkt för områdets mammor som är hemma med barn!

Närliggande områden

Snöstorp

Läget är förmånligt när det kommer till det kommersiella utbudet och närheten till naturen.

Furet

Bebyggelsen är till mestadels äldre och området är väldigt omtyckt där det ligger invid Nissan.

Gustavsfält

Området har genom tiderna varit ett uppskattat bostadsområde med sitt bekväma läge.

BEVAKNING
______

Vill du bo på Vallås?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!