Engelbrektsparken parkourpark
Högskolan Halmstad
Sturegymnasiet
Villagata Öster Halmstad

Öster | Högskolan

Med en placering mellan högskolan och centrala Halmstad är läget perfekt för den som vill leva i händelsernas centrum!

Med en placering mellan högskolan och centrala Halmstad är läget på Öster perfekt för den som vill leva i händelsernas centrum! Här finner du det mesta på en promenads avstånd och cyklar du når du snart en strand att lapa sol på eller motionera längs med. Motionerar gör du annars i närbeläget gym eller i mångfacetterade Engelbrektsparken och pizzan eller sushin köper du på nära håll. Kommunikationerna är bra och önskar man resa utanför Halmstad ligger den relativt nya regionsbussterminalen på gångavstånd, från vilken man även lätt når tågcentralstationen. Fortfarande väntar man på sista etappen som inkluderar en utbyggnad av järnvägen, men när detta sker är beslut ännu inte taget om. Halmstads resecentrum kommer när det står klart bli en knytpunkt för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten.

Nära havet

Du cyklar till Östra Stranden på några få minuter. Badplatsen är speciellt omtyckt för dess långa, finkorniga och hårt packade sandstrand samt för det långgrunda badet! Gröningen på Östra Stranden är en populär badplats i Halmstad, särskilt för de boende på Öster. Under sommaren är det många som vill utnyttja denna lugna plats nära centrum för grillning och bad. Invid Gröningen på Östra stranden sträcker sig den 30 meter långa badbryggan ut från land och 2009 invigdes här Halmstads andra tillgänglighetsanpassade bad. Förutom bad i havet erbjuds ett omklädningshus med anpassad toalett samt dusch och utanför huset finns det anpassade picknickbänkar som gör det möjligt för rullstolsburna att umgås vid samma bord. På Östra stranden erbjuds förutom bad även en rad aktiviteter såsom t ex minigolf och kitesurfing.a!

Området Öster

Öster/Högskolan är ett omtyckt blandområde med flertalet flerbostadshus, villor och parvillor, lugna gator och ett rikt kommersiellt utbud. Här finner du närheten till allt du kan tänka dig längs Laholmsvägen, en förbindelseväg som går mellan centrum och köpcentrat Hallarna vid E6:an. Om det så är frukostfrallor, inredning eller vård du behöver så finner du det nära!

Förskolor

Nissans förskola, Sven Jonsons gata 12
Teknikförskolan, Mårtenhusgatan 10
Fiskens förskola (privat), Mårtenhusgatan 10
Granitens förskola, Granatvägen 8 A
Grottans förskola, Nyhemsgatan 11A
Klackerups förskola, Blomstervägen 8
Engelbrekts förskola, Engelbrektsgatan 24
Rödhaken förskola (privat), Engelbrektsgatan 22
Förskolan Humlan, Malcusgatan 26

Skolor

Linehedsskolan (åk F-3), Linehedsvägen 20
Nyhemsskolan, (åk F-5), Stålgatan 10
Furulundsskolan (åk F-9), Karl Ifvarssons Gata 25
Östergårdsskolan (åk 4-9), Carl Kuylenstjernas väg 1

Gymnasium

Sturegymnasiet – har en kreativ inriktning för framtida kockar, artister, psykologer, formgivare, säljare, regissörer med flera.

 

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Närliggande områden

Östra Förstaden

Här finner vi stadens magnifika paradvåningar och som kronan på verket Grand Hotell!

Nyhem

Nyhem är som en egen liten stadsdel och ligger på stadens östra sida utmed Laholmsvägen.

Gustavsfält

Området har genom tiderna varit ett uppskattat bostadsområde med sitt bekväma läge.

BEVAKNING
______

Vill du bo på Centrala Öster?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!