park nyatorp
lekpark i nyatorp
Himmel med moln
frökapsel om vintern

Nyatorp

Charmen är påtaglig bland bostäderna i detta omtyckta område, där villagatorna blandas med flerbostadshus!

Nyatorp är lummigt, inbäddat och uppvuxet. Charmen är påtaglig bland bostäderna i detta omtyckta område, där villagatorna blandas med flerbostadshus och där järnvägen utgör en tydlig gräns av området åt väster, öster om Nissastrand och stan. Här ligger också bevaransvärda Lundgrens gjuteri, under lång tid en av de mer betydelsefulla industrierna i stan men nedlagt 2009. De gamla kulturhistoriskt intressanta byggnaderna av tegel och med sågtandstak har nu fått ge rum för bostäder under namnet Lundgrens Trädgårdar, som bevarat och förstärkt arkitekturen på ett fint sätt i området.

Nära city

Nyatorp ligger på ett stenkast från Halmstads citykärna, med allt som hör ett centrum till. I områdets sydvästra del som gränsar mot järnvägen, finner vi en rad verksamheter som t ex gym, galleri, butiker, matställen med mera. Till Nissastrand är det bara ett stenkast och promenaderna eller joggingrundorna längs Nissan lockar naturligtvis den som vill röra på sig i en vacker miljö. Även på Nissastrand sprudlar det av företagsamhet av allehanda slag. Över Nissan finns flera broar att välja på för att nå just den del av centrum du är intresserad av. Promenerar gör du även till Halmstads Resecentrum en liten bit härifrån.

Fritidsaktiviter

På ett kort gång/cykelavstånd norrut (på Sannarp) ligger Halmstads välutbyggda stolthet och idrottshjärta och tronar med sina fina anläggningar. Här erbjuds simhall med äventyrsbad, ishall, skejtpark, fotbollsplaner, gym etc. Halmstad Arena erbjuder också stora evenemang av skiftande karaktär. I området ligger Linnéparken med klätterställningar som utmanar på höjden, streetbasketplan med mera, en lekplats tänkt främst för barn i åldrarna 5-12 år. Fler parker ligger inom räckhåll för den som söker rekreation av olika slag.

Nyatorp ligger i ett nav med allt nära helt enkelt!

Förskolor

Furets förskola, Videvägen 38
Sömntutans förskola 14, Rhedinsgatan 14
Nissans förskola, Sven Jonsons gata 12
Engelbrekts förskola, Engelbrektsgatan 24
Rödhaken förskola, privat, Engelbrektsgatan 22
Lyckans förskola samt Teknikförskolan, Mårtenhusgatan 10
Malmqvistska Fritidshem, privat

Skolor

Furulundsskolan (år F-9), Karl Ifvarssons gata 25
Nyhemsskolan (år F-5), Stålgatan 10
Östergårdsskolan (år 4-9)
Engelska Skolan (år 4-9)

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Närliggande områden

Nyhem

Här bor du bara precis utanför stan i ett blandområde med charm!

Nissastrand

Stadens solsida, en kort promenad till järnvägsstation, bussterminal, stadsbibliotek och stadskärnan.

Öster | Högskolan

Perfekt läge för den som vill leva i händelsernas centrum, med närhet till havet!

BEVAKNING
______

Vill du bo i Nyatorp?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!