utegym ranagård
Prins Bertil stig i Söndrum Eketånga
Björnbär på Trollberget i Bergsgård
Gräs med raps i bakgrunden

Karlstorp

Med närhet till havet och Tylösand, på cykelavstånd från Flygstaden och Halmstad C!

Området

Precis innan du når fram till infarterna till Tylösand och precis i ytterkanten till det semesterparadis folk reser land och rike till – ligger Karlstorp. Semesteranläggningen på andra sidan gatan har fått en padelbana, vilket känns som på egna gatan så nära som det är! Vill du inte spela padel kan du handla något i sommarkiosken eller släppa loss ungarna på lekplatsen där!

På Karlstorp finns även ett par tennisbanor och barnen smiter lätt iväg till den nya pump track- och rollerderbybanan på Ranagård intill medan du river av ett pass i utegymmet och grytan kokar till sig på spisen. Det är lätt att vara aktiv när man har naturen nära – med löpspår, golfbana, ett par naturreservat och ett hav på behagligt nära avstånd kan du välja fritt! På fina cykelvägar tar du lätt till Tylösand eller Flygstaden – eller fortsätter förbi in till stan! Ett flertal skolor ligger nära. Livet är helt enkelt busenkelt i Karlstorp!

Ranagård är förresten det nybygda området precis intill. En egen stadsdel med äldreboende, förskola och skola – och flera hundra bostäder. 550 på ett ungefär. Bebyggelsen är blandad med hyresrätter, bostadsrätter och egnahem, i olika form och utförande och genom områdets gröna parkstråk tar du dig lätt vidare till Möllegård.

Enkel vardag

Vardagen på Karlstorp är enkel. Bussen tar dig till Halmstad centrum på ca 20 minuter, cyklar gör du på ungefär samma tid. Längs vackra vägar tar du dig smidigt till utflyktsmål som Tylösand, Möllegård och Heagård – allt beroende av om det är hemgjord glass, heta after beacher eller kanske en charmig shoppinglunch du är ute efter. Här finns även ett flertal små gårdsbutiker och verksamheter.

Här bor du med lantlivet i ryggen, på bekvämt avstånd från allt du behöver. I en radie om några få kilometer hittar du allt och lite till. Handelscentrum Flygstaden ligger bara ca 4 km bort och servar dig med stormarknader, Systembolag och diverse butiker av skiftande karaktär. Här finns också gym och restauranger. Åt Söndrum till finner du bibliotek, närbutik, restauranger, apotek med mera. Än närmre har du till Bäckagård med vårdcentral, apotek och hembygdsgård.

Aktiv vardag

För dig som gärna tar en löprunda finns flertalet möjligheter i inte ett utan två naturreservat, längs landsvägar med vidsträckta åkrar och fält samt längsmed havet en liten bit bort. Man rullar bara genom Sandhamn för att nå till exempel Svärjarehålans snorkelled eller förbi golfbanan för ett bad längs Tylösands långa vita sandstrand! Gillar du att surfa/kitesurfa är förhållandena ofta optimala i Ringenäs en bit bort längs kusten.

Söndrumshallen erbjuder all form av racketsport och vägg i vägg huserar Halmstad Frigymnaster som levererar gymnastik på elitnivå. Fotbollslaget Astrio håller till vid Hallägrahallen intill och har flertalet planer att spela på. På Söndrumsskolans område har man uppfört en fin skatepark.

I närområdet finns också flertalet golfbanor i toppklass. Här spelas även padel sommartid och kalla vintrar kan man åka skridskor på dammarna och skidor i spåren. Golfarenan erbjuder spår i konstsnö och här hyr du din utrustning billigt om du inte har egen.

Flertalet skolor och förskolor ligger på gångavstånd från området.

Service

Förskolor

Bäckagårds förskola med avdelningarna Sparven, Svalan och Duvan, Söndrums Kyrkoväg 1
Kaninens förskola (privat montessori-inspirerad förskola), Bäckagårdsvägen 32
Bergsgårds förskola med avdelningarna 1:an, 2:an och 3:an (1-5 år), Bergsgårdsvägen 46
Eketånga Montessoriskola med förskolan Tallen (privat förskola), Bäckagårdsvägen 19
Ekbackens Montessoriförskola (pers.koop) (2-6 år), Sandslättsvägen 11
Trollbergets förskola med avdelningarna Trollet, Älvan och Draken (1-5 år), Spelmansvägen 9

Skolor

Bäckagårdsskolan (åk F-5)
Söndrumskolan (åk F-9)

För uppdaterad information om förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Öppen förskola

Öppna förskolan, Pålsbogård

Temalekplats

Närmaste temalekplats finns i närområdet Albinsro. Då det påträffats många arkeologiska fynd i området har man låtit bronsåldern sätta prägel på lekplatsen. Det finns många hällristningar att upptäcka och informationsskylten berättar om livet på bronsåldern. Marken är delvis utformad av stötdämpande fallskyddsgummi. En hinderbana i naturmaterial och flera sittplatser finns på den belysta lekplatsen.

Senior

SPF Söndrumsvännerna – En aktiv seniorförening med gediget program.

PRO Söndrum – Sveriges största pensionärsorganisation

Bilder från området

Närliggande områden

Bäckagård

Området består av en blandad bebyggelse och har en väl utbyggd service.

Sandhamn|Görvik

Ett privat område vid havet med ett mindre antal villor, många av exklusiv karaktär.

Tylösand

Tylösand är bland annat välkänt för sin fantastiska strand med finkornig sand och nöjesliv.

BEVAKNING

Vill du bo på Karlstorp?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!